Szerintetek a fiúk miért csinálják ezt? Nem mutatom, de
rosszul esik.
A legrosszabb, amit tehetsz, hogy homokba dugod a fejed és várod, hogy abbahagyják. Nem fogják. Igenis vállald föl, hogy neked nem tetszik. Sok felnőtt nő azèrt olyan nyomorult, mert mindig ezt tanitották neki, hogy engedje el a füle mellet stb. Bezzeg ha fiú lennél mindenki azt mondaná h állj ki magadért!
Sztem lányként is ezt kell tenned, szúrd ki a leggyengébbet és kezdj el annak beszólogatni majd így haladj előre.
2014. febr. 6. 18:09
12/16 A kérdező kommentje:
Igazából sokszor beszólok nekik, de nem sokat segít a helyzeten :D És szerintem is a fiúkat és a lányokat egyenrangúként kell kezelni :D
Áh, a legrosszabb kamaszkorban járnak éppen. Vigasztaljon a tudat, hogy ennél már csak jobb lesz :) Nehéz őket elviselni ilyenkor, de tényleg az a legjobb módszer, ha nem foglalkozol velük, legfeljebb néha visszaszólsz valami csípőset. Semmiképpen ne mutasd azt, hogy rosszul esik, meg kell hökkenteni őket az ellenkezőjével.
2014. febr. 6. 23:07
nem kell visszaszólni, az tovább generálja a dolgot = az őszintjükre süllyedsz. egyszerűen le kell kezelni őket.
ezt nehéz elmagyarázni, mert színjátékkal nem lehet csinálni, egyszerűen tudnod kell hogy érettebb vagy -ha valóban az vagy- és bele kell vezetni őket egy "komolyabb csatornába". olyasmi mint a gyereknevelés előjátéka. ha gyerekes, akkor nem foglalkozol vele, ha zavaró és idegesítő, akkor figyelmezteted.
de amíg vannak barátnőid és a fiúk nem ütnek, addig ne izgasson.
ha mégis zavar, akkor kérj tanácsot az osztályfőnöktől. állítólag most komolyabban fogják venni az iskolán belüli zaklatást.
2014. febr. 7. 12:43
Igazából tényleg nem megoldás, hogy hagyod az egészet. Ez azt az érzetet kelti, hogy veled bármit meg lehet tenni, mert úgyis hagyni fogod. Inkább találj ki, vagy nézegess a neten vicces oltogatásokat, vagy próbálj meg a többi lánytól segítséget kérni, hogy "megtréfáljátok" a fiúkat, esetleg próbálj meg valami olyanban jó lenni, ami őket is érdekli (pl foci) és akkor talán nem lesznek akkora bunkók. Legvégső esetben fordulj az osztályfőnöködhöz, mert hosszú távon nagyon nem jó, ha piszkálnak. Ne aggódj tényleg le lehet állítani őket, nekem is sikerült régebben (azt színleltem, hogy elájultam, aztán nem nagyon mertek még hozzám szólni sem, nehogy közük legyen hozzá - de ezt nem nagyon ajánlom, mert neked lehet bajod belőle, ráadásul én olyan 8 éves lehettem, amikor ezt csináltam, szóval nem voltak nagyon szigorúak velem :) )
2014. febr. 7. 16:44
Amúgy 14es gyereknevelésből merítő tanácsa egész jó lenne, csak ahhoz, hogy értsenek a hallgatásból, kell egy felnőtt/szülő tekintélye is, mert különben csak az marad meg, hogy ülsz, és nem csinálsz semmit. (15ös voltam :) )
2014. febr. 7. 16:55
Kapcsolódó kérdések: