Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Iskolaváltás félévkor? Lehetsé...

Iskolaváltás félévkor? Lehetséges? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Kilencedik osztályos vagyok egy szakközépiskolàban. Sajnos az osztálytársaim nagyon bunkóak velem. Lenéznek mert jól tanulok...stb. Arra nem méltatnak, hogy köszönjnek nekem és meg is fenyegetett az osztytársam, ezért döntöttem úgy, hogy átmegyek a közeli gimibe. Szerintetek érdemes félévkor átmenni vagy inkább várjam meg az év végét? Ti mit tennétek a helyemben?
2014. febr. 1. 16:20
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
szerintem félévkor nincs lehetőség átmenni, maximum igazgatói beleegyezéssel. Ha év végén váltasz sulit, valószínűleg különbözeti vizsgát kell tenned, hogy a gimiben 10. osztályban folytasd a tanulmányaidat vagy újra kell kezdened a 9. osztályt. Én gimit semmiképpen se javasolnám, a szakközépiskolai érettségivel sokkal több felé indulhatsz el: egyetem, főiskola, technikusképzés, szakma tanulás, vagy munkába állás. Egy szakközépiskola sokkal szélesebb skálán ad ismereteket. Ugyanakkor a gimiben csak alaptárgyak vannak, viszont sokkal mélyebb szinten és érettségi után vagy elmész egyetemre, ha nem vesznek fel vagy nincs pénzed, akkor mehetsz dolgozni. Szakma tanulásnál is hátrányba kerülnél, mert 4 évig tanulták a szakközépiskolában a szakmához szükséges elméletet és gyakorlatot, amit a gimiben nem nem oktatnak, így esélyed se lenne velük együtt bármilyen szakmát is elsajátítanod. Ha váltani akarsz, mindenképp egy erősebb szakközépiskolát választanék, ahol hozzád hasonlóan jobb képességű diákok tanulnak. Én így látom ezt tanárként, de a Szüleid véleményét is kérd ki mindenképpen erről.
2014. febr. 1. 16:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha szorongasz,félsz már attól a ténytől,hogy suliba kell menned,akkor igen, válts sulit amilyen hamar csak lehet. Tapasztalatból mondom,én túl sokáig halogattam a dolgot és elment 2 év az életemből,ami nagyon klassz is lehetett volna. S vágül klassz is lett,csak előbb kellett volna a váltást megtennem. :)
2014. febr. 2. 14:56
 3/3 anonim ***** válasza:
Ne foglalkoz velük mert bunkok azért nem köszönnek neked irigykednek a jegyeidre is hogy jól tanulsz. A tanáraid milyenek veled ? Tudod nagyon sok keserüséget lekel nyelni az életben.
2014. febr. 2. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!