Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tanár kollegák! Ti mit tennéte...

Tanár kollegák! Ti mit tennétek ha az igazgató a munkahelyeteken matt részegen jönne be rendszeresen és akit csak lát azzal ordítozna, esne-kelne stb?

Figyelt kérdés

Röviden: alapítványi iskola, nem állami, nem "KLIK"-es. Nem tehetem hogy szólok a kerületi tanfelügyelőnek, nálunk ilyen nincs.

Ott az igazgató, egy 60 feletti kisnövésű vadparaszt vénember, aki amellett hogy az egész inkompetens családját odahozta dolgozni (tanárként nyolc általánossal és hasonló), amellett alkoholista is.

Jellemző eset:

délelőtt 10 óra. Kivágódik a kapu. Betámolyog az igazgató. Egyenesen menni nem tud, messziről bűzlik, feje vörös.

Az első akit meglát (tanár, diák, szülő akár tök8) arra ráordít: "Te mit állsz ott?"

(igen, így)

AZ illető tök mindegy mit válaszol, elkezd részegen ordítozni: "Te nekem ne szólj vissza, mert úgy kiváglak ebben a pillanatban, hogy felszántod a betont! Itt én vagyok az igazgató!"

Majd végigdűlöngél a folyosón, hátra az irodájába, és ott folytatja a piálást.

Majd idővel elkezd benyitogatni a tantermekbe óra közben, kopogás nélkül persze.

"Itt milyen óra folyik?"

"Jó lenne ha normális óra lenne, mert a tisztelt tanár úr mehet állást keresni"

mindezt persze a diákok is hallják.

Sőt fel is veszik. Mobillal.

Rengeteg fotó, kép és video kering közkézen. Van olyan is, ahol a "T" igazgató elvágódik a suli előtt, begördül a vízelvezető árokba, majd fél óra után kikászálódik.

Ha valaki azt hiszi kitalálom ezeket: van kép és vdieo ezekről (is).

Ti mit tennétek ha ilyen jelenetek lennének?

És ami a furcsa: a munkatársak ki vannak akadva persze, de senki se szól egy szó se, mindenki lapít.

2014. jan. 31. 12:59
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

nem?

na akkor gyere és nézz körül!

se nevet se címet nem adok, DE

XIX. ker alapítványi iskola és szki, Vas Gereben környéke.

ott net, rátalálsz pillanat alatt. eljössz, megnézed.

és ha akarsz egy jó állást, be is lépsz.

az iskola jó háromnegyede cigány.

és miért?

mert mi felveszünk olyanokat is akik

a) megjárták a fiatalkorúak börtönét

b) x rendőrségi ügy van ellenük folyamatban

c) már X más helyről el kellett jönniük (1 év alatt 4-5 iskola pl)

d) egy rakat SNI és egyéb papírja van arról hogy se ír se olvas és ez így van jól

e) bőven túlkoros de ide még jó lesz. ld hat osztályos gimiben 19 éves és 7. osztályos !!!!!

f) és még soroljam? minek?

lehet jönni megh lehet nézni!

hol élsz te?

az alapítványi iskola (kivéve a pár elitet, ld AKG) minden iskolál alja, a söpredék, a hulladék, a semmire se jó minősíthetlen sz**r konténere.

azért vannak, hogy mint a befőtt betegyék oda az olyanokat akiket sehova máshova nem vesznek fel.

Most mondja meg valaki: milyen iskola az ami ÉV VÉGE ELŐTT 1 nappal is vesz föl tanulókat!

hm?

mindegy csak jöjjön-és kapjuk utána a normatívát! ja hogy börtönviselt drogos SNI-s stb? hát mit számít? csak a lóvé, az jöjjön! hogy a tisztelt igazgató bácsika és kis családja jól éljen a tanároknak meg fizessenek havi 70-80-at. piára legyen pénz más meg úgyse érdekes.

Olyan alapítványi iskolát még nem láttam, ami tele van cigányokkal!!!!

2014. febr. 2. 14:47
 22/32 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne a válaszod arra, hogy minek teszel fel kérdést, ha élből elutasítasz minden lehetőséget, amit tanácsolnak?
2014. febr. 2. 19:50
 23/32 A kérdező kommentje:

miért mit tanácsoltak?

a) menjek az Okt Min-be... NEMLÉTEZIK Okt min! évek óta

b) menjek a helyi önkormányzatba. no comment,az Önk-nek semmi köze egy alap. isk ügyeihez

c) fenntartó: alapítványi iskola, vagyis vezetés = fenntartó. mintha apunál akarnám felnyomni anyut. értelme semmi, ez tudható.

d) Okt jogok biztosa: ide csak az oktatási "befogadó" szereplője fordulhat (=diák) én a tanár nem.

a diák meg nem fog, főként ez a rakás cigány nem.

e) kihagytam valamit?

ha élből elutasítasz minden lehetőséget, amit tanácsolnak?

2014. febr. 2. 20:42
 24/32 anonim ***** válasza:
az én tanácsomat kihagytad, hogy mondjál fel! és még iskola közelébe se menj! szerintem alacsonyabb szinten vagy, mint bármelyik diákod, nevetséges, provokatív személy vagy. nem oktatásba való. nem is tudom, ilyenek miért taníthatnak. Undorító
2014. febr. 2. 21:35
 25/32 A kérdező kommentje:

hidd el, azon vagyok. 1 éve vagyok itt, és szó szerint az első héten már a netet bújtam állás után.

itt az iskolában kétféle munkaerő van:

a) aki épp jött

b) aki menni készül

olyan aki itt van és maradni is akar olyan nincs. (leszámítva persze az igazgató pereputtyát, de azok nem is dolgozni vannak itt, hanem azért vannak "állásban" hogy legyen nekik milyen jogcímen fizetést adni. van köztük olyna aki vagy 15 éve van úgy "állásban" és kapja a fizetését hogy 15 év alatt még be se tette a lábát az épületbe.

hogy mondjál fel!

2014. febr. 3. 08:45
 26/32 A kérdező kommentje:

csak egy kis adalék, életkép:

2013. június érettségi. az egyik diák a belvárosban fegyverrel rabolt (próbált rabolni) egy szórakozóhelyen. lövés is dördült. (újságban, TV-ben is benne volt)

elkapták bevarrták, fegyveres rablás, 8 évet kapott.

de mivel érettségi előtt állt, engedélyezték neki a matúrát.

mivel a börtönben erre nincs lehetőség, nálunk tette le az érettségit. megjelent egy rabomobil, négy fegyveres egyenruhás, akik rabláncon vezették a "szegény" elítéltet érettségizni.

és úgy érettségizett hogy mellette és mögötte 2-2 fegyveres strázsált.

életkép 2013 alapítványi iskola.

iskolánk büszkesége a tanuló!

meg az is, akit 3 rendbeli 12. életévét be nem töltött személy elleni nemi erőszakért ítéltek el!

12. év alatti! és ide jár(t)

iskolánk büszkesége 2!

még soroljak ilyen életképeket? mert van még a tarsolyomban.

2014. febr. 3. 08:52
 27/32 A kérdező kommentje:

hogy miért? azt is elmondom.

szerinted havi 70-80-ért ki megy el tanítani?

na ezért.

és vagyunk itt kb 20-an akik diplomával ennyiért nyomjuk.

és ha valaki elmegy, sec perc alatt van a helyére másik.

na ezért.

nem is tudom, ilyenek miért taníthatnak.

2014. febr. 3. 08:53
 28/32 anonim ***** válasza:
Nyílván a jó diribának van felettese is. Tessék írni annak egy levelet, vagy tegyél feljelentést, vedd fel videóra (ma már minden gagyi telefonon van video-üzemmód). Ha félsz, akkor névtelenül írd meg a feljelentést.
2014. febr. 4. 14:13
 29/32 anonim ***** válasza:

Ja értem...szóval idejössz panaszkodni, DE nem teszel semmit. Bárki bármit tanácsol, az ezért vagy azért nem jó.

Ember, ha játszmázni akarsz, tedd másokkal. Vagy cselekszel, és azt teszed, amit mások tanácsolnak, vagy ne nyavalyogj. Ne kifogásokat keress, hanem cselekedj!

Ha nem tetszik a munkád, keress másikat.

2014. febr. 4. 14:14
 30/32 A kérdező kommentje:

és kicsoda lenne az?

ki egy alapítványi iskola igazgatójának felettese akihez oda lehet menni?

komolyan kérdem.

itt dolgozom de elképzelni nem tudom ki az.

ja tudom: vlgső soron a Hoffmann Rózsa ugye.

na most hozzá menjek oda?

mert ha nem hozzá (és hozzá nyilván nem) akkor mégis kihez?

Nyílván a jó diribának van felettese is.

2014. febr. 4. 16:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!