Miért zavarja a tanárokat ha a gyerekek puskáznak órán?
Tanár vagyok, és megmondom én neked, miért zavar: mert pofáznak órán, amikor én épp dolgozni próbálok, és ellehetetlenítik, minden a fenekükbe van rakva, könyv, munkafüzet, tanári magyarázat, vázlat, és mégsem hajlandók a saját dolgukat tenni, azaz megtanulni, amit leadok, hanem inkább puskáznak.
Ez, édes gyermekem, kábé olyan, mintha én, mint tanár, tojnék a dolgozatodba fektetett munkádra, és ahogy beadod, firkantanám rá az egyest és dobnám vissza neked, akárhányszor dolgozatot írunk, vagy nem érdekelne, mit izzadsz a táblánál, jól megfingatnálak egy 40 perces feleléssel és karóval a helyedre küldenélek.
Az, hogy nem tanulod meg, amit lead a tanárod, a pofátlanság, lustaság, tiszteletlenség legteteje! Már abból is lehet tanulni, ha megírod a puskát, de nem gyötröd a satnya szürkeállományod, inkább lemásolod?
A tanárunknak üzenném, hogy ha unalmas az óra, akkor mit vársz? Fog a franc erőlködni. :)
Mindent lehet izgalmasan tanítani, csak kell hozzá rátermettség. Azt nem tanítják az egyetemeken...
A puskázással úgy voltam, hogy ami nem visz előrébb az életben, lepuskázom, ami hasznos, megtanulom. Nem a tanár jelleme miatt puskázik a diák, hanem mert nem látja az adott dologban az értékrendet, amire a tanárnak kéne rávilágítani. A logaritmus nem kell az életbe, de a halmazok igenis hasznosak. (egyszerű, de érthető példát szerettem volna. Lehet nem jó, elnézést érte.)
Szóval mutasson minden tanár olyan dolgot a "logaritmusok" mögött is, ami miatt majd meg AKAROM tanulni. (és nem az érdemjegy miatt, hanem a tudás miatt!)
Rossz hozzáállással, rossz eredményeket érnek el a tanárok. :\ (elnézést a támadójellegű írásért)
Az olyanokból lesznek a szakma nélkül ténfergő semmirekellők akik aztán sírnak, hogy csak minimálbéres munkát kapnak és nem elég.
Lehet kicsit sarkítás, és nem kell mindig mindent 100% tudni, de maga a tanulás folyamata is hasznos a későbbiekben. Mikor a munkádhoz kell elolvass és értelmezz mondjuk 100 oldalt egy nap, esetleg megérts elvont fogalmakat és alkalmaznod ezeket a gyakorlatban, akkor jól jön a tudás, logika, tapasztalat. És akkor senki nem fogja kikérdezni majd jegyet adni, egyszerűen csak meg el kell tudnod végezni a munkát.
A lusta gyerekből lusta felnőtt lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!