Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek ezzel arra utalt...

Szerintetek ezzel arra utalt hogy nem szívesen lát ezentúl?

Figyelt kérdés

Japán szakkörre járok. Egy kisebb csoporttal vagyok együtt és anyanyelvű tanár tanít. A tanár nem tud tökéletesen magyarul, de annyira hogy megértsen minket és mi is őt tud. Eredetileg egy kedves és vidám embernek ismertem meg, de mintha utálna engem. Ma azt mondta nekem, hogy ez egy olyan nyelv, amit ha szeretnék otthon is meg bírok tanulni. Nem feltétlen kell hozzá tanár. Ez itt már rosszul esett. Aztán nem mondott semmit addig míg eredeti japán manga magazinokat nem hozott be. Én nagy rajongó vagyok és életem egyik legboldogabb pillanata volt ma hogy egy eredetit a kezemben foghatok. Egy kicsit belemerültem, de azért hallgattam amit mond. Magyarul beszélt, de egy kicsit össze vissza. Én éppen bele voltam mélyedve a mangába mert nagyon tetszett, erre azt mondta, hogy: Ha tanulni akarsz japánt azt otthon is lehet. Nem kell ahoz tanár, elég ha csak otthon tanulod. Én rögtön bocsánatot kértem (egy párszor), és mondtam hogy én itt szeretnék. Erre ő azt mondta hogy ő gondolta hogy mivel csak egyedül vagyok fiú ezért pár feladat nekem túl gyerekes. Mert mindenki más lány. És hogy ha ez zavar akkor tanulhatok egyedül is otthon. Ez már élég rosszul esett, de még egyszer bocsánatot kértem azért hogy nem figyeltem és azt mondtam hogy nekem semmi bajom nincs ezzel, és szeretnék itt tanulni.

Szerintetek arra utalt hogy nem bír engem? Hogy nem lát szívesen? Minden vágyam hogy megtanuljak japánul. Azért mentem abba az iskolába. De nem szeretnék úgy hogy közben a tanár nem bír és esetleg megutáltatja velem. Szerintetek ezt akarta mondani? Mit kéne csinálnom?

(Szakkör és nem kötelező)

15/F

2013. szept. 23. 15:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Egy normális helyen, ahol nyelvet oktatnak, ott nem számít, hogy ki fiú, ki lány.

Örülj neki, hogy csak lányok vannak, én jól érezném magam köztük, ellenék velük. Lehet, hogy csak sajnál, és azt látja, hogy szar ott neked.

2013. szept. 23. 16:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Esetleg megpróbálhatnád ezt vele négy szem közt megbeszélni, akkor hátha elmondaná, hogy mit gondol valójában.

Számomra nehezen hihető gondolat, de elképzelhető, hogy azt gondolja, hogy számodra megalázó, hogy lányok között kell tanulnod és mivel nem tud jól magyarul, ezért nem tudja jobban kifejezni, hogy mire gondol.

2013. szept. 23. 16:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
MINDENKÉPP BESZÉLD MEG vele!Kérdezd meg,hogy mi a baj veled,hogy mit csináltál rosszul és hogy hogyan javíthatod ki.Mond meg,hogy nagyon örültél,hogy eredeti mangát vitt be és hogy elmélyedtél benne,és személyesen is kérj bocsánatot.A japán emberekről minden elmondható,de az biztos,hogy nem vethető fel nekik,hogy nem bocsájtanak meg...mert szerintem megbocsájtóbb bármeliyk külföldi ember,mint a magyarok.
2013. szept. 23. 20:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ma beszéltem vele és kiderült hogy ő úgy értette hogy látta a lelkesedésem, de szerinte a heti 1 alkalom kevés. És azt mondta, hogy szerinte ha ilyen lelkes vagyok akkor otthon is tanulhatnám, ha magasabb szintet akarok elérni. És míg ő az órán foglalkozik a lányokkal addig nekem ad nehezebb feladatot. Köszi a válaszokat.
2013. szept. 24. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!