Szeretnék gyógyszeripari multicégnél elhelyezkedni,2 kicsi gyerekem van. Előtte kórházban dolgoztam. Azt hallottam, ezek a multik nem szívesen veszik fel a gyerekes anyákat. Igaz ez?
Szia, nem írtad, hogy pontosan milyen végzettséggel szeretnél elhelyezkedni, de ha jól logikázok az írásod alapján (kórház, nincs közvetlen ismerősöd ilyen multinál, ezért itt írsz), akkor középfokú végzettséged van, pl. gyógyszertári asszisztens, vagy esetleg sima érettségi. Ezzel fizikai munkakörbe sorolnának be: vagy laborasszisztensnek/vegyészasszisztensnek jelentkeznél, vagy sor mellé. Én az egyik általad említett cégnél dolgozok, gyógyszerész vagyok, ismerőseim pedig mindegyik általad említett helyen dolgoznak.
Kiválasztáskor szerintem nem lesz szempont a két kicsi gyerek, ilyen szempontból minden nagyobb cég korrekt. DE! A munka során senkit nem fog érdekelni, hogy gyerekeid vannak, akik tőled függenek. Munkakörtől függetlenül rengeteg a kötelező túlóra - én pl. du. 5 helyett most értem haza-, ha a gyerek beteg és otthon maradsz vele, akkor az még a kisebbik gond, hogy rossz szemmel néznek rád, de kb. a fizetésemelésnek is mondj búcsút és örülj ha ilyne-olyan ürüggyel nem tesznek utcára. Én nem ismerek olyan multit, ami kifejezeten családbarát lenne, bár ez főnökségtől és munkakörtől is erősen függ. Az ellenkezőjéről viszont be tudok számolni, pl. van olyan kollégám, aki rnedzseresen beadja oviba lázasan a gyerekét mert nem tudja kire bízni és fél hogy elveszíti a munkáját (ezt inkább nem is kommentálnám...). Ilyen szempontból amúgy még talán a Richter a legkorrektebb és nekik még saját ovijuk is van.
Amúgy miért akarsz a kórházból eljönni? Az sokkal kiszámíthatóbb élet (kivéve persze ha éjszakás nővér vagy..).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!