Melegnek tarthatnak az osztály- és iskolatársaim, azért bánhatnak velem így?
El tudom képzelni, hogy annak tartanak, mert a velem való viselkedésükön sokat gondolkodok, de nem találok semmi más magyarázatot. Én nem ártottam nekik, nem bunkóskodtam velük, pusztán ismerkedni, haverkodni próbálok már 2 éve, de nem sikerült. Teljesen levegőnek néznek, főleg a fiúk, ők nem is köszönnek, csak ha egyedül látnak, de legtöbben kezet akkor se fognak velem. És ebben nem vagyok biztos, de egy-két iskolatársamat még az is irritálja, ha a közelében vagyok. De nagyon nem vesznek emberszámba, egyik se akar velem elbeszélgetni, hiába próbálkozok. Nem szoktak beszólni meg ilyenek, de egy kupac trágyadombot többre becsülnének mint engem kb.
Nagyon rosszul esik a viselkedésük már 2 éve, és semmi okot nem adtam rá, ők se akarják megmondani miért ilyenek, lehetséges, hogy melegnek tartanak?
előző, van ilyen, hogy megsemmisítőleg viselkednek valakivel - egy osztályról volt szó! nem iskoláról, és nem bántják, tehát nem kell megvédeni,
ez más -én értem és ismerem..
Szerintem egy kicsit zárkózott, csendes, intorveltált (=befeléforduló) lehetsz, ekkor alakulhat ez ki (én is ilyen voltam, és érzetem ezt a megsemmisítő lekezelő dolgot társaságban, főleg a középiskolában, később jobb lesz!)
Fontos tudni- amit el szoktak felejteni az utóbbi években az iskolákban és otthon is mondani - fontos tudni, hogy minden ember végtelenül értékes. Isten képmása. Azután mindenféle történik vele az élete folyamán, és alakulhat úgy, hogy ez elhomályosul , sőt rossz esetben felnőttként teljesen elveszti ezt az ajándékba kapott emberi méltóságot (bűnöző lesz, alkoholista vagy más)
Neveléskor ezt a belső értéket kell "növelni" (nevelés-> növelés) - de nagyobb korban már nemcsak a család, tanítók, hanem egymásra is hatnak az emberek. Így alakulhatott ki ez a kedvezőtlen helyzet, amit segíteni kell- amint fentebb írtam- más társaságok szülők, esetleg tanárok segítségével, hogy ne szomorkodjon a kérdező, hanem ez valamiféle megoldás felé haladjon. Kérdező, ajánlom a következő könyvet, segít az önismeretben, ami nagyon fontos emberi feladatunk! "Ismerd meg önmagad " mondták a görögök is (a delphoi templom felirata volt:
Gyökössy Endre: Magunkról magunknak -nagyon segítő (könyvtárban is megtalálod).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!