Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Etikátlan, ha a kedvenc...

Etikátlan, ha a kedvenc diákomat megajándékozom év végén? Végzős.

Figyelt kérdés

márc. 18. 17:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
42%
Milyen jogalapon tennéd?
márc. 18. 17:33
 2/15 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem nem, ha nincs mögötte hátsó szándék.
márc. 18. 17:46
 3/15 anonim ***** válasza:
70%

Végzősnél, amikor már teljesen minden iskolai függőség megszűnt, és úgy érzed, valamivel kiérdemelte (pl. versenyeken közös sikereket értetek el, segített neked nem kötelező dolgokban, emberi közelségbe kerültetek ...), akkor elképzelhető. Nem etikátlan, de számos problémát rejt.

Csak sokszorosan necces a dolog.

Csak iskolai keretek között találkoztatok? Így most is ott adnád át az ajándékot, akkor mégis benne van a tanár-diák kapcsolat. Osztályban - vagy az osztályt elkerülve? Ha nyilvános, akkor mit szólhatnak a többiek? Ha titkos, akkor viszont gáz.

Iskolán kívül is van kapcsolatod vele? Akkor nyilván iskolán kívül adhatod. De az már nem is kedvenc tanítványnak szóló helyzet.

Szóval szokatlan és félreérthető a dolog (mindenképpen az, nem férfi-nő esetén is).

Ha netán megvárnál egy olyan helyzetet, amikor a tanítványod valamilyen sikert ér el (felvették valahová, kapott valami díjat...), akkor gratulálhatsz neki egy kis ajándékkal, mint régi tanár-mentor. Így semmiféle ellenérzést nem kelthet.

márc. 18. 18:01
 4/15 anonim ***** válasza:
33%
Attól függ mivel. Egy könyv vagy csoki nem etikátlan. De egy műpénisz már cinkes lenne.
márc. 18. 18:09
 5/15 anonim ***** válasza:
23%
Úgy is van, rúgj bele a többi diákba, írd a homlokodra, hogy ki a kiskedvenc és kivel kivételezel :'D
márc. 19. 08:07
 6/15 anonim ***** válasza:
52%

Igen, nagyon is.

Ezzel gyakorlatilag hivatolossá és nyilvánossá teszed, hogy nem vagy pártatlan és vállaltan részrehajló voltál

márc. 19. 08:53
 7/15 anonim ***** válasza:
68%
Mondjuk ne az egész osztály előtt add oda, hanem pl. tanítás után.
márc. 19. 09:32
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is tanár vagyok. A végzős osztályomban mindenkit meg fogok ajándékozni, nem nagy dologgal, egy tollat, egy apró csokit és egy idézetet adok. Az egyedi ajándék nem jó ötlet. Kevés kivételt el tudok képzelni, pl ő érdeklődik egy tudományterület iránt, te pedig írtál arról egy könyvet, akkor nem etikátlan egy példánnyal megajándékozni. Szóval én csak könyv esetében tudnám elképzelni ezt a szituációt, és lehetőség szerint nem a többiek előtt.
márc. 19. 20:32
 9/15 anonim ***** válasza:
72%

Pontosan milyen kapcsolatban vagytok?

Biztos van szituáció és ajándék, ami nem jönne ki rosszul, de alapvetően szerintem nem jó ötlet

márc. 19. 21:39
 10/15 anonim ***** válasza:
24%
Négyszemközt add át neki és kérd meg, hogy legalább 5 évig hallgasson róla még a szülei előtt is.
márc. 21. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!