Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szexuális orientáció miatti...

Szexuális orientáció miatti iskolai zaklatás. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Hol is kezdjem... Amikor 9.-es voltam, már nyáron létrejött egy osztálycsoport, elsősorban a verébtábor miatt, ahova nem mindenki ment (többek között én sem), de ettől függetlenül mindenkit bepakoltak aki szerepelt a kiadott osztály névsoron. Itt elkezdtünk még a nyár folyamán dumálni, bedobálni a tiktok, instagram stb. elérhetőségeink, ha úgy is egy osztályba fogunk járni "mért ne" alapon. Hamar követett kb mindenki mindenkit aki ebben partner volt. Nem akartam kitűnni, beküldtem hát én is. Kb 10. vége felé lett a probléma. Repostoltam pár queer cuccot, amit látott több lány is az osztályból. Igazából én teljesen elfelejtettem, hogy én megadtam anno bármit bárkinek, mert azért eltelt egy idő. +Nem is gondoltam, hogy probléma lehetne belőle. Egyszer-kétszer hallottam a többi lányt beszélni róla, de nem gondoltam sokat róla. Aztán elkezdőzött a zaklatásom. Először egy személy, majd egyre többen csatlakoztak hozzá. Teljesen kirekesztettek, az autizmus és egyedi tanrend miatt alapból kivoltam rekesztve kb érkezésemkor, de aztán mégjobban. Nagyon gyerekesek kezdtek lenni, olyan dolgokat mondtak, hogy ne nézzek rájuk, ne kövessem őket, ne másoljak róluk és társaik. Ilyen egyáltalán nem történt, szimplán ha egy helyen volt óránk értelemszerűen ugyan azon a folyosón jutottam el a teremhez, mint ők. Nem is bámultam őket, folyosón mindig olvastam, órán a tanárra figyeltem. Másolni még kevésbé jutott volna eszembe, megvan nekem a magam esze. Szimplán csak belém akartak kötni mindenért. Nagyon kikészített, és sokat hiányoztam miatta tavaj. Így 11.-re elengedtem, miután egyszer szóltam az osztályfőnöknek és rontott a helyzeten. Elfogadtam, hogy ez már ilyen lesz a végéig, kibírom, nem érdekel, nem az én szegénységi bizonyítványom innentől kezdve. Ez jó is volt, amíg el nem kezdtek kizárni az öltözőből, ez novemberben kezdődött. Nem is szépen megkérve, egyáltalán nem közölték, hogy kellemetlen nekik a jelenlétem, addig tartják mai napig az ajtót amíg fixen el nem megyek a mosdóba egy fülkében átvenni a tesi felszerelésem, ami azért elég kényelmetlen tud lenni. Úgy vagyok kezelve, mint egy rossz szexuális ragadozó pedig senkinek nem ártottam. Az utóbbi időben nagyobb port kavart, mert felkapta a dolgot egy ngl oldal, azt sejtem valamelyik lány által. (Azon a bizonyos ngl oldalom anoním üzeneteket lehet írni X település embereiről és az oldal tulajdonosa kirakja anoníman, ha valaki nem tudná mi ez.) Azóta pár végzős fiú is rám szállt. Van egy illető aki napi szinten fellök. Már nem akarok iskolát váltani, főleg mert vidéken élek, nehezen találnék olyan sulit ami megfelelő lenne a tanulási nehézségemmel is+jövőre érettségizek, valamint a tanárok nagyrészét is szeretem. Szüleimnek szóltam már amikor elkezdődött, pontosabban anyámnak mert apám nincs a képben, de ő sosem foglalkozott velem. Hogyan tovább? Ti mit csinálnátok?17l

ma 10:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Feljelentést lehet tenni
ma 12:07
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom :(

Nekem a profilképemen volt szivárványos keret, mégse említette senki. Sőt, nyíltan biszex osztálytársam is volt, az osztály egy része pozitívan érdeklődött (mármint nem nála próbálkozott, csak informálódtak, ő is egy szociális pillangó volt) a másikat meg nem érdekelte. Ez lenne szerintem a normális egy közösségben.

Én a helyedben először is dokumentálnék mindent, amit lehet. Jól jöhet még.

Aztán felkeresnék egy tanárt, vagy az iskolapszichológust. Az osztályfőnököd köcsög/béna, oké, ne add fel csak miatta. Bármelyik tanár jó, akivel jóban vagy. Ez zaklatás, amit átélsz, kötelesek foglalkozni vele. Nem szívességet tesznek, pedagógiai kötelességüket teljesítik.

Végső soron írásban is lehet fordulni az igazgatóhoz.

A zaklatást amúgy a törvény bünteti, szóval ha az iskola szrik rád, akkor gyermekvédelmi szolgálat, a fellökés miatt (testi sértés) akár a rendőrséghez is lehet fordulni. (Ha nem is foglalkoznak vele - amúgy mindenképp írásban fordulj hozzájuk, pláne ha esetleg van olyan horzsolásod, lila foltod, ami bizonyíték lehet) attól még jó, hogy van írásos bizonyíték, hogy te próbálkoztál. Ezzel az iskolát is meg tudod győzni, de elrettentésnek is jó a gyökerek ellen.

Ezen kívül fontos, hogy legyen egy támogató közösséged. Ha a suliban nincs is, akkor könyvklub, szakkör, online fórumok (akár én is beszélgetek veled, ha időm engedi) jók lehetnek. Tanároknál is érdemes próbálkozni, nekem is volt lelkizős tanárom :)

Ha van hobbid, akkor szánj rá időt, ha nincs, keress! Szintén érzelmi támaszként.

Nincs ezekkel tapasztalatom, de állítólag a "Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány" ás a "Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány" is tud segíteni, mindenképp érdemes megpróbálni.

Fel a fejjel, kitartást! Mindenképp harcolj ♥

Az írásod alapján nagyon klassz embernek tűnsz, ne hagyd eltaposni magad!

ma 12:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Szólni kell tanároknak/ofőnek/szülőknek, más megoldás nincs. Főleg a szüleiddel beszélj, és mondd el nekik, miket tesznek veled.
ma 12:10
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Mivel senki se segít neked, mást nem tehetsz, mint tűrsz. Érettségi után már úgyse látod őket soha többé. A biziosztáson elmondhatod, hogy mindenkinek a qva anyja, az igazgatónak és az ofőnek is.
ma 12:39
 5/5 anonim ***** válasza:
#4 Nem kellene egy napot sem tűrnie. Segítség van, csak sajnos egy arra alkalmatlan személyt talált először. Van alternatív opció, nem szabad feladni.
ma 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!