Szexuális orientáció miatti iskolai zaklatás. Mit lehet tenni?
Nagyon sajnálom :(
Nekem a profilképemen volt szivárványos keret, mégse említette senki. Sőt, nyíltan biszex osztálytársam is volt, az osztály egy része pozitívan érdeklődött (mármint nem nála próbálkozott, csak informálódtak, ő is egy szociális pillangó volt) a másikat meg nem érdekelte. Ez lenne szerintem a normális egy közösségben.
Én a helyedben először is dokumentálnék mindent, amit lehet. Jól jöhet még.
Aztán felkeresnék egy tanárt, vagy az iskolapszichológust. Az osztályfőnököd köcsög/béna, oké, ne add fel csak miatta. Bármelyik tanár jó, akivel jóban vagy. Ez zaklatás, amit átélsz, kötelesek foglalkozni vele. Nem szívességet tesznek, pedagógiai kötelességüket teljesítik.
Végső soron írásban is lehet fordulni az igazgatóhoz.
A zaklatást amúgy a törvény bünteti, szóval ha az iskola szrik rád, akkor gyermekvédelmi szolgálat, a fellökés miatt (testi sértés) akár a rendőrséghez is lehet fordulni. (Ha nem is foglalkoznak vele - amúgy mindenképp írásban fordulj hozzájuk, pláne ha esetleg van olyan horzsolásod, lila foltod, ami bizonyíték lehet) attól még jó, hogy van írásos bizonyíték, hogy te próbálkoztál. Ezzel az iskolát is meg tudod győzni, de elrettentésnek is jó a gyökerek ellen.
Ezen kívül fontos, hogy legyen egy támogató közösséged. Ha a suliban nincs is, akkor könyvklub, szakkör, online fórumok (akár én is beszélgetek veled, ha időm engedi) jók lehetnek. Tanároknál is érdemes próbálkozni, nekem is volt lelkizős tanárom :)
Ha van hobbid, akkor szánj rá időt, ha nincs, keress! Szintén érzelmi támaszként.
Nincs ezekkel tapasztalatom, de állítólag a "Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány" ás a "Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány" is tud segíteni, mindenképp érdemes megpróbálni.
Fel a fejjel, kitartást! Mindenképp harcolj ♥
Az írásod alapján nagyon klassz embernek tűnsz, ne hagyd eltaposni magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!