Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Vajon miért szekálják, bántják...

Vajon miért szekálják, bántják általában a félénkebb, visszahúzódóbb embereket amikor senkinek nem ártanak ?

Figyelt kérdés

dec. 5. 17:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Mert nem kell tartaniuk attól, hogy retorzió éri őket.
dec. 5. 17:33
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
A saját feszültségeket vezetik le olyanon, akit lehet bántani. Az áldozatot nem büntetésből szekálják, mert ő csinált valamit. Hanem őket a legkönnyebb bántani: nem szól vissza, nem kér segítséget, nincs következménye.
dec. 5. 17:46
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom, pedig cukinak, kedvesnek, aranyosnak tartom magam, lágy és puha vagyok, mint a vaj. 🙂🤷‍♂️
dec. 5. 18:28
 4/11 anonim ***** válasza:
44%

#3:

Aztán az ilyenekből lesznek a sorozatgyilkosok.

dec. 5. 18:49
 5/11 anonim ***** válasza:
37%
Nem azt bántják aki élénk, visszahúzódó, hanem azt aki hagyja.
dec. 5. 20:35
 6/11 anonim ***** válasza:
65%
#5: amiben az az összefüggés, hogy egy félénk, visszahúzódó ember kisebb eséllyel mer konfrontálódni. Inkább azt reméli, hogy csendben kivárhatja amíg magától megszűnik a zaklatás, tehát hagyja magát a tehetetlensége által (nem azért, mert élvezi).
dec. 5. 20:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Sokan azért bántják őket, mert azt hiszik, gondolják vagy érzik, hogy az ilyen emberek úgysem szólnak nekik vissza, őket büntetlenül lehet bántani. Úgysem lesz következménye, rájuk nézve legalábbis.

Az sem kizárt, hogy valakit ez a két tulajdonság (félénkség, visszahúzódóság) szabályosan frusztrál, ezért bántja azokat, akik ilyenek.

dec. 5. 21:18
 8/11 anonim ***** válasza:
És mit kell csinálni akkor ha nem konkrétan a szemébe csinálja?
dec. 6. 02:00
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló voltam, mindig bántottak aztán suli utolsó éveiben már annyi feszültség felgyülemlett bennem a mindennapi bántalmazások miatt, hogy ez haraggá, dühhé formálódott és egyszercsak lesz ami lesz alapon odamentem és belerúgtam az egyikbe, majd megfogtam a széket és izomból hozzávágtam.

Eltört a csontja, utána már nem bántottak.

dec. 6. 07:50
 10/11 kriszpo ***** válasza:

Ez pszichológiai kérdés. Tedd fel egy pszichológusnak nyugodtan! Itt nem biztos, hogy megfelelő választ kapsz a kérdésedre.

Ettől függetlenül van igazság abban is, amit a többiek írtak.

Ha baj van, ne félj segítséget kérni szüleidtől, tanáraidtól, vagy akár egy szakembertől (pszichológus)!

4: Nem feltétlenül, de akad olyan is.

dec. 11. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!