Egy visszahúzódó, nagyon szótlan fiatalból miért nem szedik ki legalább a tanárai, hogy van-e valami problémája?
Én is ilyen voltam, voltak is családi problémáim, de senki nem kérdezte.
Erről a hírről jutott eszembe:
Már ne haragudjatok, de a pedagógus azért pedagógus, mert neveli és oktatja a diákokat, nevelni pedig csak odafigyeléssel lehet.
Szerintem ez is penne a dolguk.
Persze ha van 600 osztálya, akkor ez nyílván nem egyszerű.
Mert nem feltétlen akart volna a gyerek bárkivel is beszélni a problémáiról, sem a nagyszülökkel, de föleg nem egy tanárral.
A tanár nem tud semmit tenni, ha a gyerek szerint semmi gond sincs, még akkor sem, ha a tanár meg van gyözödve arról, hogy komoly gondok lehenek vele, mert semmiféle jogköre sincs. Még annyit sem tehet, hogy elmegy vele orvoshoz vagy pszichológushoz, ha a gyerek nem akarja.
Egyébként ha elolvasod a cikket, a lánynak nem ez volt az elsö kisérlete, emiatt kezelték is, mégsem tudtak az erre képzett szakemberek sem segíteni rajta. Akkor egy tanár, aki nem pszichológus és nem pszicháter, hogy tudhatott volna???
Ha nem is ez a munkájuk, szerintem már történt elég sok baj, hogy valami továbbképzésen erről beszéljenek.
És akkor a hírekben olvasni, hogy szegény szülők/nagyszülők.
Közben ők voltak a legfőbb okozói a gyerekük halálának.
Engem vertek is az iskolában rendszeresen, de az eltörpült amellett, amilyen otthoni környezetben éltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!