Egy visszahúzódó, nagyon szótlan fiatalból miért nem szedik ki legalább a tanárai, hogy van-e valami problémája?
Én is ilyen voltam, voltak is családi problémáim, de senki nem kérdezte.
Erről a hírről jutott eszembe:
Észrevétlenül kellene megfigyelni sokáig a gyerekeket a szünetekben, és az iskola után, hogy kiderüljön ki csendes viszonylag, ki hogy viselkedik a társai társaságában. Az órák “fegyelmezett” menete alatt ez nem igazán látszódna.
….bár lehet csak rég voltam gyerek 🤔
"aki ilyenre készül, általában rejtőzködik, de figyelmeztető jel lehet, ha a kamaszok elszigetelődnek, leépülnek a kapcsolataik vagy nem lehet velük beszélni."
Valóban nehéz ez, ha kitudódna, cikiznék az osztálytársak, stb.
Egy gyerek meg még annyira nem is érti, mi a jó, mi a rossz.
Épp ezért legalább egy tanárnak kéne erre figyelnie, vagy osztálytársak visszamondása alapján figyelmeztetni valakit.
Pedofil nagypapa, perverz testvér, iskolatárs, meggyilkolt kisállat, idegbolond, hajcsár anyuka/nagymama, rossz életkörülmények.
Én is csendes voltam, emiatt basztattak is szóval általâban el is határolódtam a suttyóktól és többnyire értékesebb dolgokkal foglalkoztam. Nem szerettem volna ha még a tanáeok is cseszegetnek emiatt. Nem is fogták fel milyen környezetből jöttem, csak hogy bántanak én meg eltűnök. Nem akartam öngyilkos lenni csak a nyugalmat kerestem, egyedül nagyon is jól elvoltam, és ez a mai napig igaz rám.
(A tanáeok többsége úgyis támadólag közelített, aki nem, annak megnyíltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!