Lehet ebből bármilyen hátrányom a későbbiekben? Meg tud szivatni a későbbiekben? Ha meg tud, akkor mennyire valószínű, hogy meg is szivat?
Egy vizsgámon puskázással gyanúsított az oktató.(De nem puskáztam)
Az volt, hogy a vizsgán el lehetett dönteni, hogy írásban vagy szóban akarom teljesíteni. Úgy döntöttem, hogy írásban. Ilyenkor ugyanúgy tételt kell húzni, és kidolgozni a papírra, csak nem kell fél óra múlva kimenni elmondani, hanem másfél órán belül be kell fejezni.
Én voltam az utolsó előtti távozó a teremből, amikor kimentem, valaki még szóbelizett.
A vizsga másnapján kaptam egy emailt a tanártól, hogy menjek már be hozzá beszélni a vizsgáról. Oké, bementem, közölte velem, hogy nagyon gyanús voltam, és szerinte csaltam, részletezte , hogy milyen jelek alapján feltételezi ezt. De ilyeneket mondott, hogy gyanúsan mosolyogtam a tételt látva, túl sokszor néztem fel a lapról, túl sokszor álltam meg sok időre az írásban. Tehát szerinte puskáztam, mégpedig úgy, hogy hívásban voltam valakivel. Ami amúgy esélytelen, mert nem hangzott el, hogy melyik tételt húztam, tehát ha hívásban lettem volna(de nem voltam), akkor a vonal túlvégén nem hallhatta volna, hogy mit húztam, tehát nem tudta volna, hogy mit súgjon, de mindegy. Ja meg a vizsga sima szóbelinek volt kiírva, tehát előre nem tudtam, hogy opció lesz az írásbeli (szaktársaim beszámolója alapján a korábbi két vizsgaalkalmon nem volt ilyen lehetőség)
Majd közölte, hogy ő amúgy a vizsgakor eldöntötte, hogy mondja, hogy maradjak szóbelire, de nem volt idő, ami számomra nonszensz, kettőkor távoztam, neptun szerint négyig volt kiírva a vizsga. És így erre azzal jött, hogy ő nem tudja bebizonyítani, hogy csaltam-e, de ha puskáztam, akkor ismerjem be, vizsgázzak a következő héten, nem csinál belőle ügyet, fel se kell vennem a vizsgaalkalmat, majd beírja a jegyet ahhoz az alkalomhoz, ahol szerinte puskáztam.
Én meg hát nyilván nem ismertem be a csalást, mert nem csaltam. Beírta a jegyet. (Előző vizsgaidőszakban volt ez.)
Viszont az a baj, hogy előállt ott az a helyzet, hogy a tanár azt hitte, hogy puskáztam, és vagy becsületesen "bevallom", vagy tagadom, de ő bizonyíték híján kénytelen lesz beírni a jegyet. Ami kellemetlen. Ebben a félévben nem vettem fel hozzá tárgyat, pont az incidensek miatt, de a későbbiekben esélyes, hogy lesz olyan, amikor kénytelen leszek.
Mennyire valószínű, hogy emiatt a szerinte puskázós eset miatt ki akarna cseszni velem a későbbiekben egy más tárgyon?
(Kevesen vagyunk a szakon, szóval nem hiszem, hogy játszik az, hogy a több száz fő közül pont ne emlékezne rám, ugyanis nincs több száz fő.)
Elvileg nem tehetne semmit, ha szerinte puskáztál akkor ott, vizsga közben kellett volna odamennie és ellenőrizni!
Szerintem nem tehet semmit, persze tudom vannak görény tanárok, de nem gondolom hogy túl nagy galibát tudna okozni a jövőben
Akkor kellett volna odamenni, hogy mi a gond?? Esetleg felállítani, átnézni vagy valami. Így utólag nem tud mit mondani.
Direkt annyira szivatni nem fog, esetleg ha lesz vizsga jobban rádnéz, de ennyi. Ha biztos lett volna, akkor komolyabb dologgal állt volna elő. Nálunk pl van olyan mikor a tanár szó szerint kirugtaja a diákot puskázás miatt. Ha komolyan venné, akkor ott helyben buktatott volna le és jelezte volna a dékán felé. Így meg leginkább egy megérzés és lehet többekkel is eljátszotta, hogy hátha... Ha valaki beismei, akkor bukó.
"Mennyire valószínű, hogy emiatt a szerinte puskázós eset miatt ki akarna cseszni velem a későbbiekben egy más tárgyon?"
Sajnos van rá esély. A leírtak alapján eleve egy nagyon rosszindulatú embernek tűnik. Abban reménykedhetsz, hogy esetleg elfelejti, mire legközelebb találkoztok.
Most mindent a lehető legjobban csináltál. Ha később is hasonlóan viselkedik veled, akkor is viselkedj így.
Ugyanakkor van egy sanda gyanúm is: hogy be akart próbálkozni nálad. Te csinos lány vagy? Az oktató középkorú vagy idősebb férfi? Ha mindkét kérdésre igen a válasz, akkor elképzelhető, hogy azért akart ilyen helyzetbe hozni, hogy könyörögni kezdjél neki, és ő feltételeket szabhasson azért, hogy átenged. Talán sejted, milyen feltételei lettek volna...
Nekem inkább korrektnek tűnt. Mármint volt olyan, hogy jegymegajánlónál valaki puskázással lebukott, írt egy köremailt, hogy vallja be az illető, mert tudja ki volt az, nem lesz belőle ügy, ha bevallja. És tényleg nem lett semmi belőle az illetőnek, azon kívül, hogy nem kapott megajánlott jegyet.
Nálam is azzal jött, ha vallok, nem csinált volna ügyet. (Mondjuk nem tudott volna mivel, mert nem tudta volna bizonyítani, na meg nem puskáztam)
Nem hiszem, hogy be akart volna próbálkozni. Középkorú, házas, vallásos nő, és én is nő vagyok (és nem csinos).
Hát mondjuk ilyen mondvacsinált okok miatt utólag gyanúsítani valakit szerintem minden, csak nem korrekt, de te tudod.
Ahol lehet kerüld, mert nem lehet tudni, mire hogyan reagál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!