Titeket zavarna, ha a szobatársatok többnyire nem menne haza hétvégente, ha ti amúgy soha nem maradtok bent? Miért kell ezért szemrehányó megjegyzéseket tenni?
Van egy szobatársam, aki kb 30 km-re lakik az egyetem városától, mégis kolis. Ő hétfőn reggel jön vissza, aztán vagy szerda este, vagy csütörtök délután megy haza. (Pedig amúgy dolgozik suli mellett, csak azokon a napokon, inkább otthonról utazik be)
Ha dumálunk, és szóba került, hogy én am bent maradtam, akkor kb mindig szemrehányó hangsúllyal megjegyzéseket tesz, hogy hát ő nem érti, hogy miért nem megyek haza, péntek reggel elindulhatnék, stb. A másik szobatársamnak is ilyeneket mond, ha az csak megemlíti, hogy gondolt arra, hogy hétvégére marad (bár az a csaj hazamegy csütörtökön, mert van vmi edzése hetente, és ő még nem maradt bent tényleg, csak felmerült, hogy gondol erre.) Meg így kioktatóan jön azzal, hogy dehát otthon pihenhetnék a saját szobámban. Miközben a smalltalkokban említettem többször is, hogy nem jó a családommal a kapcsolatom (bár azt nem, hogy otthon nincs is saját szobám).
Kb azt érzékelem, hogy a szobatársamat zavarja a tény, hogy én hétvégente bent vagyok. Csak nem tudom miért, ha ő nincs bent. Miért kell erre ennyire rápörögni kb két hetente, ha őt ez szerintem tökre nem érinti?
Egyébként nem áll szándékomban változtatni a hazajárási szokásaimon a kedvéért, csak érdekel, hogy mi ez, miért zavaró, ha bent vagyok, tök egyedül. Nem csinálok kupit, nem túrom a cuccait meg ilyenek, max sepregetek, meg felmosok.
#2 Csak ez meg megint egy más kategória.
Te egyedül akartál lenni bent, a szobatársam meg hétköznap is alig van bent, nemhogy hétvégén. Ő imádja a családját, szeret hazamenni, közel is lakik, és ahányszor mehet, megy is, eszébe nincs bentmaradni.
"szemrehányó hangsúllyal megjegyzéseket tesz, hogy hát ő nem érti, hogy miért nem megyek haza, péntek reggel elindulhatnék"
Erre az adekvát reagálás:
"Közöd?"
Én elég messze laktam az egyetemi évek alatt és rendszeresen bent maradtam hétvégente mellesleg más tényezők miatt sem jártam szívesen haza. A szobatársam minden héten haza ment és sosem volt ebből gond. Én elég jól elvoltam bent sőt kifejezetten jó volt, hogy kiürült a koli...
Szerintem legközelebb határozottan, de intelligensen zárd le a témát...
Nálunk én voltam, aki soha nem ment haza, de tényleg, sem hétvégén, sem vizsgaidőszakban, sem nyáron. Soha nem volt ebből gond, volt olyan szobatársam, aki megkérdezte, hogy ez miért van, de nem rosszindulatból, csak kíváncsi volt. Neki megmondtam, hogy sajnos a családom nem az a fajta, ahová szívesen visszajár az ember és felfogta.
Ennyi erővel az is fura, hogy a szobatársad kolis, pedig 30 km-re lakik, sok helyen akkora távolságra nem is kapna kolit. Ha nagyon beszólogat, én megmondanám, hogy figyeljen, nem mindenkinek van olyan fasza családja meg otthona, hogy megérje hazajárni, örüljön, hogy neki van de a te bentmaradásoddal ne foglalkozzon. Te sem szólogatsz be neki, hogy hazafutkos a gyerekszobájába anyucihoz meg hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!