Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Titeket zavarna, ha a szobatár...

Titeket zavarna, ha a szobatársatok többnyire nem menne haza hétvégente, ha ti amúgy soha nem maradtok bent? Miért kell ezért szemrehányó megjegyzéseket tenni?

Figyelt kérdés

Van egy szobatársam, aki kb 30 km-re lakik az egyetem városától, mégis kolis. Ő hétfőn reggel jön vissza, aztán vagy szerda este, vagy csütörtök délután megy haza. (Pedig amúgy dolgozik suli mellett, csak azokon a napokon, inkább otthonról utazik be)

Ha dumálunk, és szóba került, hogy én am bent maradtam, akkor kb mindig szemrehányó hangsúllyal megjegyzéseket tesz, hogy hát ő nem érti, hogy miért nem megyek haza, péntek reggel elindulhatnék, stb. A másik szobatársamnak is ilyeneket mond, ha az csak megemlíti, hogy gondolt arra, hogy hétvégére marad (bár az a csaj hazamegy csütörtökön, mert van vmi edzése hetente, és ő még nem maradt bent tényleg, csak felmerült, hogy gondol erre.) Meg így kioktatóan jön azzal, hogy dehát otthon pihenhetnék a saját szobámban. Miközben a smalltalkokban említettem többször is, hogy nem jó a családommal a kapcsolatom (bár azt nem, hogy otthon nincs is saját szobám).

Kb azt érzékelem, hogy a szobatársamat zavarja a tény, hogy én hétvégente bent vagyok. Csak nem tudom miért, ha ő nincs bent. Miért kell erre ennyire rápörögni kb két hetente, ha őt ez szerintem tökre nem érinti?

Egyébként nem áll szándékomban változtatni a hazajárási szokásaimon a kedvéért, csak érdekel, hogy mi ez, miért zavaró, ha bent vagyok, tök egyedül. Nem csinálok kupit, nem túrom a cuccait meg ilyenek, max sepregetek, meg felmosok.

tegnap 22:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Vannak emberek, akiknek szimplán felfoghatatlan, hogy mások mást gondolnak a világról és eltérnek az igényeik.
tegnap 22:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Engem zavart, de nem azért amit ő mond. Hanem, mert nekem is jólesett volna néha egy nyugis hétvége a koliban, de ugye így sose lehettem egyedül, ez csak neki jött össze.
tegnap 22:40
 3/7 A kérdező kommentje:

#2 Csak ez meg megint egy más kategória.

Te egyedül akartál lenni bent, a szobatársam meg hétköznap is alig van bent, nemhogy hétvégén. Ő imádja a családját, szeret hazamenni, közel is lakik, és ahányszor mehet, megy is, eszébe nincs bentmaradni.

tegnap 22:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen ember meg pont azt nem fogja fel, hogy lehet számára fura a te szokásod, de másnak meg pont az lehet fura, hogy ő 30 km-re lakik és kollégiumban lakik. Szimplán szeret más dolgaiba beleszólni.
tegnap 23:06
 5/7 anonim ***** válasza:

"szemrehányó hangsúllyal megjegyzéseket tesz, hogy hát ő nem érti, hogy miért nem megyek haza, péntek reggel elindulhatnék"

Erre az adekvát reagálás:

"Közöd?"

tegnap 23:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Én elég messze laktam az egyetemi évek alatt és rendszeresen bent maradtam hétvégente mellesleg más tényezők miatt sem jártam szívesen haza. A szobatársam minden héten haza ment és sosem volt ebből gond. Én elég jól elvoltam bent sőt kifejezetten jó volt, hogy kiürült a koli...

Szerintem legközelebb határozottan, de intelligensen zárd le a témát...

tegnap 23:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Legközelebb határozottan, de intelligensen zárd be a szobát, hogy soha a büdös életbe ne tudjon visszajönni. 😁
ma 05:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!