Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Tudom, valószínűleg rossz kategória, de tanácstalan vagyok.

Egy kéttannyelvű gimnáziumi nyelvtanárnő vagyok, és a 0.os évfolyamot tanítom jelenleg. Egy 9 fős csoport az enyém, és mindig ilyenkor van egy országos verseny, amire csak egy ember mehet.

Az a helyzet áll fenn, hogy már tudom, hogy ki az a kettő, akit küldenék, de csak egy mehet és választanom kell.

Az egyik egy nagyon ügyes, szorgalmas, tehetséges lány, mindig figyel, tudom, hogy nagyon jól menne neki.

A másik a fiam. Aki szintén nagyon szuper, ugyanúgy tehetséges, de sokszor nem figyel, állandóan rá kell szólnom, és elég lázadó kamasz fiú.

Ennek az országos versenynek nagy jelentősége van, mert az iskolánkból szinte mindig az első háromban benne vannak, ha csak nem országelsők. És nagyon jól tud mutatni az önéletrajzban.

Nem tudom, mit tegyek. A lány nagyon küzd érte, egyébként biztos hogy őt választanám.

De ott a fiam, aki számít rá, hogy őt küldöm, egy életre haragudna érte, és mégis csak a fiam. Őt is támogatom kéne.

Tudom, hogy hülyén jött ki, hogy tanítom a gyerekem, de nem volt más lehetőség. Ide akart jönni suliba. És jobb is, ha szem előtt van, mert könnyen beleviszik rossz dolgokba.

És folyton beszólogat az órámon, nem tud viselkedni, mellesleg a kapcsolatunk sem olyan fényes.

Mit tegyek?

okt. 31. 11:27
A kérdező szavazást indított:
A lányt
A fiamat
18 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Ez egy szép lecke lesz a gyereknek, ha már ilyen hülye helyzetbe hoztad magatokat.
okt. 31. 11:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A fiadnak ezzel megtanítod, hogy nem mindig kapja meg az életben azt amit szeretne.

Válaszd a lányt!

okt. 31. 11:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp a lányt válaszd, ő megdolgozott ezért keményen.

A fiadnak meg talán megtanulja, hogy jövőre kicsit akkor tegye oda magát jobban. Nem fog mindig minden az ölébe hullani, meg megfog neked bocsátani ezért.

okt. 31. 12:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Tudnod kell, hogy tanárként egyenlő helyzetben a saját gyereked mellett dönteni nem etikus.

De ezt ott szúrtad el, hogy nem cserélted el a csoportot mindenáron.

Engem általánosban tanított az édesanyám, de egy rémálom volt. És igen, ha az ő tárgyából akartam versenyezni, akkor jóval le kellett hagyni a vetélytársamat, hogy mehessek.

Csapatversenyben pedig hiába voltam a legtapasztaltabb húzóember, ráadásul végzős: az egyetlen személyre szóló jutalomutat a hetedikesnek adta.

Megértettem, de nem esett jól. Jobb lett volna máshol tanulni, ahol egy lehetek az egyenlők között.

okt. 31. 12:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Válaszd a lányt, mivel nemcsak, hogy jobban megdolgozott érte, hanem a mentalitása is díjazandóbb, mint a fiadé - és ezt nem rossz szándékkal írtam. Lehet, hogy a fiad ezzel a döntéssel fogja majd fel, hogy vannak dolgok, amikért igenis meg kell dolgozni, és nem fognak csak úgy az ölébe hullani.
nov. 1. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!