Mennyire jellemző, hogy a kilencedikes csajok illegetik magukat a végzős fiúk előtt?
A középiskolában a fiatalok gyakran keresik a figyelmet és próbálják megtalálni a helyüket a társadalmi környezetükben. Az, hogy néhány kilencedikes lány illegeti magát a végzős fiúk előtt, többféle okból történhet. Lehet, hogy próbálják felkelteni a figyelmet, szimpatikusnak akarnak tűnni, vagy egyszerűen csak kíváncsiak arra, hogy mit gondolnak róluk az idősebb fiúk. A kamaszkorban gyakori, hogy valaki szeretne beilleszkedni vagy népszerűbbé válni, és ezt különböző formákban próbálja elérni.
Az ilyen viselkedés mögött nem feltétlenül áll komoly szándék, lehet, hogy csak játékos flört vagy az önbizalom növelésének egy módja. Az is előfordulhat, hogy egyszerűen meg akarják ismerni az idősebbeket vagy kipróbálni, milyen hatással vannak rájuk.
Szerintem egy nagyobb részükre mindenképp jellemző, különféle okból; nagynak érzik magukat és élvezik a figyelmet, amit gólyaként kapnak. Próbálgatják magukat, igyekeznek bekerülni a menők közé. Tiszta lappal kezdenek egy olyan helyen, ahol még nem járatosak, aztán igyekeznek magasabbra jutni az ottani társadalmi ranglétrán, mint általánosban tették.
Én pl. 5 éve ballagtam, és az osztály lányainak több, mint fele is ezt csinálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!