Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Melyik egyetemeken jófej a...

Melyik egyetemeken jófej a diákok többsége?

Figyelt kérdés
Vagy fordítva, melyikeken nem?
aug. 30. 20:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Károli. A családias hangulatáról híres és konkrétan a kolis társaim mind rendesek voltak még a külön "klikkekben" is. Igaz, az évfolyamok cserélődnek, lehet csak nekem volt szerencsém.
aug. 30. 21:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Általában mindenhol. Az egyetemre azért mennek a legtöbben hogy kiéljék magukat a munka előtt, ismerkedjenek, bulizzanak, jól érezzék magukat. Ehhez meg az kell hogy barátságosak, befogadóak legyenek legalább az első évben amég ki nem alakulnak a baráti társaságok.
aug. 30. 21:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy egyetemre jártam, úgyhogy nincs viszonyítási alapom, de nekem az egészségtudományi karon nagyon pozitív tapasztalatom volt.

Jó arc volt mindenki 1-2 kivétellel.

aug. 31. 01:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szocped szakon baromi jofejek, empatikus kedvesek viccesek, türelmesek. Eger Eszterházy.
aug. 31. 10:02
 5/12 A kérdező kommentje:

#2 mindenhonnan ezt hallom, de azt is, hogy gimnáziumban viszont alig találni rendes embert. De ez utóbbiból kerülnek az emberek egyetemre, szóval nekem ez ellentmondásos

#3 nem is kell viszonyítási alap, inkább csak próbálom kideríteni, tényleg univerzálisan igaz-e, hogy az egyetemi diákok rendesek

Köszönöm egyébként a válaszokat

aug. 31. 19:01
 6/12 anonim ***** válasza:

#5 gimnáziumban nem nagyon van éles környezetváltás. Gimi elején van ilyesmi mint az egyetemen, hogy új környezet és szinte nulláról kell felépíteni a társaságokat, de akkor még nagyon gyerekek, sokat számít hogy ki a menő, ki a lúzer, stb.

Egyetemen egyrészt ez kevésbé hangsúlyos (persze megvan ott is), másrészt pedig sokkal nagyobb közösségből válogathatsz. Pl én az SZTE-re jártam, diákok ezrei közül tudtam kiváligatni a barátaimat, pedig gimiben alig voltak mert nem volt senkivel közös érdeklődési kör.

aug. 31. 19:38
 7/12 anonim ***** válasza:

#6 Egyetemen ez a ki a menő, ki a lúzer szisztéma átvált a ki tud a legjobban nyalni meg ki a legkevésbé.

Meg itt az is más, hogy nem azt beszélik ki, aki kevésbé tud nyalni, hanem azt aki a legjobban nyal.

Én legalábbis ezt vettem észre.

aug. 31. 19:57
 8/12 anonim ***** válasza:
SZTE jó. De pl ahogy hallottam a BGE-n, BME-n eléggé felszínes emberek vannak nagyrészt, néhány kivétellel, de inkább klikkek vannak.
aug. 31. 21:52
 9/12 anonim ***** válasza:
Mondjuk az SZTE-n az is segít hogy diákváros, bárhova mész mindenhol fiatalok vannak szóval nehéz nem megtalálni a saját közösséged. Pest ezzel ellentétben sokkal nagyobb, jobban eloszlanak a diákok az összlakosságban.
aug. 31. 22:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Pesten egy vagy a 2 millióból, Szegeden rengeteg kajáldában SZTE-s diákigazolvánnyal 50%-kal lehet kajálni meg szorgalmi időszakban minden nap vannak bulik és a lakhatás (ha albérletről beszéltünk) sem olyan drága. Összeköltözöl 1 emberrel és már kijön 70ből rezsivel együtt. Koliba is könnyebb bejutni, mint Pesten, ahogy láttam, 150-200 kmre élő embereket is visszadobnak azzal az indokkal, hogy "közel élnek".
szept. 1. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!