Károli. A családias hangulatáról híres és konkrétan a kolis társaim mind rendesek voltak még a külön "klikkekben" is. Igaz, az évfolyamok cserélődnek, lehet csak nekem volt szerencsém.
aug. 30. 21:02
2/12 anonim válasza:
Általában mindenhol. Az egyetemre azért mennek a legtöbben hogy kiéljék magukat a munka előtt, ismerkedjenek, bulizzanak, jól érezzék magukat. Ehhez meg az kell hogy barátságosak, befogadóak legyenek legalább az első évben amég ki nem alakulnak a baráti társaságok.
aug. 30. 21:34
3/12 anonim válasza:
Egy egyetemre jártam, úgyhogy nincs viszonyítási alapom, de nekem az egészségtudományi karon nagyon pozitív tapasztalatom volt.
Jó arc volt mindenki 1-2 kivétellel.
aug. 31. 01:41
4/12 anonim válasza:
Szocped szakon baromi jofejek, empatikus kedvesek viccesek, türelmesek. Eger Eszterházy.
aug. 31. 10:02
5/12 A kérdező kommentje:
#2 mindenhonnan ezt hallom, de azt is, hogy gimnáziumban viszont alig találni rendes embert. De ez utóbbiból kerülnek az emberek egyetemre, szóval nekem ez ellentmondásos
#3 nem is kell viszonyítási alap, inkább csak próbálom kideríteni, tényleg univerzálisan igaz-e, hogy az egyetemi diákok rendesek
Köszönöm egyébként a válaszokat
aug. 31. 19:01
6/12 anonim válasza:
#5 gimnáziumban nem nagyon van éles környezetváltás. Gimi elején van ilyesmi mint az egyetemen, hogy új környezet és szinte nulláról kell felépíteni a társaságokat, de akkor még nagyon gyerekek, sokat számít hogy ki a menő, ki a lúzer, stb.
Egyetemen egyrészt ez kevésbé hangsúlyos (persze megvan ott is), másrészt pedig sokkal nagyobb közösségből válogathatsz. Pl én az SZTE-re jártam, diákok ezrei közül tudtam kiváligatni a barátaimat, pedig gimiben alig voltak mert nem volt senkivel közös érdeklődési kör.
aug. 31. 19:38
7/12 anonim válasza:
#6 Egyetemen ez a ki a menő, ki a lúzer szisztéma átvált a ki tud a legjobban nyalni meg ki a legkevésbé.
Meg itt az is más, hogy nem azt beszélik ki, aki kevésbé tud nyalni, hanem azt aki a legjobban nyal.
Én legalábbis ezt vettem észre.
aug. 31. 19:57
8/12 anonim válasza:
SZTE jó. De pl ahogy hallottam a BGE-n, BME-n eléggé felszínes emberek vannak nagyrészt, néhány kivétellel, de inkább klikkek vannak.
aug. 31. 21:52
9/12 anonim válasza:
Mondjuk az SZTE-n az is segít hogy diákváros, bárhova mész mindenhol fiatalok vannak szóval nehéz nem megtalálni a saját közösséged. Pest ezzel ellentétben sokkal nagyobb, jobban eloszlanak a diákok az összlakosságban.
aug. 31. 22:46
10/12 anonim válasza:
Pesten egy vagy a 2 millióból, Szegeden rengeteg kajáldában SZTE-s diákigazolvánnyal 50%-kal lehet kajálni meg szorgalmi időszakban minden nap vannak bulik és a lakhatás (ha albérletről beszéltünk) sem olyan drága. Összeköltözöl 1 emberrel és már kijön 70ből rezsivel együtt. Koliba is könnyebb bejutni, mint Pesten, ahogy láttam, 150-200 kmre élő embereket is visszadobnak azzal az indokkal, hogy "közel élnek".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!