Örülnétek, ha a későbbiekben is választható lenne online oktatás az egyetemeken?
Tegyük fel legyőzzük a vírust, ennek ellenére az egyetemeken lehetne választani,hogy digitális oktatásra iratkoznak be vagy rendes jelenlétire.
Én megmondom őszintén élvezem a digitális oktatást, mivel,így nem kell reggel 6 kor kelnem, tudok közbe enni, ha lyukas órám van(nem vagyok kolis amúgy sem) , akkor nem kell tébolyognom az egyetem részlegen,hanem itthon akármit csinálhatok.
Szerintem a tanárok csak adnak egy irányt ,hogy mit tanuljunk meg a többit úgyis otthon magunktól tanuljuk. Több az idő a tanulásra, nekem az ingázással elmegy 1,5 óra egy nap, na azt tanulásra fordíthatom, mellette még tudok dolgozni is.
Lehet én vagyok ennyire elba**ott 😂😂 de más hogy vélekedik erről?
Engem nem zavarna, ha néhány ember online végezné el. De én a jelenlétit választanám. És persze csak úgy, ha a jelenléti korábbi jogai megmaradnának, pl nem mondják, hogy "nincs koli, ha nem tetszik lehet online nézni".
Valahogy úgy képzelem, hogy a levelező tagozat váltana online formára.
Nekem ez a kolis élmény alapból kimaradt/marad. Nekünk nappali hétfőtől csütörtökig vannak órák. Általában 8-15:30 ig.
Mivel futárkodom,így betudom vállalni csütörtökön a délutános műszakot + általában pénteken egy egész napot, vagy még hétvégén 1 műszakot. Általában hétvégén mindig megtanulok vagy órák után,így szerencsére nem is gyülemlik fel az anyag.
Nem tudom. Az alap ötlet nyilván pozitív, mert mindenkinek ad annyi szabadságot, hogy eldöntse számára a jelenléti vagy a digitális oktatás a kedvezőbb. Én személy szerint biztosan a jelenléti oktatást választanám (nekem a digitális egyáltalán nem tetszik, olyannyira, hogy passziváltam is), de megértem ha valaki másképp gondolja és inkább a digitális oktatást részesíti előnyben. Úgyhogy ebből a szempontból támogatnám ezt az ötletet. Viszont a gyakorlati megvalósításán is sok múlik....
Mi az előző, tehát a 2020-as őszi félévet jelenléti oktatással kezdtük meg. Ugyanakkor közben az oktatók és a hallgatók is kaptak lehetőséget arra, hogy egyénileg eldönthessék, hogy ők digitális vagy jelenléti oktatásban szeretnék hallgatni/tanítani a tárgyaikat. Nem mondom, hogy ezt semmiképpen sem lehet jól kivitelezni, de nálunk ez katasztrofálisan működött. Nyilván, ha az oktató online tartotta az óráját, akkor az szimplán annyit jelentett, hogy a hallgatók is online vettek részt rajta és ez kevésbé volt problémás (bár ugye nálunk ez akkor így hibrid oktatássá alakult, ami elég gáz volt, mert ide-oda kellett rohangálni az online és jelenléti órák miatt, cipelni a laptopot stb.). Viszont fordítva - mikor tantermi órát tartottak és közben online becsatlakoztak az online hallgatók - nem működött a legtöbb órán. Olyan előadásoknál még rendben volt mikor csak a tanár beszélt és ült/állt egy helyben, de pl. aktívabb szemináriumokon, amikor páros vagy csoportos feladatok voltak, előadásokat tartottunk, fel kellett szólalni az órán stb., nem működött. Úgyhogy ebben a formában egyáltalán nem volt jó, a tanárok inkább átváltottak arra, hogy az online tanulóknak csak egy-egy konzultációs alkalmat tartottak és beadandókat adtak. Ezzel sincsen baj, csak szerintem azért itt nem voltak egyformák a követelmények, a teljesítés a tantermi és online oktatásban tanuló hallgatók között. Valamint hallgatói részről sem összehasonlítható, hogy mit kapsz a jelenléti és az online óráktól. Nehéz lenne kitalálni, hogy mi lenne a jó megoldás.
Nekem csak az utolsó félévem volt tavaly online, de már csak szakdogám volt, illetve záróvizsgák (írásbeli, szóbali) plusz védés. Nekem ez így bejött.
Viszont, az én szakomon, még jóval a járvány előtt elkezdték felvenni az előadások egy részét, így ezekre én nem jártam be. Sőt, sokszor jobb is volt az előadó a videókon. Ezen kívül online fent lévő példákból tanultam. Kellett, hogy egymagam végigrágjam magam rajtuk, akár többször is. Azok a tárgyak, amiket így csináltam jobban is sikerültek. Ez amolyan fél-online oktatás volt. Valószínűleg azokat a tárgyakat is megnéztem volna, ha felveszik őket, amikből csak diák voltak, és soha nem mentem be rájuk (kötválok). Viszont, fontos különbség, hogy a zh-k és vizsgák nem online voltak. A jelenlegi rendszernek ez az achilleszina, ugyanis írásbelit nehéz úgy megoldani, hogy ne csalják szét a hallgatók.
Szóval én örülnék, ha lehetne választani, de az írásbelikre legyen kötelező bemenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!