Ez a telefon beszedéses rendelet a kollégiumokat nem fogja érinteni, ugye?
Most arra gondolok (nem tudom, hogy elfogadták e vagy se, de én úgy hallottam, hogy igen), hogy ha megyünk reggel suliba le kellesz adni a telefonokat.
Na most ez csak a suliban lesz így, igaz? Tehát a kollégiumban használhatjuk majd ugyanúgy. Remélem jól értelmeztem és így van, ahogy írom. Mert elég nagy kicseszés lenne ha már este amikor a szobánkban vagyunk akkor se használhatnám hanem beszednék.
Az iskolában, tanóra alatt nem lehet nálad telefon, csak kivételes esetben, amikor annak használata az oktatás speciális tárgya.
Tanítás végén megkapod.
Várjunk, ez egyetemekre nem lesz igaz nem?
Lusta vagyok negnézni.
Kérdező:
Nálatok, Szabolcsban kifejezetten hasznos lenne nem okostelóval rohangálni a suliban. Én úgy tudom, hogy elfogadták...
Azt nem gondolom, hogy ez kolikra is érvényes lenne; sztem csak tanulóidőben. Esetleg a kolégiumban abban az idősávban nem lehet nálad, amikor kötelező házizás, tanulás van előírva.
Hogy ez nálatok, Szabolcsban így van és mondjuk GYMS-ban is, azaz területileg nincs szabályozva, azt nem tudom, de nem gondolnám.
#2 Én nem tudom, hogy ott mi hogy van. Közoktatásról szólt emlékeim szerint, így nem hinném.
#3 Hát mert ugye úgy szól, hogy az oktatási intézményekben, és valamilyen szempontból a kollégium is oktatási intézmény, nem?
3-as vagyok...
Hogy mi a rendelet és a gyakorlati élet mit diktál, hol hogyan tartják be, azt nem lehet előre tudni.
Ahogy utaltam is rá, hogy a térségedben, Szabolcs-Sz-B megyében és a régióban a szociokulturális tényezők arra engednek következtetni, hogy nálatok mindenképp szükséges lehet.
Mondjuk a nyugati országrészben és a fővárosban már nem ennyire eszenciális, de mindenképp javallott lenne.
Mondjuk ha rajtam múlna, nem csak Szabolcsban, hanem minden régióban érvénybe hoznám és betartatnám.
5
A rendelet konkrétan a(z)
Általános Iskolát
Gimnáziumot
Szakgimnáziumot
és Kollégiumot (foglalkozási időben)
említ meg. Tehát a Technikumokba továbbra is lehet használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!