Támogatnál egy olyan rendeletet, amely szerint ki kell végezni azokat a pedofilokat, akik gyerekeket rontottak meg?
Igen.
Nem tudom miért kell az ilyet etetni.
Mondjuk biztos forrásból tudom, hogy az ilyet bent nagyon szeretik.
Volt bent egy helyi pedofil, 2 éven belül kiverték az összes fogát.
És az életfogytiglannal mit oldunk meg? Élete végéig eltartjuk. Ennek mi értelme?
Nem.
A mostani magyar szabályozás abszurd: ha pl. valaki a gyerekét többször megerőszakolja, az "csak" folytatólagosan elkövetett erőszak, tehát súlyosabb, mintha egyszer, holott ténylegesen több esetről van szó, és logikus lenne minden egyes esetért külön büntetést kiszabni. Ergó a törvény is arra ösztönzi az embert, hogy ha már egyszer megerőszakolta a gyerekét, akkor használja ki a lehetőséget, mert így jobban jár.
De a kivégzést ebben az esetben sem tartanám indokoltnak, bármennyire is ez tűnik a legsúlyosabb bűncselekménynek (furcsa, hogy gyilkossági kísérletek, mások megnyomorítása esetén nem nagyon merül fel ez). Szerintem nagyobb bűntetés arra kényszeríteni valakit, hogy szembenézzen a lelkiismeretével, akár egy életen át is szembesíteni vele, mit követett el.
"Élete végéig eltartjuk."
. Az sem a legemberségesebb megoldás, hogy valakit csak azért ölünk meg, mert sajnáljuk rá a pénzt.
Büntetésnek legyen célja, elrettentő ereje, vagy próbálja az elkövetőt rehabilitálni stb., de pusztán gazdasági szempontok alapján dönteni értelmetlen.
Akkor már olcsóbb szabadon hagyni, nem?
"sem a legemberségesebb megoldás, hogy valakit csak azért ölünk meg, mert sajnáljuk rá a pénzt."
Máris emberséges, ha azt egy nélkülöző családnak adjuk, amit rászántunk volna.
Elengedni nem lehet, mert akkor másnap elszabadul a pokol, ne legyél ostoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!