Mennyire illik középiskolában ajándékot adni a tanárnak év végén?
Figyelt kérdés
Nagyon rendes volt velem, volt hogy dolgozatban is segített, és éppen hogy csak meglett az év végi 5ös. Nem nagyon szoktam tanárokat ajándékozni, sőt, szinte egyáltalán nem. De ezzel a tanárral kivételt tennék.
(Még nem tudom, hogy mit adjak.)
jún. 13. 09:15
1/10 anonim válasza:
Semennyire nem illik, sőt, kifejetetten problémás.
2/10 anonim válasza:
Akkor talàn ha kijàrtad a középsulit. Menet közben problémàs lehet a dolog. Ne legyen belőle megvesztegetési ügy.
3/10 anonim válasza:
Saját magad ne adj. Más, ha pl év végén ballagáskor az egész osztály ad valamit. De csak te inkább ne.
4/10 anonim válasza:
Én nem adtam sosem, hanem őszintén megköszöntem. Ez a külön ajándék egyrészt nyalizásnak hat, másrészt bocs, hogy így mondom, de a tanárok általában tele vannak kacatokkal, amikkel nem tudnak mit kezdeni. Év végén röpködnek a csoki- és virághegyek is, pláne ha osztályfőnök (de anélkül is többnyire).
5/10 anonim válasza:
Szerintem is inkább majd a suli végén, vagy többen adjatok valamit együtt.
6/10 anonim válasza:
Nem szerencsés, főleg a mai világban.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy jövőre már szinte biztosan nem fog tanítani, mivel egy olyan tantárgyról van szó, ami az idei tanévvel megy ki.
De igazatok van, inkább csak megköszönöm.
jún. 13. 20:00
8/10 anettbp válasza:
Manapság nem röpködnek már se csoki, se virághegyek. Legtöbben semmit sem adnak, még ballagáskor sem.
9/10 anonim válasza:
Teljesen változó. Van olyan is, hogy egy-egy diák egyénileg ad ajándékot, máskor a csoport vagy osztály közös ajándékot ad, megint máskor meg senki semmit. Jól fog esni neki, ha úgy döntesz, hogy ajándékot is adsz, de ha inkább csak megköszönöd neki, az is ugyanolyan kedves gesztus, ne edd magad. :)
10/10 anonim válasza:
Középiskolai tanár vagyok. Ha segítek, nem várok el ajándékot. A legtöbbet egy kedves köszönet jelent, esetleg egy képeslapon, hogy később is meglegyen. Ez a legtöbb, hogy valakinek tényleg segíthettünk. Ha nagyon akarsz tárgyi ajándékot adni, akkor semmiképpen sem nagy dolog legyen, egy tábla csoki vagy egy szál virág, esetleg egy toll pont elég.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!