Hogy emlékszel, amikor iskolás voltál, milyen volt az osztályod?
Az általános iskolai kb. semmilyen, nem volt klikkesedés, de túl összetartó sem volt a csapat. Én nagyjából jóban voltam velük, nincsenek rossz emlékim.
A gimis osztályom szerencsére jó közösség volt, de azóta szétszéledtünk, osztálytalálkozókra kb. a fele jár.
Egyetemen meg voltunk 120-an az évfolyamon, ott nyilván nem alakult ki "közösség", mindenkinek megvoltak a saját cimborái, a többiekkel csak köszönés, rövidebb beszélgetések szintjén érintkeztünk.
Falusi általános iskolába jártam, a régi tanárok szerint is a 30 év legösszetartóbb osztálya voltunk, 11 fiú, 11 lány. Felnőtt fejjel értem, hogy a gyerekfejjel való összetartás felnőtt korban eltűnik, érdekkapcsolatok lesznek, sok osztálytárssal 15 éve nem találkoztam, nem is köszönünk egymásnak. Osztálytalálkozón elvoltunk, de érezhető volt, hogy az élet mindenkit elsodort más irányba, gyerekként mindenki bele volt kényszerítve a tanárok alá egy terembe, és kuss, felnőtté válva mindenki különböző életpályát fut. Ja, egyébként meg minden nap kb. 10 kilós táskával jártunk iskolába, mert annyi tankönyv volt. Visszagondolva általánosban és középiskolában is a tankönyvek 70%-át ki sem nyitottuk.
A középiskola szakmunkásképző, szakközépiskola volt, igazi gyűjtő. Inkább fiúiskola volt, mivel vasas szakmákat oktattak. Utáltam mindig is. A 30 volt osztálytársból nem beszélek senkivel sem, de tudom, a többi 29 sem egymással. Teljesen más volt az érdeklődésünk, a tanulmányi hozzáállás, sok volt az állat hülyegyerek. Vol, hogy elvertek suli előtt a cigányok, a tanár meg leb@szott, hogy ne foglalkozz velük, aztán el volt intézve. Dőlne össze az egész.
Szerintem azóta sem változott semmit az oktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!