Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogy emlékszel, amikor iskolás...

Hogy emlékszel, amikor iskolás voltál, milyen volt az osztályod?

Figyelt kérdés
2024. jún. 11. 10:13
A kérdező szavazást indított:
Összetartó, jó közösség
Klikkesedés volt
Kiközösítők voltak
Se nem jó, se nem rossz, leginkább semmilyen
37 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%
Semmilyen, nem is tartok kapcsolatot senkivel, még csak rájuk se kerestem kíváncsiságból se.
2024. jún. 11. 10:18
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
1-6ig nagyon jooo. Utana az uj suli sokkal rosszabb volt...
2024. jún. 11. 10:39
 3/13 anonim ***** válasza:
79%
Börtön volt. Ahogy szabadultam minden nap rohantam a barátaimhoz, akiket neten ismertem meg. Jó messze, a főváros másik végébe, de inkább mint az osztállyal bármit is. Az osztálykirándulásokra is csak azért mentem, mert olyan helyekre mentünk ahova nem megy gyakran az ember (Prága, Róma).
2024. jún. 11. 10:41
 4/13 anonim ***** válasza:

Általános iskola: 10/5. Osztályközösség nem volt, inkább csak mindenki elvolt magának/magában. Volt 4-5 osztálytárs, akiket kedveltem, de a többség az teljesen közömbös volt.

Szakközépiskola: 10/10. Nagyon szerettem őket, nagyon jó osztály volt, nem volt klikkesedés, alapvetően jó volt az osztályközösség, mindenki jól kijött mindenkivel.

Főiskola (akkor még így hívták): 10/6-7. Az általános iskolánál picit jobb volt a hangulat, de messze nem olyan jó, mint a középiskolában.

2024. jún. 11. 10:53
 5/13 anonim ***** válasza:
Akkor klikkesedő, szar bandának tartottam, de így visszanézve kifejezetten oké volt, csak én lógtam ki belőle, és nem azt a szerepet kaptam, amit szántam magamnak. Nem volt egy álomközösség, voltak szánalmasságok, de semmi súlyos. A magja a mai napig egy társaság, eljárunk találkozókra is stb.
2024. jún. 11. 11:23
 6/13 anonim ***** válasza:
Klikkesedés volt. A jótanuló vagy jó helyzetben lévő gyerekek és a nem jó tanuló, szerényebben élő gyerekek nem nagyon barátkoztak egymással, sőt még ezeknek alhalmazai is voltak.
2024. jún. 11. 11:31
 7/13 anonim ***** válasza:

Ált 1-4 nagyon jó volt.

5. (Új suli) egy rakás 💩

6-8: vegyes, inkább nem sírom vissza a csapatot

Közép: borzalom!

2024. jún. 11. 11:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Általános: Klikkesedés volt, de voltak nagyon jó barátnőim. Sajnálom, hogy iskolaváltáskor megszakadt a kapcsolat. Akkor még kezdetleges volt a facebook, nem volt okostelefonunk. (2009-ben) Viszont többen csúfoltak is nagyon ronda szavakkal az osztályból a kusza fogaim miatt. Azt hiszem innen indul a mai napig tartó durva önbizalomhiányom.

Gimi: Szintén klikkesedés. Csendesebb voltam, de próbáltam barátkozni. Azonban egyre inkább kiszorultam a csapatból. Hiába próbálkoztam, többen hozzám sem szóltak már. Rossz visszagondolni az egyedül töltött szünetekre, osztálykirándulásokra. Megváltás volt az érettségi. Azóta 2x volt osztálytalálkozó, hívtak is, de nem mentem el.

Főiskola: Na itt már jól éreztem magam. Fura volt, hogy már az első nap is közvetlenek voltak a többiek, nem lógtam ki, beszélgettek velem is. Nagyon szerettem azokat az éveket az elejétől a végéig. Sajnáltam is mikor vége lett.

N

2024. jún. 11. 12:31
 9/13 anonim ***** válasza:

Semmilyen. Nem volt klikkesedés, nem volt senkire rászállás, szekálás sem, egyszerűen nem foglalkozott senki senkivel.

Most sem tartjuk a kapcsolatot, igény sincs rá (ez egy elit gimi volt amúgy).

2024. jún. 11. 17:12
 10/13 anonim ***** válasza:

Az általános iskolás osztályomban az utolsó két évre elég erős klikkesedés alakult ki, előtte viszont nem volt ilyen. 1-2 lánytól eltekintve mindenkivel jóban voltam, pár lánnyal meg is maradt egy felszínesebb kapcsolat gimi alatt is, csak utána, sajnos, elkopott az is. A legjobb barátnőm azonban ott ismertem meg, és a mai napig aktív részei vagyunk egymás életének.

A gimis osztályomban meg már gólyanap kialakultak a klikkek, amik bár újraformálódtak párszor az évek alatt, sosem volt összetartó az osztályunk. Akadt bőven széthúzó, makacs, "megmondóember" osztálytárs, akik miatt sosem tudtunk egy csapatként működni. Osztálykirándulásokkor még úgy, ahogy, különben semennyire.

Engem is sokat piszkáltak az ottani (új)gazdag szülők gyerekei, elsősorban amiatt, mert szerettem tanulni (ami a mai napig igaz amúgy). Röhögtek rajtam, beszólogattak, illetve az sem segített sokat a dolgon, hogy a csendesebbek közt voltam, velük ellentétben, illetve eléggé ki is lógtam a többiek közül: göndör volt már akkor is a hajam, amit szinte sosem vasaltam, nem jártam márkás cuccokban, ahogy haspólóban sem, nem volt iPhone-om, és még sorolhatnám.

Egyetemen pedig, 1-2 kivétellel, nagyon kedves és közvetlen szaktársaim voltak, akik az első pillanattól nyitottak és közvetlenek voltak, simán lehetett velük beszélgetni. Órákon senki nem szólogatott be senkinek sem, mindenkinek sikerült kulturáltan kifejeznie a véleményét, ahogy azt is, ha valaki nem értett egyet egy más valaki álláspontjával. Kifejezetten üdítő volt egyetem körül szinte minden, főleg gimi után.

2024. jún. 11. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!