Iskolai zaklatás,kiközösítés ellen mit lehet tenni?
Arról van szó,hogy ettől az évtől a lányomat és a fiamat is elkezdték piszkálni az iskolában (általános),előbb az iskolatársak,majd a tanárok is.Annyira irracionális,amik történnek,hogy igazából nem is írhatok le többet,mert az érintettek bizonyosan magukra ismernének belőle.
Azt sejtem a háttérben,hogy valami rosszindulatú pletykát terjesztettek el a családunkról (úgy egy az egyben),és emiatt fordult így ki mindenki velünk szemben.
Hozzá kell tenni,hogy a gyerekeknek sikerült beilleszkedniük,és a tanárokkal éveken át jó volt a kapcsolatunk,ők sem igazán szóltak semmiért,ha nem volt fontos,és én sem piszkáltam őket unalomból,csak ha szintén halaszthatatlan dologról volt szó.
Most azonban azt tapasztalom,hogy megverik a kisfiamat az osztálytársai,és a tanárok konkrétan nem hogy nem állnak mellé,de még a bántalmazónak adnak igazat.(a bántalmazás egyébként valós,mert egyszer a szemtanúja voltam)A lányomat pedig a saját barátai zaklatják,fenyegető üzeneteket küldenek neki,amiket később törölnek.Még a leckét sem hajlandóak elküldeni a lányomnak,hogy pótolni tudjon,ami teljesen felháborító.És sajnos az a helyzet,hogy mivel irányomba is érzem ezt az utálatot,kiközösítést (pl, még a köszönésem sem viszonozzák),nem tudom,hogyan kezdjek bele az ügy megoldásába.Gondoltam,hogy nem a tanárokkal kellene beszélni,hanem egyenesen menni az iskolaigazgatóhoz,de félek,hogy ugyan azzal a hozzáállással fogok szembesülni,ami a tanárok irányából érkezik.
Ti mit tennétek?Érdemes ügyvédet belevonni akár?Vagy családsegítőt?
Utolsónak:
Nálatok mi volt a probléma?
Aki fentebb írta,hogy utána kéne járni,ki terjeszt pletykákat,és miért,ebbe hogy kezdene bele?Mert abszolút tanácstalan vagyok,és el vagyok hűlve,hogy a hétköznapokban efféle dolgokkal kell foglalkozni.Régen ilyen nagyon nem volt.És még akkor sem nagyon tudom,mit tennék,ha előkerülne a pletyka terjesztője,hiszen a rendőrségnek mit mondok?
Milyen kornyeken laktok ti, melyik varosban?
Alsóba késelés? Te jo isten😲😲😲
Várost nem írnék,de igen alsóban ilyenek vannak,és szerintem ez már nem számít különlegesnek,hiszen,ha hallottad,a híradóban is szó volt egy hasonló esetről,amikor egy lány valami "halállistával" ment be a suliba,hogy kiket akar megölni,és szünetben rá is támadt egy társára,aki a lista első helyén állt.Vagy ott volt az a túlsúlyos kisfiú,akit hazáig rúgdaltak az osztálytársai,fel is vették videóra,majd a kisfiú öngyilkos lett a sok zaklatás miatt.
Nem szeretném,ha nálunk is idáig fajulnának a dolgok esetleg,bár túlzás lenne a fentiekhez hasonlítani,viszont ettől függetlenül nagyon aggódom.
16-os:
Köszönöm a támogató szavakat,és valóban felfoghatatlan,ami történik,és hogy szinte egyik napról a másikra így megváltoztak a dolgok.Teljesen kétségbe ejt az egész,mert arra gondolok,hogy addig is,amíg a megoldást keresem,ki tudja,mit fognak a gyerekek átélni az iskolában.Sajnos,az sem megoldható,hogy magántanulók legyenek. (De ehhez egyébként is intézményvezetői engedély kéne ugyancsak)
Olvastam itt hasonló kérdéseket,mint az enyém,de ahogy láttam,majdnem mindenhol eljött végül a bántalmazott az iskolából.Csak nekem ez annyira felháborító,hogy még annak kell teljesen átszervezni az életét,és újra beilleszkedni egy új helyre,akit bántottak...ez nagyon igazságtalan,mi több,egyenesen gonosz dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!