Húzós félév után vizsgaidőszak?
Mozogsz rendszeresen, eleget? Eszel és iszol eleget? Azért kérdezem, mert nálam az általad felsorolt dolgok akkor jelentkeztek, amikor a fenti kérdéseimre nem volt a válasz.
Az alváshoz a TEEKANNE "Sweet Dreams" teát tudom javasolni, ha szereted az ilyesmit. Tesco-ban is lehet kapni, nekem nagyon sokat segít; lényegesen hamar/hamarabb el tudok aludni, mint alapból, illetve kellemesen és mélyen alszom általa.
Nem tudom, mikor lesz a következő vizsgád, mennyi van még hátra, de az is lehet, hogy szükséged lenne egy fél, vagy akár teljes napra, amikor teljesen félreteszed a tanulást. Akkor pedig csak magadra figyelsz, és feltöltődsz kicsit.
Sajnos mozogni nem igazán tudok időhiány miatt, napközben tanulni próbálok, este pedig muszáj megnéznem egy filmet levezetésként...
Kipróbálom a teát, köszönöm!
Eddig vizet ittam, elegendőt (2 liter naponta), rendesen étkezem, illetve már vettem a gyógyszertárban omega 3-mat és ginkgo bilobát.
A legközelebbi vizsgám a jövő héten lesz, úgyhogy még egy bő hetem van rá, viszont az egy szigorlat lesz.
Tanulással.
Nekem annak idején a szorgalmi időszak utolsó hetében halt meg az apám, pár nap múlva vizsgáztam.
Igazából a féléves munkád kuka, ha most hirtelen nehézséget látsz, ahol nincs.
"este pedig muszáj megnéznem egy filmet levezetésként..."
. Ne használjuk a "muszáj"-t ilyen kontextusban.
Időbeosztàssal.
A szabadidőmben (mindig úgy osztom be az időm, hogy legyen), olyan dolgokst csinálok amik feltöltenek, főzök, sportolok, kint vagyok a szabadban. Semmit nem halogatok, hogy ne csússzak meg.
Hasonlóan vagyok, néha megnézek én is 1-1 rész sorozatot, de nem töltenek fel annyira mint sok más amit szívesebben csinálok.
Sport, ha csak egy fél órára is, nem kell semmi előkészület vagy megerőltetés, simán nagyon sokat ad ha csak teker az ember egy kört a városban, esetleg a városon kívül, vagy csak kocog egyet a környéken, esetleg ha találsz valami helyet amit szívesen meglátogatsz akár gyalog is.
Főzni én is szoktam/szeretek, igaz az sokkal több idő, de ennem is kell úgyhogy több legyet egy csapásra.
Az is sokat jelent, ha már nagyon nem megy a tanulás, koncentrálás, ledőlök 10-20 percre és addig amennyire lehet kikapcsolom magam, de ami a legfontosabb hogy a tanulásra egyáltalán nem gondolok, annak majd eljön az ideje, ha a pihenés után visszatérek hozzá.
Fontos hogy nem az anyagon járjon egész nap a fejed, mert akkor csak begolyózol tőle, ha nem tanulsz, felesleges, ha meg tanulnál, már kikészültél tőle, nálam mindig van olyan idő, amit arra szánok, hogy ne ezzel foglalkozzak, hiába is állok rosszul sokszor a tanulással, de tudom, hogy ha jem adnék magamnak időt regenerálódni, még rosszabb lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!