Egyetemen mi volt nálatok a legtöbb idő amíg a tanár tovább tartotta az órát?
Nem gondolok olyat, hogy a tanár abban a pillanatba dermedjen kővé, de voltak olyan esetek, hogy minden óra végén kért még 5 percet a tanár (férfi) és kb fél órát bent voltunk.
Érdekelne, hogy nálatok is volt ilyen tanár aki folyamatosan túltartotta az órát? Vagy mi volt a leghosszabb idő amíg tovább kellett maradnatok?
Köszönd meg neki, hogy lelkiismeretes. Ez nem óvoda, vagy általános iskola, hogy kicsöngetnek.
Az egyetemista issza a tudást, minden lehetőséget megragad.
Nem vernyákol. Nem kötelező odajárni közpénzen.
Nálunk eddig a rekord 30 valahány perc volt, de senki sem bánta, mert gyakorlati anyagon dolgoztunk, és mindenkinek a legjobb minőség, legjobb jegy összehozása volt a cél. Tanárunk is bent volt végig, kérdezni is lehetett, azonnal visszajelzést is adott egy bizonyos szintig.
Van egy tanár, aki, ha nem is rendszeresen, de elég gyakran ráhúz 5-10 percet az órára, mert pont annyira van szüksége, hogy befejezzük az anyagot. Sok lehetőséget ad az óráin, hogy mi, hallgatók, is beszélhessünk, így pedig könnyen megcsúszunk az idővel. 1-2 csoporttástól eltekintve senkinek nem szokott ezzel gondja lenni, ők is igazából azok, akik vagy elfelejtik a beadandókat, vagy késve adják le..
A többi tanárnál, professzornál is elő tud fordulni pár perc plusz.
Szerintem inkább fejezzék be a gondolatot, az anyagot becsülettel, minthogy azért érjen véget az óra, mert idő van. Engem addig nem zavar, ha rá kell húzni egy kicsit, amíg időben elérem a következő órám.
Általában 5 perc, de nem jellemző, hogy túltartanák.
Egyszer volt olyan, hogy kérdeztem valami egyszerűt, de annyira belejött a tanár, hogy vagy 15-20 percig magyarázott :D
Amúgy ilyenkor nem kötelező maradnod, bármikor kisétálhatsz, ha neked dolgod van, senki nem kéri számon rajtad.
Nálunk sajna inkább az a probléma, hogy nem tudunk rendesen végigmenni az anyagon, azt sokkalta jobban utálom, mint azt, hogy továbbtartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!