Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Középiskolában már nem szólnak...

Középiskolában már nem szólnak a dohányzás miatt?

Figyelt kérdés
Mármint ha a diákok (18 év alatt) dohányoznak, iqost szívnak?

2024. ápr. 23. 21:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%
5 éve voltam gimis suli elé nagyszünetbe ki lehetett menni cigizni a kor mindegy volt illetve volt még egy nem hivatalos dohányzó mosdó ahová csak cigizni mentek be tanárok tudtak róla de nem érdekelte őket
2024. ápr. 23. 22:43
 12/18 anonim ***** válasza:
64%
Az én időmben nem engedték, és iskola után is csúnyán lehordták érte a tanárok, ha összefutottak valakivel az utcán. Most elhűlve hallom a lányomtól, hogy a technikumban van kijelölt dohányzóhely, és aki elmúlt 18, bármikor kimehet pöfékelni. Hát jó...
2024. ápr. 24. 07:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
10 éve voltam középsulis, nálunk szigorúan tiltották.
2024. ápr. 24. 07:24
 14/18 anonim ***** válasza:
68%

Idézet egy iskolai házirendből:

- "A Házirend területi hatálya:a tanórai és a tanórán kívüli foglalkozások iskolán kívüli helyszínei (színház, múzeum, kirándulás stb.)"

- "A dohányzásért (iskolában, a gyakorlati oktatás helyén) adandó legkisebb fegyelmező intézkedés igazgatói intés."

- "A szervezetre káros élvezeti cikkek árusítása, fogyasztása (dohányzás, szeszesital fogyasztás) minden iskolai rendezvényen, továbbá az iskola közvetlen környékén is tilos."

Ha a csoport az utcán tanórán kívüli foglalkozásra megy (pl. múzeumba, moziba, üzemlátogatásra, osztálykirándulásra stb.) vagy onnan jön, akkor az úgy minősül, mintha az iskola épületében lennének.

2024. ápr. 24. 10:07
 15/18 anonim ***** válasza:
72%
Pár éve érettségiztem, nálunk volt hivatalos dohányzóhely kijelölve az iskolán kívül. Hivatalosan csak az mehetett ki dohányozni aki elmúlt 18, hogy ha a tanárok láttak fiatalabbakat (értsd, ilyen 9. vagy 10. évfolyamosokat) kint dohányozni akkor beküldték őket egy ejnye-bejnyével (ez is csak 1-2 tanár volt, amúgy nem érdekelt senkit). Egyébként nem érdekelt nagyon senkit ez a szabály, talán 1-2 olyan tanár volt aki szigorúan is vette, és be is tartotta. Én olyan 16 évesen kezdtem el dohányozni akkoriban, mindig csoportosan mentük ki szünetekben, volt hogy cigi közben beszélgettünk a tanárokkal. Arra emlékszem hogy nálunk több olyan tanár is volt akik dohányzott, szóval szünetekben mindig összefutottunk velük kint.
2024. ápr. 24. 10:13
 16/18 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem tanárfüggő is, nekem ofő eléggé az a minden lében kanál fajta volt, szóvá is tette eléggé pedig nem is az iskola területén cigiztünk, meg nem is iskolaidőben (utolsó óra után, hazafelé menet).

/Amúgy csak próbálgattam 15-16 évesen pár alkalommal, ennek már 10 éve, nem szoktam rá azóta sem, nem is szeretnék/

2024. ápr. 24. 16:10
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk csak osztálykiránduláson szívták a tanár előtt/tudtával, akkor azt mondta, hogy nem az ő tüdejét mérgezik vele, lebeszélni meg úgyse tudja őket. Arról több tanár is tudott, hogy egyesek dohányoznak, már nem emlékszem, mennyire szidták le, rosszallották vagy csak tudomásul vették.
2024. ápr. 24. 17:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Én 2000 és 2004 között jártam középiskolába, Budapest egyik legszutykosabb környékére. Ha csak a metróállomáson (ami nem volt túl közel a sulihoz, és akkor még nem tiltották az aluljáróban a cigit) meglátott valakit a némettanárnő, máris ment árulkodni. Én ugyan akkor még nem dohányoztam, de sok osztálytársam igen, gyűlöltem a spicli viselkedéséért. :D Természetesen ha a suliban kaptak valakit rajta a cigin, azonnal megrovás volt a jutalma. Ha jól emlékszem ki nem rúgtak senkit, de az intő garantált volt.
2024. máj. 4. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!