Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan dől el, hogy a társaid...

Hogyan dől el, hogy a társaid a vezetékneveden, keresztneveden vagy a beceneveden (ha van) szólítanak?

Figyelt kérdés
Szerintem a legridegebb dolog a vezetéknevén szólítani valakit. Mintha egy tárgy lenne, személyiség nélkül.

2024. ápr. 20. 08:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Metionin, szerintem a neved igenis becézhető, Meti, Metike, Onin, Oninka, Nini, Ninike, tessék, 6 becenév és .ég tudnék írni. Nem tudom miért írod, hogy nem becézhető. Hát szerintem inkabb furi hangzású, Imola, Kincső, Luca, Rita, Réka, Zita, Vanda, Csenge, Anna na ezek szebbek. Bár ez csak a személyes véleményem.
2024. ápr. 20. 14:43
 12/22 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés...

Az egyik munkatársnőm a becenevemen szólít, mert mint embert szerintem kedvel. A másik csak azért szólít így, hogy szót értsünk egymással.

Volt egy kolléganőm, aki nevemen szólított: talán, mert hivataloskodni akart vagy őt így tanították erre. Egy új kolléganőm most megint a nevem használatára szokott rá.

Tehát változó.

2024. ápr. 20. 15:02
 13/22 Metionin ***** válasza:
100%
11. Miből gondolod, hogy ez a keresztnevem? :D :D
2024. ápr. 20. 15:27
 14/22 anonim ***** válasza:

13, mert oda van írva!!!!!

"13/13 Metionin ***** válasza:"

Látod, Metionin, nem Anett, nem Pista, hanem Metionin. Vagyis a NEVED!

Amit amúgy lehet becézni. Metike

2024. ápr. 20. 15:30
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
#14 Ez egy felhasználónév. Nem kötelező a valódi nevet írni, hanem lehet KutYuskaa15 is.
2024. ápr. 20. 16:07
 16/22 anonim ***** válasza:
De a Metionin szó nem létezik, ezért gondoltam hogy a neve.
2024. ápr. 20. 18:27
 17/22 anonim ***** válasza:
#16 Akkor úgy írom, hogy értsd: BÁRMI lehet egy felhasználónév. Asgkllgdwtuhdwwgjklbvds is. Ez nyilvánvalóan sehol se név, mint ahogy a Metionin név se létezik. Szívesen.
2024. ápr. 20. 18:32
 18/22 anonim ***** válasza:
ja így világos. Köszönöm!! Azt hittem azért nem magyaros neve van mert Metionin külföldi, mert írta is valahol hogy egyetemi tanár és azt hittem külföldi és a neve is valami külföldi név és külfödön született, ott anyakönyveztették és így jött Magyarra de akkor már értem hogy ez csak egy kitalált zó és nem a neve.
2024. ápr. 20. 18:45
 19/22 Metionin ***** válasza:

16. De létezik mint szó, egy aminosav neve. Nézz utána. Azért ez a felhasználónevem, mert ez a kedvenc aminosavam. De éppen lehetne XYZ666 is, a rendszernek mindegy.

18. Amúgy tényleg külföldi nevem van de magyarul sem gáz kimondani csak becézni nem igazán lehetne. Olyasmi, mint az Astrid, Minna, Heli és társai, északi országokban elterjedt. Persze van, aki az ilyenekre is rárakja a becéző partikulákat de az már röhejes. Mint magyarul amikor a Kitti, Fanni, Ivett, Zoé és hasonló típusú rövid neveket akarják mindenáron becézgetni.

2024. ápr. 20. 19:20
 20/22 anonim ***** válasza:

Több olyan tanárom is volt, aki még a lányokat is a vezetéknevükön szólította. Jellemzően öreg, rigolyás boomerek. Ami az esetemben gúnyolódásra is bőven adott okot, mert a vezetéknevem egy férfi keresztnév.

Sajnos olyan emberből van kevesebb, aki megkérdezi, hogy hogyan szólíthat.

Elég problémás vagyok a jelenlegi helyzetemben, mert teljes alakban még az irritáló becézéseinél is jobban rühellem a nevemet. Túl irodalmi, királykisasszonykodó, a becenevei öregesek és idegesítő hangzásúak. Annyira nem is szeretem a férfiakat, mint az a bizonyos karakter (🤣) és sokkal inkább androgün személyiség vagyok, így mennie kell. Bízom benne, hogy ezután csak jobb lesz.

Találtam ki magamnak becenevet, de ez egyelőre sokaknak nyűg, kevés a toleráns ember, aki fintorgás nélkül hív így, a többi meg meg se tudja jegyezni.

2024. ápr. 20. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!