Ha a vezetéknevem és keresztnevem is létező keresztnév és mindig összekeverik, mennyire célravezető az, hogy én is a vezetéknevén szólítom az illetőt?
De hogyan keverik össze...?? Külföldiek, mert nem fordított sorrendben mutatkozol be? VAgy hogy értsük???
Amire utalsz, az valamiféle megleckéztetés akar lenni???
Elég bunkó módja a figyelemfelhívásnak.
Meg lehet udvariasan is mondani, hogy bocs, de nekem a Béla a vezetéknevem, nem a Kleofás...
Gyanítom írásban.
#kérdező
Elsőként szólj, hogy amúgy x vagy, nem y.
Ha nem fogják fel, akkor nem rossz az ötleted.
Írásban, főleg külföldiekkel való levelezésben eleve így vannak a céges aláírásban a nevek feltüntetve, csupa nagybetűvel a vezetéknév.
DÁVID Jenő
ügyvezető
Jenő DÁVID
managing director
Semennyire.
Ők nem direkt keverik össze, te viszont direkt tennéd, ami bunkóság. Inkább kedvesen mondd meg nekik, hogy a keresztneved XY, YZ pedig a vezetékneved.
"Így vannak"? Hol? Nálatok?
Nálunk sok évig nem volt kötött aláírás-formátum, most már van de most sincs ilyen hogy caps lockos név.
Na meg facebookon pl hülyén nézne ki.
#5:
A Facebook-on csak a kezdőbetű lehet nagykapitális a névbeírásnál, csak megsúgom. ;)
Fogalmam sincs, sose próbáltam nagybetűvel beírni a nevem.
Én egy korábbi válaszra reagáltam, amiven valaki leírta hogy náluk a céges levelezőben milyen az aláírás formátuma, és ebből szerinte következik hogy mindenhol, minden levelezőben és minden portálon így működik hogy nagybetűs lesz a vezetéknév. Én meg leírtam hogy ez nem így van.
Vannak idétlen nevek, pl. ha valakit László Farkasnak hívnak, az emberek többsége arra gondolna, hogy fordítva mondta ki a nevét, és keresztneve László, vezetékneve Farkas.
Ez esetben akár a névváltoztatáson is elgondolkodnék.
5: most komolyan... itt FB-os baromságokról lenne szó???
Én céges környezetre utaltam, szerintem abszolút egyértelmű volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!