Hogyan reagálnátok ezekre kezdő tanárként?
Fiatal kezdő tanár vagyok. Elég sok férfinek tetszem. Általános iskolában kezdtem tanítani szeptemberben. A legtöbb kisfiú "szerelmes" belém. Ami igazán zavar, az nem más, mint a hetedikes, nyolcadikos és kilencedikes fiúk megjegyzései. Semmi perverz megjegyzésük nincs. Van úgy, hogy belépek az osztályba és megdicsérnek, hogy "ma nagyon csinos tanárnő". Ezzel nincs is kifejezetten problémám, megköszönöm és ennyi. Előfordult, hogy nyíltan bepróbálkoznak különböző szövegekkel:
"Tanárnő, maga folyó? Mert magába estem"
"Tanárnő, nem fáradt el? Mert egész nap a fejemben jár"
"Tanárnő, nem 10-én született? Mert 10/10-es"
És hasonlók....
Az elején eljátszottam, hogy nem is hallom, ignoráltam ezeket. Aztán lereagáltam humorral. A végén elmagyaráztam, hogy nem egy korosztály vagyunk, és ezeket a saját korosztályuknál próbálják.
Ennek ellenére még mindig van, aki próbálkozik. Elég kellemetlen, főleg a kollégáim előtt. Hogyan reagáljam le az ilyesmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!