Hogyan reagálnátok ezekre kezdő tanárként?
Fiatal kezdő tanár vagyok. Elég sok férfinek tetszem. Általános iskolában kezdtem tanítani szeptemberben. A legtöbb kisfiú "szerelmes" belém. Ami igazán zavar, az nem más, mint a hetedikes, nyolcadikos és kilencedikes fiúk megjegyzései. Semmi perverz megjegyzésük nincs. Van úgy, hogy belépek az osztályba és megdicsérnek, hogy "ma nagyon csinos tanárnő". Ezzel nincs is kifejezetten problémám, megköszönöm és ennyi. Előfordult, hogy nyíltan bepróbálkoznak különböző szövegekkel:
"Tanárnő, maga folyó? Mert magába estem"
"Tanárnő, nem fáradt el? Mert egész nap a fejemben jár"
"Tanárnő, nem 10-én született? Mert 10/10-es"
És hasonlók....
Az elején eljátszottam, hogy nem is hallom, ignoráltam ezeket. Aztán lereagáltam humorral. A végén elmagyaráztam, hogy nem egy korosztály vagyunk, és ezeket a saját korosztályuknál próbálják.
Ennek ellenére még mindig van, aki próbálkozik. Elég kellemetlen, főleg a kollégáim előtt. Hogyan reagáljam le az ilyesmit?
Azért csinálják, mert benne vagy a játékban, és konkrét rendrakás helyett csak elmismásolod a fegyelmezést egy viccel. Tanár-diák viszonyban nem lehet egyenrangúság, mert a fejedre nőnek és nem fognak tisztelni. Nem húztad meg a határokat, és ezt most kihasználják.
Nem kérdezted ezt már egyszer? Ismerős ez a sztori, és ott is volt egy tucat válasz.
Kérdező, OLVASD EL!
Kérlek, hagyd el ezt a szakmát.
Magadat járatod le, ha Tanárrá válsz.
Őket nem becsülik meg, legyél inkább pék.
Mint én
Itt van megbecsülés
A te oldaladról ez a tanárszakma-döntés egy elhamarkodott, felelőtlen agyszelümény volt.
Akadnak okyan szakmák, ahol csak nők vannak.
Az pedig ri*anczos kissé, hogy pozerálatod magad a fiúkkal.
Nyugodj bele ill. szülői értekezleten hívd fel a szülők figyelmét arra, hogy próbálják nevelni a gyerekeiket a jó modorra és illemre.
Nem vagy egyébként egyedül, nekünk 65 évvel ezelőtt volt egy osztályfőnökünkké lett bombázó fiatal, már férjezett tanárnő, aki "hozta magával" a husi becenevét. Ő ezt megadással tűrte, persze annak idején olyan bemondások nem voltak megengedhető, amiket említettél. Megjegyzem, rengeteg nagyon szép fiatal tanárnő van, de múlnak az évek és a valamikori szépség jó része nagyrészt elszáll. Nekünk a szakmunkásképzőben volt egy nagyon szép osztályfőnöknőnk és tavaly véletlenül rábukkantam a youtube-on egy kis videófelvételre, ahol ő és a férje a 60 valahány éves házassági fogadalmukat újították meg (mindketten 80-on túl vannak). A szép fiatal nőből rozzant öregasszony lett, nekem a könnyem is kicsordult.
Egy fiatal, magányos tanárnő vasárnap esti ábrándozását olvashattuk.
Csak szeretnéd te ezeket a megjegyzéseket hallani a fiúktól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!