Kedves szülők! Ti mit tennétek ha a saját (14-16 éves) gyereketek bántalmazna valakit?
Nincsenek illúziuim, mindegyikünk gyereke csinált már ilynet, szerintem az enyém is. Nyilván nem mindegy,miylen szinten. De szerintem egy béna vagy tesiórán vagy egy hogy néz ki a hajad, eláll a füled, akármi biztosan volt.
Én azt teszem, hogy tőlünk otthon ilyent nem hall, milliószor elmondtuk, hogy senki nem tehet a külső adottságairól, és minősíteni max szándékos viselkedést, cselekedetet lehet, azt sem midegy, milyen stílusban.
De nem elég ezzel foglalkozni, a másik oldal pont ilyen fontos lenne, megtanítani nekik, mit kezdjenek azzal, ha valaki bántja őket. mert lássuk be, az öngyilkosság, mint módszer azért nem normális :(
Egy rendkívül hosszadalmas beszélgetés venné kezdetét.
Aztán bocsánatkérés a részéről a sértettől és annak szüleitől.
Aztán további beszélgetések, magamba nézés, hogy eleget törődtem-e vele, - és, ha nem, akkor több hasznos idő vele.
24
A kérdés alapján lövésem sincsen, miről beszélsz. Én a kérdésre válaszoltam. 23-as voltam.
Kérdező, ugyan miről lehetne itt beszélni?
Aki 14-16 évesen itt tart, annak el lett cseszve a nevelése, amit már nem lehet helyrehozni.
Óvodás korban meg az előtt lehetett volna neki erről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!