Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért mentik fel mindig a...

Miért mentik fel mindig a tanárokat a felelősség alól?

Figyelt kérdés

Minden alkalommal, ha a tanárokról van szó, és valamilyen negatív színben lennének feltűntetve, van egy seregnyi ember, aki felmenti őket.

Ha egy gyereket terrorizálnak az iskolában, és a tanár nem csinál semmit, akkor arra is van magyarázat, ha nem mennek el tüntetni, azt is megmagyarázzák, ha az osztály nagy része szar jegyeket kap, és korrepetálásra kell járniuk, az alól is felmentik a tanárokat, szinte bármilyen esetben, amikor őket is terhelné a felelősség, az emberek kihozzák, hogy Ők semmiben nem hibásak soha.

2023. okt. 15. 19:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én olyat hallottam, hogy hamarabb elengedték a diákokat a tanárok az iskolából, majd valamelyik diákot baleset ért, mikor a játszótéren játszott.A szülőknek nagy volt a fájdalmuk, de a tanárok nem kaptak semmit, csak közölve lett velük, hogy több ilyen helyzet nem lesz, de a környezet segítette a oktatók terhét magukra vállalni, támogatták őket mindenképpen.
2023. okt. 15. 19:40
 2/13 anonim ***** válasza:
36%
Tekintélyelvűség. Ezt nevelték a birkákba.
2023. okt. 15. 20:05
 3/13 anonim ***** válasza:
67%
Nincs mindig így, csak a "kritika" amit kapnak 99,999%ban vagy értelmetlen retardáltság, amire nem is lehet érdemben válaszolni, vagy pedig olyasmi amiről nem ők tehetnek.
2023. okt. 15. 20:09
 4/13 anonim ***** válasza:
26%

"Ha egy gyereket terrorizálnak az iskolában, és a tanár nem csinál semmit" Megmondanád, hogy egy tanár hogyan intézkedhet, ha nincs semmihez sem joga?

"osztály nagy része szar jegyeket kap" Ez természetesen lehet a tanár hibája, de a diákok hibája is lehet.

2023. okt. 15. 20:11
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
#4 sőt, lehet a rendszer hibája is, amikor olyan mennyiségű anyagot kell megtanulni, ráadásul használhatatlan tankönyvből, hogy gyakorlatilag lehetetlen jó jegyet kapni rá.
2023. okt. 15. 20:24
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Nincs baj a tekintélyelvűséggel. Csak az a baj, hogy a tanárok pont nem olyanok, akiket annyira tisztelni kéne. Sokszor még a tanulók sem tudják őket tisztelni, és jogosan.
2023. okt. 15. 20:26
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Volt tanárként írom, hogy a felelősségük igenis nagy. Gyerekként, vagy esetleg még szülőként biztosan nem tűnik nagynak, de bizony felelősséggel tartoznak a gyerekek felé. Anno, mikor még tanítottam (idegennyelvek)egyik tanulómnak engedélyeztem, hogy kimenjen wc-re. Rá 3 percre orbitális csattanás, zörgés. Az idiótája kinyitotta az ablakot, kiült a párkányra, miközben az ablak fogantyújába kapaszkodott, hogy csinálhasson egy szelfit. Az ablak kiesett a keretből egyenesen rá a gyerekre. Vajon kit vettek elő? Persze, hogy én voltam a hibás, mert kiengedtem wc-re. Ha meg nem engedem ki akkor megsérültek volna a jogai. 15 évesről volt szó és ez kb 6-7 éve történhetett. Szóval nem kellene állandóan a tanárokba rúgni, mert a felelősségük nem arányos azzal, amennyi fizetéssel van ez honorálva. Régen a tanár tanítani járt be az iskolába, ma meg már szülő helyett nevelni kell, bébiszitterkedni, fegyelmezni, mert igenis neveletlenek, vadak a mai fiatalok.

Ha valakit piszkálnak, a tanárnak igenis van joga ezt az osztályfőnöknek, vagy akár durvább esetekben rögtön az igazgatónak jelenteni és a továbbiakban ő jár el, nem értem mi ez a nincs joga sztori.

Az meg hogy a fél osztály bukásra áll, vagy vacakok a jegyek na bumm: velem pont volt ilyen. Én túl sokat vártam elvileg el. 2 hétig ismételtük a tananyagot, konkrétan megmondtam mi lesz benne az évkezdő felmérőben és ennek ellenére 90% elégtelent kapott. Az igazgató egyszerűen újrairattatta még jobban lebutított kérdésekkel, jóformán a kérdésben volt a válasz, de még így is 3.5-ös átlag lett az összvégeredmény. Szóval van ilyen is, hogy csak simán buták a gyerekek, vagy nem érdekli őket.

2023. okt. 16. 00:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A tanárok kritikája általában az, hogy "böhömszoboszlón a kettes számú általános iskolában Béla néni nagyon csúnyán rászólt egy ártatlan kisgyermekre, és ezért felelősségre akarom vonni a magyar pedagógusok teljes egészét!!!"

Itt nem "A Tanárokkal™️" van a baj, hanem személy szerint Béla nénivel, ezáltal pedig a kritika elég nagy sületlenség. Minden egyes szakmában vannak ostoba bunkó emberek, így minden egyes szakmát lehetne kritizálni, viszont értsük meg, hogy nem magával a szakmával van a baj hanem csak az adott ostoba bunkó emberrel.

Persze ettől te még kritizálhatod Béla nénit, de az nem a tanárok kritikája lesz, hanem csak Béla nénié. Érti??

Meg merem kockáztatni hogy eddig még nem is láttam olyan kritikát, ami tényleges kritika lett volna a tanárokkal szemben.

2023. okt. 16. 00:43
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

A tanárok a diplomás réteg alja.

Azt kell tisztelni, aki tényleg olyan. Aki akár tekintély is, mert ő maga is kutató. De a többit nehogymá tisztelni kelljen.

2023. okt. 16. 01:00
 10/13 anonim ***** válasza:

Mondok én a tanárokra 99,9 %-ban kiterjedő kritikát, ami nem csak a Béla nénire vonatkozik.

Az a baj, hogy a fizetésükért, saját jogaikért folytonosan tüntetgetnek, miközben már vagy 100 éve a poroszos oktatási rendszert szolgálják ki, meg az államot, aminek mint tudjuk, a bólogató, egyforma, kritikus gondolkodás és egyéniség nélküli rabszolgák kitermelése a cél. Van egy két ébredező, újító, gyermekbarát pedagógus, ritkák mint a fehér holló, de érdekes módon ezeket a tanárokat imádják a diákok, mégis van tekintélyük.

De a többségnek csak a saját jólétén fizetésén jár az esze, ahelyett, hogy elsősorban a rég elavult oktatásunk modernizálásáért harcolnának. Online oktatás is épp hogy kialakult a covid alatt, nagyon sokan megszerették. Persze amint nem volt rá égető szükség, le is lett fújva, haladó országokban működik.

Itt minden marad a kőkorszakban. És a tanárok sem nagyon ugrálnak a változásért.

2023. okt. 16. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!