Mit csináljak ha streszszelek az iskola miatt?
Át érzem
Nekem az segített hogy beszéltem az egyik tanárral aki pszihologus
És ő adot pár tippet hogy ilyenkor mit érdemes csinálni
Vagy ha nem szeretnél tanárral beszélni akkor szülő,barátok, vagy interneten emberekkel
Vegyél mély lélegzetet 5x és lassan enged ki
Hidd el sokat fog segíteni
Iskolapszichológus nincs?
Gondolj arra, hogy "nem lesz ez mindig így", hamarosan kikerülsz az iskolából (tudom tiniként hosszúnak tűnhet az időszak de hamar eltelik).
Semmi nincs, amit szeretnél benne? Kedvenc tantárgy, suli utáni foglalkozás, spkrt, zene, barátok? Vagy akár a szünetek? Udvaron sétálni a többiekkel, ilyesmik? Hanyadikos vagy?
És mit gondolsz, miért félsz? A teljesítménytől? Hogy mi lesz, ha rosszul teljesítesz? Esetleg nincsenek barátaid?
Tényleg csak próbálok találgatni. Próbáld meg kicsit konkretizálni, hogy mi az, amitől félsz, akkor könnyebb kezelni is. Ha van iskolapszichológus, akkor lehet érdemes lenne hozzá fordulni. Ha megengedhetitek magatoknak, akkor esetleg magánpraxisban is, de tudom, hogy az sok embernek sajnos luxus. Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!