Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan tegyem széppé az...

Hogyan tegyem széppé az egyetemi éveimet?

Figyelt kérdés

Röviden megpróbálom leírni a helyzetem.

Szegedre járok, nehéz szakra de azért nem orvosi. Elsőéves vagyok, 22 éves.

Mielőtt ide jelentkeztem, tele voltam reményekkel. Nyilván tanulni jöttem, de nem titkolt célom volt az is, hogy "bepótoljam" a kamaszkort, új életet kezdjek, valahol a gondtalan gyermek és az önálló felnőtt közötti átmenetet megéljem ebben a pár évben, legyen sok-sok barátom, szociális életem, és helyre tudjam rázni a mentális egészségem a sok pozitív élmény által.

És egyre reménytelenebb vagyok, miután arconcsapott a valóság. Mindenki mondja hogy "ezek a legszebb éveid", és gyomorgörcsbe rándulok hogy uram isten, ha ez a teteje hogy néz ki az alja?

Kaptam sok tanácsot.

"Beszélgess!" - oké, próbálkozom. A nehéz volt a vizsga, cuki a kiskutyád és hétvégén hazautazol-e mélységekből valahogy nem jutunk előrébb, valamiért nem sikerül senkivel egy bensőségesebb kapcsolatot kialakítanom, pedig nyitott vagyok rá, igényelem.

"Bulizz" - oké, elmegyek. Beszélgetni max a cigizőben lehet, táncolni pedig nem tudok (mármint tényleg, nem jön a mozdulat, mintha olyan bénultan állna a testem). Élvezem a zenét, a társaságot, de akkikkel esetleg ott megismerkedtem, azokkal is max egy sziát odaböfögünk egymásnak a folyosón, vagy felületes csevegés...

Hobbim van, ott is ez van. Nagy baráti társaságra vágyom, mint mondjuk a páromnak van (ott igazából megvagyok, de ők viszont nem az én embereim). Szeretnék embereket magam köré, gyűjtenék élményeket.

De úgy érzem valami miatt nem megy.

Mot rontok el? Hogyan lehetnek ezek az évek szépek?

2023. ápr. 12. 21:18
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Abban nem hazudnak hogy tényleg ezek szoktak a legszebb évek lenni…de ne akarj túl sokat, én már gimiben éltem a a nagy betűs életet úgymond, buli, drogok, nők, kocsma mindennap a züllés stb.,.konkrétan 2 év van az életemben ami így teljesen ki esett (tehát nem is emlékszem rá) a drogok stb miatt…és meg is buktam egyszer. Mire végig értem a gimin..már teljesen ki voltam égve 19 evesen..tovább sem tudtam tanulni.

Szóval ne dobd el az agyad…mert hülyeség, tanulj inkább rendesen, nőt keress ne a sok k..át (néha egy olyan is be csúszhat), ha nem szereted a bulikat akkor ne járj mert nem kötelező…aztán még előtted az élet, lehet lesz családod és akkor nyugszol meg…lehet hogy soha. Vagy valami teljesen más dologban találod meg magad…de legalább egy jó szakmád legyen mert az emberek nagyon előítéletesek a többit meg szard le…nem ér annyit az égész

2023. ápr. 12. 21:25
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Én is Szegedre jártam, 23 éves vagyok, januárban végeztem. Szerintem ne erőltesd, mert úgy látom, hogy nagyon rágörcsölsz erre az ezek a legszebb éveid szövegre. Én is élveztem az egyetemi éveket, januárban költöztem haza, pont a hétvégen megyek le Szegedre, és azért hiányzik az albérlet meg maga a város, vannak dolgok, amikre szívesen visszagondolok. Mivel még fiatal vagyok, nem tudom, mi vár rám, de nem gondolnám, hogy azok voltak életem leszebb évei. Összesen egy barátom lett egyetem alatt, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot. Idővel majd jönni fog ez természetesen, főleg, ha ilyen nyitott vagy. Én is sokszor csak random elkezdtem beszélgetni évfolyamtársakkal órák előtt, és bár most már nem vagyunk jóban (igazából diploma után egyikőnk sem erőltette), egyszer-kétszer sulin kívül is találkoztunk. Szerintem azzal rontod el, hogy nagyon rágörcsölsz, hogy már pedig ezeknek az éveknek szépnek kell lenniük.
2023. ápr. 12. 21:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább csoportos foglalkozáson lehet barátokat szerezni, pl szinjátszó szakkör, beiratkozni valami csapatos sportra pl kosár/tollas/foci, etc.

Ja és melóban. Vagy önkéneskedésnél. A lényeg hogy megtaláld ami téged érdekel és akkor a többi hasonszőrű is odajár. Aztán idővel összekovácsolódtok.

Az ilyen buli, meg stb azok megmaradnak a “heló” szinten.

2023. ápr. 12. 21:28
 4/10 anonim ***** válasza:
33%
hogy csuszhatna be neha egy k.u.a? lol
2023. ápr. 12. 21:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én most fogok végezni Szegeden. Nekem nagyon jók a tapasztalataim.

Szaktársakkal is jóban vagyunk, igaz, most annyira nem közeliek, nem igyekeztem annyira. Nekem a koliból lett több barátom.

Kezdeményezz te is mélyebb beszélgetést, fokozatosan.

Azzal már jó úton haladsz, hogy sok ember van körülötted.

Kezdheted haverkodással, aztán majd alakulnak a mély barátságok. Legyenek emberek, akikkel rendszeresen beszélgetsz, akikkel érdeklitek egymást. Sztorizgatásból lehet talán legegyszerűbben elindulni. Kapcsolódik, megosztasz magadról valami személyeset, máris jobban ismernek.

21N

2023. ápr. 12. 21:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Nő vagyok egyébként, és köszönöm az eddigi válaszokat
2023. ápr. 12. 21:48
 7/10 anonim ***** válasza:
77%

Nekem ezek a legszabadabb éveim

voltak inkább.Sajnos,olyan szakokokon ahol sokat kell tanulni sose engedheted el magad teljesen.Mindig van vmi.Nekem a munkába vannak a legszebb éveim.Bárki bármit is mond.Normálisan tudok beszélni emberekkel,van pénzem és nem duákmunkákon kell tengődni,hogy kitudjam fizetni a kolit

2023. ápr. 14. 06:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy Szegeden mi a helyzet a diákszervezetekkel, szakkollégiumokkal vagy HÖK-el stb., de ha vannak és van olyan ami tetszik én csak ajánlani tudom, hogy csatlakozz.

Én egyetemen HÖK-ös, diákszervezetes, meg koli bizottságos voltam, aminek köszönhetően nagyon sok baráti társaságra tettem szert, szóval mindig volt valaki akivel a napjaimat tölteni tudtam, illetve nem utolsó sorban rengeteg program volt, na meg nagyon sok új hasznos dolgot megtudhat az ember ezeken a szervezeteken keresztül.

2023. ápr. 14. 10:12
 9/10 anonim ***** válasza:
85%

Szakkoli van és jó is, de nehéz bekerülni.

Hök van, de csak rosszat hallottam róla. (Mármint tagnak lenni rossz elvileg)

2023. ápr. 14. 12:19
 10/10 anonim válasza:
100%

Ha kollégista vagy, első körben ajánlom az ottani események látogatását.

Egyébként HÖK oldalán szoktak lenni jó programok, ahol lehet ismerkedni.

Én például a Nyugiban tettem szert egy nagyon jó társaságra. Sokféle ember jár oda, és ne félj megkérdezni, hogy leülhetsz-e. Egyébként itt is szerveznek közösségépítő programokat.

Café Radnótiban szoktak lenni kvízestek. Az SZTE+ szervez társasjátékestet. No meg ott vannak az egyetemi nagyobb bulik, a SZEN vagy a Welcome Camp (előbbin ismerkedtem, de nyugi, nem táncolás közben). Ha valami nagyobbra vágysz, csatlakozz ESN mentornak, no ott van igazán közösségépítés és színes programok, nem beszélve arról, hogy cserediákokkal ismerkedhetsz.

2023. jún. 15. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!