Elpazaroltam az egyetemi éveimet. Ti ezt hogy kezelnétek?
23 vagyok, végzős mesterszakon.
A BA első két évében tanultam, kockultam, edzettem, nem csináltam semmit ezeken kívül. Megvoltak ennek a külső okai is, de leginkább a saját lustaságom, visszahúzódásom és óvatosságom.
Harmadik évben dolgoztam legalább egyetem mellett aztán egy évet kihagytam végzés után amikor szintén csak dolgoztam és kockultam majd másik egyetemre mentem MA-ra. Ez egy nagyobb egyetem és itt szembesültem vele, hogy mennyi lehetőségem lett volna..programok, ösztöndíjak, tanulmányutak, szakkoli, közösségi programok stb. (Ezek az első, kisebb suliban nem voltak.) Sokat megvalósítottam ezekből MA alatt, de látom ahogy a fiatalabb ismerőseim utazgatnak erasmusra, ösztöndíjakkal ide-oda, buliznak, mennek rengeteg szakmai programra, kapcsolatokat építenek, élik az egyetemista életet stb nekem ez teljesen kimaradt és most nagyon kezd hiányozni. Nem lettek közeli barátaim az egyetemről, nem voltam külföldön, nem nagyon vettem részt érdekes projektekben, alig buliztam, legalább 3 év az utóbbi hatból olyan volt ami ilyen szürke masszaként összefolyik annyira nem csináltam semmit. A gimi is pont ilyen volt, elhatároztam hogy az egyetemet nagyon élni fogom de most jövök rá hogy el..sztem.
Ti mit csinálnátok a helyemben?
És evvel mi a baj? Nem vagy a tipikus bulizós .... örülj neki.
Minden hétköznapom abból áll, hogy 7kor felkelek, bemegyek az egyetemre, este 8 körül érek haza, eszek, lefürdök, tanulok és alszok.
Felnőnék agyilag... van még hova fejlődnöd.
Miért hasonlítod össze az életed másokéval? Te úgy csináltál mindent ahogy ott és akkor neked jó volt. Hidd el, ha akartál volna bulizni buliztál volna. Ez legyen a legnagyobb problémád, semmiről nem vagy lemaradva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!