Felétek is teljesen hétköznapi volt ha a tanár megvert, megalázott az iskolában? 30+ korosztály
Pont ma gondolkodtam azon, hogy általánosban annak idején mennyi kretén tanár volt. Engem szerencsére annyiszor nem ütöttek, de azért volt 1-2 pofon. A gyengéket viszont azonnal kiszúrták, ők hamar sírtak és ezért rendszeresen, szó szerint elverték a tanárok, legalábbis az az 1-2 akinek ennyi volt a nevelési eszköztára.
Megalázásban még profibbak voltak. Nekem személy szerint volt a felső testemen egy esztétikai probléma (azóta műtve lett) és amikor ezt megtudta az ofőm, rákényszerített, hogy mutassam meg az osztálynak.. De a csórók pl rendszeresen áldozatul estek a szadista pedagógusoknak. Emlékszem, folyton megkapták az egész osztály előtt, hogy miért ilyen szegényes a felszerelésük, aztán szerencsétlenek hol tehettek róla, hogy anyja-apja elitta a tanszer árát?
És ami a legfurább, hogy ezekből soha nem lett semmi. Nem jöttek vérben forgó szemű anyukák, sem fenyegetőző apukák, ez volt a "normális", de miért? Miért tűrték ezt akkoriban?
Hozzáteszem, nem valami borsodi lepratelepen laktam ahol ez az átlag, hanem jól szituált közegben, fejlett régióban. És mégis.
Nektek is vannak ilyen történeteitek?
12-es
Ki szentesít"?
Ez csak tény. Nem volt ez a wellneszérzés az iskolában, mint ma, tény. Finoman szólva. Nem is volt ennyi kezelhetetlen. Ami ma van egy másik véglet a 80's évekhez képest.
Unokatesóm osztálytársai imádnak suliban lenni. Idézem őket:"sokkal jobb, mint otthon" otthon unalmas".
Nyilván vannak programok- tesi- játékóra nagy kedvenc, kaja, pia időben, stb...
Táskát a kocsitól cipelik az osztályteremig. Asszívás, mi?! Lehet, kene felvenni plusz embert, hogy hordja fel helyettük.
Pedig több, 40+ ismerősöm akik még a szociban koptatták a padot, szokták mondani, hogy örüljek neki, amiért mi megúsztuk néhány pofonnal, ők bezzeg "körmöst" kaptak és a kukoricán kellett térdelniük :D vagy ez apáik története lehetett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!