Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Felétek is teljesen hétköznapi...

Felétek is teljesen hétköznapi volt ha a tanár megvert, megalázott az iskolában? 30+ korosztály

Figyelt kérdés

Pont ma gondolkodtam azon, hogy általánosban annak idején mennyi kretén tanár volt. Engem szerencsére annyiszor nem ütöttek, de azért volt 1-2 pofon. A gyengéket viszont azonnal kiszúrták, ők hamar sírtak és ezért rendszeresen, szó szerint elverték a tanárok, legalábbis az az 1-2 akinek ennyi volt a nevelési eszköztára.

Megalázásban még profibbak voltak. Nekem személy szerint volt a felső testemen egy esztétikai probléma (azóta műtve lett) és amikor ezt megtudta az ofőm, rákényszerített, hogy mutassam meg az osztálynak.. De a csórók pl rendszeresen áldozatul estek a szadista pedagógusoknak. Emlékszem, folyton megkapták az egész osztály előtt, hogy miért ilyen szegényes a felszerelésük, aztán szerencsétlenek hol tehettek róla, hogy anyja-apja elitta a tanszer árát?

És ami a legfurább, hogy ezekből soha nem lett semmi. Nem jöttek vérben forgó szemű anyukák, sem fenyegetőző apukák, ez volt a "normális", de miért? Miért tűrték ezt akkoriban?

Hozzáteszem, nem valami borsodi lepratelepen laktam ahol ez az átlag, hanem jól szituált közegben, fejlett régióban. És mégis.

Nektek is vannak ilyen történeteitek?

2023. ápr. 12. 19:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%
Igen, mindennapos volt. Pl egy osztálytársam kibontotta a haját tesi előtt a sorakozókor, és akkora pofont kapott, hogy majdnem elszállt a feje. De, ha matektáblázatot rosszul rajzoltam is szállt a pofon. Sorolhatnám. A kedvenc gyomorgörcsindító volt a "most megfordítom a pecsétgyűrűm a tenyerem felé, és aki nem képes befogni, annak ezzel megy a jutalom" volt. Ezek az őskövület tanárok már nagyrészt meghaltak...egy biztos, semmi érzelem sem maradt bennem feléjük. Ám, kevesebb volt a brutál magatartásproblémás gyerek. Nem így ma.
2023. ápr. 13. 14:06
 12/18 anonim válasza:
0%
Vagy szimplán ezen egyének gyermekei lettek a "brutálmagatartásproblémás" gyerekek. Ne szentesítsük az eszközt, csak mert úgy látszik, hogy célhoz vezet.
2023. ápr. 14. 09:37
 13/18 anonim ***** válasza:
41%

12-es

Ki szentesít"?

Ez csak tény. Nem volt ez a wellneszérzés az iskolában, mint ma, tény. Finoman szólva. Nem is volt ennyi kezelhetetlen. Ami ma van egy másik véglet a 80's évekhez képest.

2023. ápr. 14. 09:50
 14/18 anonim válasza:
8%
Ez egy mondás, átvitten kell értelmezni és nem személyesen venni! Az előző generációk problémái/ szokásai láthatóvá válnak a következők életében. Ez is tény. Amúgy meg milyen wellnesre gondolsz 15kg-os hátitáskávával a hátukon?
2023. ápr. 14. 10:01
 15/18 anonim ***** válasza:
39%

Unokatesóm osztálytársai imádnak suliban lenni. Idézem őket:"sokkal jobb, mint otthon" otthon unalmas".

Nyilván vannak programok- tesi- játékóra nagy kedvenc, kaja, pia időben, stb...

Táskát a kocsitól cipelik az osztályteremig. Asszívás, mi?! Lehet, kene felvenni plusz embert, hogy hordja fel helyettük.

2023. ápr. 14. 18:35
 16/18 anonim ***** válasza:
51%
Inkább az iskolatársak szivatták, meg püfölték egymást. Tanárok sosem fenyitettek fizikailag.
2023. ápr. 14. 21:29
 17/18 anonim ***** válasza:
66%
40+-os vagyok, 86-ban mentem iskolába. Soha semmilyen testi fenyítés nem volt. Még kezelhetetlen fiúkkal szemben sem. Verbális bántalmazás, alázás volt, olyasmik is amik ma már nem fordulhatnak elő, de egy ujjal se nyúltak hozzánk. (Budapest)
2023. ápr. 14. 22:30
 18/18 A kérdező kommentje:

Pedig több, 40+ ismerősöm akik még a szociban koptatták a padot, szokták mondani, hogy örüljek neki, amiért mi megúsztuk néhány pofonnal, ők bezzeg "körmöst" kaptak és a kukoricán kellett térdelniük :D vagy ez apáik története lehetett?

2023. ápr. 15. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!