Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Nagyon sokat hiányzom az...

Nagyon sokat hiányzom az iskolából, mit csináljak?

Figyelt kérdés
140 óránál tartok, és a felét nem is betegség miatt töltöttem itthon, hanem mert nem bírom az iskolában, nincsenek barátaim, folyamatosan kiközösítenek, beszólogatnak, piszkálnak, és folyamatosan rám jön a sírhatnék, tanárnak hiába szóltam már, ő is szólt az osztálytársaimra, de konkrétan leszarták, ez a sok stressz miatt még tanulni sem tudok és folyamatosan 2-3 kapok amit főképp nem szeretnék, szerintetek mit csináljak? Már tényleg nem bírom őket elviselni..
2023. márc. 3. 06:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%
Engem is az érdekelne, hogy otthon hogyan reagálnak az iskolai bántalmazásodra. Vagy el sem mered mondani? Nálad lesz otthon az oka az egésznek, ebben én is teljesen biztos vagyok. Otthon tanulunk meg áldozattá válni és nem bízni magunkban.
2023. márc. 3. 09:31
 12/20 anonim ***** válasza:
40%
hány éves vagy? 16 évesen már átmehetsz esti gimibe. Ott normálisan viselkedő felnőttek vannak, nem fognak piszkálni.Persze csak akkor működik, ha képes vagy az önálló tanulásra.
2023. márc. 3. 09:48
 13/20 anonim ***** válasza:
51%
Beszélj a szüleiddel. Az iskolai zaklatás nagyon komoly dolog. Rengeteg téma van ezzel kapcsolatban a neten. Kerj segítseget, mielőtt baj történik. Kitartást! Ne add fel. De mindenek előtt próbálj meg tenni ellene, de ne gubózz be!
2023. márc. 3. 12:13
 14/20 anonim ***** válasza:
48%

Pedig nem írt hülyeséget a 6-os.

Semmi sértőt nem érzek benne.

2023. márc. 3. 13:22
 15/20 anonim ***** válasza:
33%

Hogy mit csinálj?

Talán járjál be az iskolába, úgy, mint a normális tinédzserek.

A többség nem szeret iskolába járni, de mégis megteszik. Ha te még ennyire sem vagy hajlandó, arról már csak te tehetsz.

Ha meg mindenki szemét veled, akkor szállj egy kicsit magadba, mert nem valószínű, hogy rajtad kívül mindenki más hülye.

2023. márc. 3. 13:48
 16/20 anonim ***** válasza:
33%
És még nem irtak ki a sulibol?
2023. márc. 3. 15:22
 17/20 anonim ***** válasza:

"Engem mindig bántottak a suliban. Mert gyenge voltam. A szüleim minden sz*rnak elhordtak."

És? Az jött le a saját tapasztalataidból, hogy segít az, ha nem csak a szüleid bántanak, hanem még mások is, ezért nem is próbáltál meg valahogy empatikusabban fogalmazni?

"Évekig jártam pszichiáterhez. Tudom miről beszélek. Depressziós a kérdező."

Nem, attól, hogy évekig jártál pszichiáterhez, még nem lettél kiképezve, hogy diagnózist állíts fel. Lehet, hogy depressziós, de az is lehet, hogy egész másról van szó.

2023. márc. 3. 16:30
 18/20 anonim ***** válasza:

"Nagyon sokat hiányzom az iskolából, mit csináljak?"

Járjál be. :)

"140 óránál tartok"

Eddig hány tantárgyról derült ki, hogy ha így folytatod, ragaszkodni fog a tanár az osztályozóvizsgához?

Tényleg osztályozóvizsgázni szeretnél inkább több tantárgyból is, vagy jobb lenne, ha elég jegyed lenne ahhoz, hogy le tudjanak majd zárni? Ha az utóbbi, kénytelen leszel bejárni.

"a felét nem is betegség miatt töltöttem itthon, hanem mert nem bírom az iskolában, nincsenek barátaim, folyamatosan kiközösítenek, beszólogatnak, piszkálnak, és folyamatosan rám jön a sírhatnék"

Ki az, akinek ez elég indok arra, hogy igazolja a hiányzásaidat? Ennyit szülő nem igazolhat. Akkor mégis orvos igazolja? Akkor miért mondod, hogy nem betegség miatt? Az is egyfajta betegség, ha az ember folyton inkább orvoshoz megy, ahelyett, hogy iskolába menne...

"tanárnak hiába szóltam már, ő is szólt az osztálytársaimra, de konkrétan leszarták"

Szólj másik tanárnak is! Többnek is akár! Ha az egyik nem is nagyon tud hatni a többiekre, a többinek még sikerülhet.

"ez a sok stressz miatt" = emiatt a sok stressz miatt (ha nem jársz magyarórára, legalább itt ragadjon rád valami...)

"még tanulni sem tudok és folyamatosan 2-3 kapok amit főképp nem szeretnék"

Ha ez azt jelenti, hogy ketteseket meg hármasokat kapsz, akkor a körülményekhez képest még jól állsz - legalább nem bukásra...

"szerintetek mit csináljak? Már tényleg nem bírom őket elviselni.."

Azokon kívül, amiket már írtam, meg mások is: olvassál! Kötelezőket. A fogalmazásodon is javítani fog, hasznosan is töltöd az idődet, és konkrét segítséget is jelenthet, ha minél több szereplő helyzetébe megpróbálod beleképzelni magad, mert így a körülötted élő embereket is jobban meg fogod érteni, és jobban fogsz tudni bánni velük, megértetni magadat velük, stb.

2023. márc. 3. 16:38
 19/20 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg lehetnél e magántanuló.

Mi sulinkban volt pánikbeteg lány szoc fobiás es magántanuló lett, persze vizsgákra be kellett mennie. De annyit csak kibirsz. Vagy iratkozz más suliba hátha jobb lesz.

2023. márc. 3. 16:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Egyáltalán hányadikos vagy?
2023. márc. 3. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!