Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » AZ elég komoly ha egy 9. oszt...

AZ elég komoly ha egy 9. oszt diák egyedül segítség nélkül emelt szintű matek érettségi feladatokat old meg? Sok végzősnek még a középszintűek se mennek csak tanári vezetéssel

Figyelt kérdés
Sőt még egynémely másodéves egyetemi példatáras matek feladatoknak is nekiugrik-sikerrel. 9. osztályostól ez nem rossz.
2023. febr. 6. 17:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, igen, nagyon ügyibogár vagy!

Majd bekerülsz egyetemre - mert amúgy jó skilljeid vannak, ezzel tényleg bekerülsz - aztán ott fogsz rácsodálkozni, hogy igen, a legtöbb szaktársad szintén ilyen ügyibogár volt, semmi különleges nincs benned, és ott omlasz össze. Inkább éld az életed, mint mindenki más, és ne legyél egy istenkomplexusos gyökér. Jó képességű vagy, ennyi a történet. Ne láss ebbe többet, ne hidd azt, hogy bárkinél többet érsz, akkor egy boldog, kiegyensúlyozott jövő várhat rád, de ha most elhiszed magadról, hogy te vagy az atyaúristen, meg a szentlélek és jézus is, akkor hatalmas pofáraesés lesz a vége.

2023. febr. 7. 00:54
 22/30 A kérdező kommentje:

"csak hogy soha eszébe se jutott ezzel dicsekedni e/3ban egy névtelen fórumon"

ez ellentmondás nemde? Hiszen mégis honnan tudhatod-te hogy ez ANONIM Fórumon dicsekedett-e azt elárulod? Mégis honnan tudnád? Tőle? És ha a pofádba hazudik?

Gondolkodni kéne.

2023. febr. 7. 12:46
 23/30 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ahogy a 16. válaszban felvetődött, még mindig nincs semmi bizonyíték arra, hogy az illető, akiről szó van, valóban olyan penge-e, mint állítod. Eddig olyan, mintha csak a levegőbe beszélnél, és ahogy írták is korábban, biztos egy bizonyítás nagyobb elismerést váltana ki a válaszadókból, és te meg mentesülnél a "csak nagyot mondás" vádja alól.

A kérdés az: felvállalnád-e azt a tesztet, hogy egy válaszadó egy előre meg nem határozott feladattal letesztelje az illető tényleges matektudását?

Mit gondolsz? Félő, hogy addig mindenki csak egy nagy hazugságnak, kamunak fogja gondolni ezt az egészet...

2023. febr. 7. 13:12
 24/30 anonim ***** válasza:

Szerintem jól hangzik amiket leírtál kedves tèmaindító.

Megfelelő támogatással/terelgetèssel/segítsèggel/tanulással/alázattal biztos hasznodra válik ez a tudás.

Viszont kèpezd magadad tovább.

A többieknek meg nem kell irigykedni,s visszahúzni másokat. Nem tudhatjuk hogy mennyi munka van ebben a tudatban.

( A sok negatív hozzászólásban azt vèlem felfedezni, hogy azt próbálják jelezni hogy ez szèp ès jó, de ettől mèg semmi sem biztos)

2023. okt. 25. 23:03
 25/30 anonim ***** válasza:

24, én ugyanilyen "csodagyerek" voltam, és bárcsak helyretették volna az egomat tizenévesen, mert konkrétan lelki beteg lettem, mikor egyetemen, aztán a szakmámban hozzám hasonlóak közt leesett, hogy amire a komplett identitásom alapoztam, az hamis, valójában nem vagyok zseni, csak egy jó képességű ember, akivel elhitették, hogy sokkal jobb, mint a többi, de igazából csak vakok közt voltam félszemű.

Ezen kívül, még úgy is, hogy figyelembe veszem, hogy kiforratlan személyiséggel rendelkezik a kérdező, rendkívül visszataszító ez az arrogáns dicsekvés, amit produkál, és felmerül bennem a kérdés, hogy kap-e bármi elismerést, vagy szeretetet a környezetétől.

2023. okt. 26. 15:19
 26/30 anonim ***** válasza:
A kérdező nem kiforratlan, hanem egy troll. A kategória provokátora, akit már réges-rég tiltottak, mert minden nap tol egy hasonló kamukérdést.
2023. okt. 26. 16:06
 27/30 anonim ***** válasza:

Annyira sokat nem járok erre az oldalra, hogy így ismerjem a kérdezőket, szóval bocsi, ha benéztem.

Azért szerintem az alatta kialakult beszélgetés miatt mégis csak hasznos, hogy kiírta.

2023. okt. 26. 16:13
 28/30 anonim ***** válasza:

Szerintem akik végignyomták az egyetemi matekot, szigorlalatokat azoknak van némi rálátásuk a matekra :)

Sok a tipuspélda, egy 9.-es ha ráál ezekre akkor találhat a közép vagy egyetemi matekban emlékeztető könnyedebb feladatokat. Ettől még senki se lesz zseni.

De mindenképpen elismerést érdemel hogy képzi magát és ezzel foglalkozik. Csak így tovább.

Az meg hogy ki kit milyennek lát az inkább szól a kommentelőről, mint a kedves témaindítóról.

Szép napot

2023. okt. 26. 17:53
 29/30 anonim ***** válasza:

Illetve még egy megjegyzés, az egyetemre mindenki nagy egoval ment, aztán majd mindenkinek letörték az egoját. (nem büfé számokra gondoltam)

Idővel megjött az alázat :)

2023. okt. 26. 17:58
 30/30 anonim ***** válasza:

2023. október 17 matematika emelt szintű érettségi

[link]

1.a feladat (4 pont)

Mely pozitív egész számok a megoldásai a X/8=1,5/Y egyenletnek.

Egy nyolcadikos gyerek beszoroz a nevezővel és azt kapja hogy X*Y=12

amiből (1;12) (2;6) (3;4) (4;3) (6;2) és (12;1) megoldások adódnak.

Ezt a nyolcadikos fiam egyedül oldotta meg. Én mégsem sztárolom a fiam. Attól, hogy valaki néhány emelt szintű matematika feladatot meg tud oldani az nem jelenti azt, hogy zseni.

Halkan jegyzem meg, hogy ugyanezen gyerek megoldotta ezen feladatsor 5.a feladatát. A fiam hetedikosztály év végén négyes volt matematikából a körzetes általános iskolában. Egy teljesen átlagos gyerek.

2023. okt. 26. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!