A tanároknak miért fétisük az órai "aktivitás"?
A tanárok 99%-a egy idióta.
Kár ragozni.
Mondjuk ennyi pénzért nem csodálom, hogy csak az alja maradt.
#1 Nekem is ez a tapasztalatom. 3 tanárunk van összvissz akire azt tudnám mondani, hogy tud is tanítani és a személyisége is megvan hozzá. A többi vagy nem tudja mit csinál, vagy egy rosszindulatú/idegbeteg gyökér akit sose lett volna szabad gyerekek közelébe engedni.
#3 Nagyon remélem. Én lennék a legboldogabb:)
Több oka is van.
1. Tőlünk is ezt várják el, ha pl. bejön az igazgató óralátogatásra, vagy tanfelügyelet, minősítés stb. Elvárás, hogy ne arról szóljon az óra, hogy én mesélek, vagy kivetítek egy diasort, ti meg jegyzeteltek csendben.
2. Fontos készség- és képességfejlesztés szempontjából, hogy beszéljetek is, gondolkodjatok a tananyagon, tudjatok kérdést feltenni a témával kapcsolatban (egyáltalán merjetek kérdezni).
3. Valószínűleg a jobb képességű, értelmesebb diákok közé tartozol, ezért a tanár örülne, ha segítenéd az óra gördülékeny menetét, illetve a többiek is hallanának tőled jó válaszokat, kérdéseket stb. Vagy pl. szeretne neked beírni órai munkára egy ötöst.
az 1-es nagyon jól összefoglalta tömören.
A magyar oktatási rendszer évtizedekkel van elmaradva. Felesleges lexikális tudást tanítanak jobbára olyan tanárok, akik alkalmatlanok voltak komolyabb szakra/versenyszférára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!