Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan ne legyek "irigy" az...

Hogyan ne legyek "irigy" az extrovertált osztálytársamra? Nálatok elkallódtak később a nagydumás népszerű gyerekek, akikre irigyek voltatok?

Figyelt kérdés
A lényeg, hogy 16 éves introvertált fiú vagyok, idén tanév elején kerültem egy új iskolába 10. osztályba. Gyakorlatilag eddig is mindig egy kicsit "irigy" voltam a nagydumás népszerű gyerekekre (nem azt akartam, hogy nekik rossz legyen, hanem én is olyan akartam lenni, mint ők), de mindig rájöttem, hogy valójában bennem (és a többi introvertáltban) sokkal több rejlik, mint bennük: Én nem felesleges értelmetlenségeket beszélek folyamatosan, "okos" vagyok, művészlélek, van fantáziám, nem vagyok bunkó másokkal, stb... Viszont ebben az osztályban van egy fiú, akire most valamiért tényleg "irigy" vagyok, ha lehet így fogalmazni :D Gyakorlatilag ő volt az, aki először megpróbált engem is év elején "befogadni/bevonni" a társaságba, csak én nem nagyon mertem szóba állni a nagydumás népszerű gyerekekkel. De attól még, hogy az ilyenek közé tartozik, szeretik az emberek, mindenkivel jóban van, stb., benne vannak az introvertáltak "értékei" is, amik bennem, kiskora óta ír történeteket amikkel versenyeket is nyert már és az osztály legokosabb gyerekei közé tartozik (nálam jobb jegyei is vannak), csak ő emellé még olyan dolgokban is jó, amiről én csak álmodoztam. Több hangszeren is játszik, színészkedik, félelem nélkül tart az egész osztálynak prezentációkat és ilyesmi... és egyértelmű, hogy kinézetre/személyiségre/stb. több lánynak is tetszik. Igazából velem is próbált barátkozni, csak én nem nagyon tudok beszélgetni a nagydumás népszerű gyerekekkel, úgyhogy velem nagyon nem foglalkozik senki. Figyeltem és kerestem már olyan dolgokat, amik miatt nem akarnék a helyében lenni, de nem nagyon vannak. Ha most hirtelen elkezdenék úgy viselkedni, mint ő, mindenki gáznak nézne. Ennyi a lényeg, a kérdést már leírtam.

2023. jan. 31. 11:02
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
46%

értem, tehát az osztálytársaid kedvesek, próbálták bevonni az új srácot is a közösségbe, de neked az nem kellett, mert egy előítéletes, különleges kis balfsz vagy, aki annyival csodálatosabb mindenki másnál, hogy inkább hozzájuk sem szól. aztán sírsz, hogy egyedül vagy, és irigykedsz, meg reménykedsz, hogy majd jól megírjuk, hogy igen, a nyitott, szociábilis, kedves emberek harminc éves korukra lepukkant csövesek lesznek, mert a világot a hozzád hasonló felsőbbrendűségi komplexusos gyerekeknek találták ki.

tudod mit? a mi osztályunkból az összes népszerű gyereknek jó élete van, eljegyezve, megházasodva, szép autók, nyaralás a barátnőkkel, meg vicces módon nekem is ugyanebben van részem, pedig én se szeretem a zsúfolt klubokat és egy kiselőadás az osztály előtt életem legrosszabb rémálma a mai napig, csak tudod a különbség köztem meg köztem, hogy ha valaki kedves velem, akkor igyekszem én is kedvesnek lenni, akkor is, ha a külső-belső tulajdonságaink nem pont egyformák. (miután nincs két egyforma ember a földön, jó is hogy így teszek, különben ülhetnék egyedül a szobámban és irigykedhetnék, hogy a sok selejetes embernek, aki nem én vagyok, miért van mégis jobb élete)

2023. jan. 31. 15:04
 22/25 anonim ***** válasza:
55%
#21, hűtsd már le magad baszki, teljesen korrekt kérdést írt ki a srác, erre itt hadonászol, felsőbbrendűségi komplexusról magyarázol, meg tudomisén. Egy 16 éves diákról beszélünk, ember!
2023. jan. 31. 16:49
 23/25 anonim ***** válasza:

Én is introvertált vagyok. Pont olyan mint te, ugyanazon tulajdonságokkal. Szerintem nem meglepő, hogy annak ellenére, hogy ismerkedni akar veled egy nagydumás, te nem tudsz vele beszélgetni. Én se tudok. Kérdez, válaszolok, de nem tudok olyan lazán beszélni vele mint mások. Az olyanok mint mi nehezen bízunk meg emberekben és nehezen fedjük fel valódi énünket. Én is féltékeny voltam az ilyenekre, de ahogy átgondoltam, hogy a helyére képzeltem magam, nem tudtam azonosulni vele. Én nem olyan vagyok és nem szabad megválltozni azért mert ő népszerűbb és jobb élete lehet mint neked.

Szerintem a mi életünk is épp olyan jó, csak más szempontból. Mi szeretünk egyedül lenni. Van egy ilyen ismerősöm aki szeret barátkozni és a figyelem központjában lenni. Még olyan emberekkel is ismerkedik akik később megverik, kirabolnák, vagy olyan állatokat visznek hozzá amitől kiveri a frász, de mindent megenged mert képtelen egyedül lenni.

Ez egy olyan dolog ami miatt nem akarnál a helyébe lépni. :)

Lehet, hogy neked nehezebb lesz társat találni magadnak, de a társadnak megnyugtató lesz, hogy nehezen ismerkedsz és így nem fogod megcsalni. Az introvertáltak hűségesek. Akinek megmutatják a valódi énjüket és akiket szeretnek, ahoz hűségesek maradnak. Ez az amit az extrovertált nagydumás fiú nem fog tudni megérteni.

2023. jan. 31. 18:40
 24/25 anonim válasza:
Szerintem egyrészt ha szertnél barátkozni vele akkor azt mindenféleképpen tedd meg,nincsen vesztenivalód (hisz egyszer élünk).Próbálj meg beszélgetni vele akármiről,utána eldől,hogy érdemes-e volt.Hiába képvisel ennyi dolgot lehet,hogy közben kiderül,hogy nem az akinek gondoltad.Másrészt pedig,ha ennyire 'irigy'vagy rá akkor miért nem próbálod ki te is ezeket a dolgokat.Érdemes belevágnod bármi legyen is a vége.(és ha van kedved megírhatnád amúgy hogy végződött az egész:D)
2023. márc. 9. 18:39
 25/25 anonim válasza:
Most nézem csak,hogy szorongasz a társaságában.Szerintem egyáltalán semmi okod rá,próbáld meg elengedni magad,megfeletkezni saját magadról mikor beszélsz vele.És tudom,hogy nagyon vágysz arra,hogy legyenek barátaid akkikel mindent megbeszélhetsz és igazán önfeledt lehetsz,de ne csalódj ha ezt nem találod meg az osztálytársaidban,iskoládban.Hidd el nekem minden zsák megtalálja a foltját,pontosan ezért még véletlenül se magadba keresd a hibát.Lehet,hogy még nincsen itt az ideje,és még egy csomó időt kell így eltöltened.Így elmondani (leírni) elég könnyű tudom,de cselekedni már nem annyira.Tehát azt mondom fel a fejjel és légy magabiztos,add önmagad és egyszer megtalálod azt akire szükséged van bárhol is legyen Ő.
2023. márc. 9. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!