Hogyan ne legyek "irigy" az extrovertált osztálytársamra? Nálatok elkallódtak később a nagydumás népszerű gyerekek, akikre irigyek voltatok?
menj el pszichológushoz..
Nem az a baj, hogy introvertált vagy hanem , hogy nárcisztikus.
Nálunk nem nagyon kallódott el senki. Gimnáziumi osztályba jártam, gyakorlatilag mindenki egyetemre ment, a legnépszerűbb osztálytársaim is.
Ami pedig az introveltságot illeti, ha neked több igényed lenne társasági életre, akkor valamennyit tudsz változni. Nem baj, ha eleinte csak ott vagy, hallgatod a többieket - de próbáld megfigyelni, hogyan tartják fenn a beszélgetést. Attól még, hogy ez a tudomány magától nem ragadt rád, ha direkt odafigyelsz, még valamennyire megtanulhatod.
Lehetséges, hogy nincs nagy tehetséged a társasági léthez, még az is lehetséges, hogy van egy nagyon enyhe autizmusod, de egyik sem akadály, ha igényed van a társaságra. Csak mondjuk jobban ki fogsz fáradni. Nekem például korlátozott mértékben van igényem ilyesmire, de utána szabályosan ki kell pihennem, mert lefáraszt a zaj és a sok ember. Pedig mások pont pihenésképp mennek társaságba - hát én nem, és lehet, hogy te sem.
Szia! :)
Ne aggódj, ha most egy kicsit irigynek érzed magad. A lényeg, hogy ezt ne mutasd ki.
Az önértékeléseddel van itt gond. Megláttad valakiben a jó és irigylésre méltó dolgokat és ezért akarsz olyan lenni, mint ő. Ez tud valamilyen szinten jó dolog is lenni.
Azonban, nem szabad, a teljes figyelmed másra irányuljon.
Benned is vannak irigylésre méltó dolgok, az biztos! :)
Csak sokan nem veszik észre ezt saját magukon.
Tanuld meg szeretni magad, s Isten szemével kell, hogy lásd magad. Ő egyedinek, különlegesnek és megismételhetetlennek teremtett téged.
Én is hasonló cipőben jártam mint, te azonban kezdek belőle "kinőni". A figyelmemet egyre inkább arra szegezem, hogy én ki is vagyok Krisztusban, s így egyre ritkábban hasonlítom magam össze bárkivel is.
Szeresd magad és lásd meg magadban jót! ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!