Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy iskola rászólhat két...

Egy iskola rászólhat két azonos nemű diákjára mert a szünetben fogják egymás kezét a folyosón? Mi a rászólás alapja -nem szabad tán a másik kezét megfogni?

Figyelt kérdés
2022. dec. 14. 08:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
43%

Én ha iskolának születtem volna, leginkább csak azért szólnék rátok, hogy majd esetlegesen a retyóban ne verjenek péppé titeket xyz emberkék...

Ez ilyen.

Az emberek jórésze még mindig az ösztöneiknek megfelelően viselkedik.

Értem én, hogy progresszív, meg EU, meg nyugatifény, de magyarázd el ökrös leonardónak is....

2022. dec. 14. 10:57
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Általánosban volt egy szerelmes pár (hetero), akik fogták egymás kezét a szünetben meg ölelkeztek. Ennyi, még egy szájra puszi sem volt. De miattuk lett egy olyan szabály, hogy senki, nem cska párok, tényleg senki nem érhet a másikhoz, 30 centire minimum menjünk el egymástól. Hát mi szivattuk rendesen a tanárokat, direkt ölelkeztünk a lányokkal :D Ezt a f.aszságot komolyan... Még ha nyelves csókot váltok valakivel, de egy kézfogás...
2022. dec. 14. 11:35
 23/26 anonim ***** válasza:

Ha a házirend ezt külön tiltja, vagy a pedagógus így dönt akkor persze, rászólhat.

De szerintem nem nagy dolog az sem ha a párok tanítás után, hazafele menet fejezik ki a vonzalmukat. Rendben van hogy kamaszokról beszélünk, de ki lehet bírni. Ugyanezt tanácsolom akkor ha a pár tudja hogy hátrányosan megkülönböztetnék vagy bántanák őket. Bírják ki iskola után.

Én nemrég érettségiztem, egy "keresztény" gimnáziumban. Idézőjelbe tettem, mert valójában csak a fenntartó változott, maga az iskola nem.

Sosem csináltak bajt abból ha egy pár megölelte egymást, fogták egymás kezét, sőt egy gyors puszival sem volt gondjuk soha. Ez egyaránt igaz volt a heteroszexuális és homoszexuális vagy leszbikus párokra.

Azzal volt bajuk (joggal) ha egy pár túllépett egy határt, és mondjuk kínosan sok volt a tapizás, csókolózás, nyomulás. Azt meg senki sem akarja nézni hogy ki előjátékozik nyílvánosan. Ha ilyen történt akkor kivétel nélkül rászóltak kindenkire.

De ez is ritkán volt, mindenki elég kultúrált volt ahhoz hogy tudja hogy egy iskolában vagy nyílvános helyen nem illik belemászni senki szájába, vagy taperolni a másikat. Hetero pároktól is illetlenség, még szép hogy szólnak érte a tanárok.

2022. dec. 14. 12:19
 24/26 anonim ***** válasza:
Azért a kézenfogást enyelgésnek titulálni...
2022. dec. 15. 12:09
 25/26 anonim ***** válasza:

22: "Hát mi szivattuk rendesen a tanárokat, direkt ölelkeztünk a lányokkal :D"

Szívesen jártam volna én is oda abban az időben. :-)

2022. dec. 15. 12:15
 26/26 anonim ***** válasza:

#23 "Rendben van hogy kamaszokról beszélünk, de ki lehet bírni."

Meg az iskola sem dől össze, ha egyik tanuló megfogja a másik kezét.

Most nem azért, de ez már tényleg csak kekeckedés. Nem d*gni akarnak az iskolában, nem nyalják-falják magukat az aula közepén, hanem megfogják egymás kezét. Ebben semmi szeméremsértő, vagy megbotránkoztató nincs.

A házirendekről meg annyit, hogy technikai dolgozóként dolgoztam olyan iskolában, ahol a házirend kimondta, hogy ha látjuk vagy halljuk iskolán kívül is, hogy valaki az iskoláról rosszat mond, akkor kötelesek vagyunk közbelépni. (Ez tanárra, diákra, és technikai dolgozóra egyaránt érvényes volt.) Azaz adott esetben - mert azért járt oda a jövő bűnöző-geerációjának is néhány tagja - az iskola elvárta, hogy a testi épségünket is kockáztassuk azért, mert valaki iskolán kívül rosszat mer szólni az iskolára. Mert ha a buszon két üléssel mögöttem a 20 évesen még oda járó izomagyú gyerkőc a hasonló haverjának épp azt ecseteli, hogy mekkora szívás ez a suli, akkor én köteles lennék belekötni. Nyilván ez extrém példa, és ez az egész betarthatatlan, és nem is életszerű, de azt jól mutatja, hogy mennyire megpróbálnak belemászni az ember életébe és magánszférájába. Ugyanezen iskola előírta azt is, hogy iskolán kívül (!!) hogyan szabad felöltözni.

2022. dec. 15. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!