Egy iskola rászólhat két azonos nemű diákjára mert a szünetben fogják egymás kezét a folyosón? Mi a rászólás alapja -nem szabad tán a másik kezét megfogni?
" Amúgy meg tudom érteni, ha egy iskola semmiféle LMBTQ akciókat nem akar a falain belül."
Hát hogy aki rászól MIT AKAR az egy dolog, kit érdekel.
Az a kérdés mihez VAN JOGA.
"Miért ne szólhatna?"
Jó.hát akkor szóljon .... szólni szabad. nekem meg leszarni magasról azt aki szól azt is szabad.
4-es, a tankerületeknek megvannak a jogászai, akik meg tudják magyarázni, ha meg kell. Pl. hogy a többiek számára ez megbotránkoztató vagy szeméremsértő, vagy ez LMBTQ-propagandának minősül, ami eleve tiltott.
Középiskoláról van szó? Csak szólok, hogy a rendszerváltás környékén voltam középiskolás, és a mi gimnáziumunkban volt egy olyan szabály, hogy az iskolában nem enyeleghettek fiúk és lányok (azonos neműek között akkor még föl se merült ez). Én is tanúja voltam olyannak, hogy a szünetben egy párra rászólt az ig.helyettes emiatt.
Akkor még nem volt ez a jogászkodós világ, így ha a felnőttek (tanárok) mondtak valamit, akkor megtettük amire utasítottak, legföljebb magunkban mérgelődtünk.
"nekem meg leszarni magasról azt aki szól azt is szabad."
És ha házirendbe van foglalva hogy iskola területén nem enyeleghetnek a diákok, a következményeket is ilyen nagy arccal vállalod majd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!