Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Csak engem húz ez fel?

Csak engem húz ez fel?

Figyelt kérdés
Hogy előadás tartásában, mindenki felolvas mindent, ahelyett, hogy tudná miről beszél és a saját szavaival mondja el? A tanár meg nem ad nekik rossz jegyet. Én biztos bevágnék egy elégtelent, ha az a feladat, hogy szabadon beszélj, de felolvasod.

2022. dec. 7. 09:38
 1/10 anonim ***** válasza:
62%
Miért húz fel? Nem értem miért kell mindenkinek úgy tanulnia, ahogy neked. Van, aki tud magolni, van, aki nem. Van, akinek jók a támpontok, segítségére van. Ez jobb megoldás, ha valaki akár jagyzetekből, akár máshogy tud segítséget kérni, mint az, aki belegebed inkább, de megmutatja, mekkora arc, hogy jegyzet nélkül kivülről fúj mindent. Ha meg van engedve, használd te is a jegyzeteket. Ennyi.
2022. dec. 7. 09:43
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem magoltam, hanem megértettem az anyagot és eltudom mondani a saját szavaimmal. Ha valaki elolvassa a témát és felfogja, akkor semmit se kell tanulnia.

De sokan még erre is lusták, hogy valamit értelmezzenek. Tudom, mert az osztálytársaim is ilyenek.

2022. dec. 7. 10:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
És neked miért hátrány, hogy más nem fogja fel, te meg igen?
2022. dec. 7. 10:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én valamin felbosszantom magam, mindig megpróbálom a másik ember helyébe képzelni magam.

Miért csak felolvassa? Lehet hogy mikor végez az iskolában, még el kell mennie boltba, otthon főznie kell, vagy segíteni a házimunkában, esetleg más feladata van a háztartásban.

Annyira van csak ideje, hogy kidolgozza a feladatot.

Ha pedig nincs ilyen helyzetben, akkor valószíűleg azért nem tanulja meg és foglalkozik a tananyaggal egy órával többet, mert tudja jól, hogy a tanár annak is ötöst ad, aki szépen felolvassa és annak is, aki saját kútfőből szavalja el. Akkor miért pazaroljon rá plusz időt az életéből?

Mindig próbáld meg megérteni a másik ember gondolkodását, ha valami nem hagy sehogy sem nyugodni.

(Ja, és mielőtt engem is lepontozol, mert nem tetszik a válaszom, jómagam is a megértős és diáktársak számára a saját nyelvükön, játékosan előadó típusba tartozok. Nem szeretek wikipédia cikket felolvasni, ezért a magam módján, néhol stand-up stílusban prezentálom az anyagot, hogy ne legyen unalmas, mindamellett szakmailag hitelesen. A tanároknak tetszik, a diákoknak nem unalmas és néha mosolyognak is.

De mindezt magam miatt teszem, mert én ilyen vagyok. Nem idegeskedek azon, hogy más csak 20 perc alatt összedobta. Egészségére akkor.

Te legyél büszke magadra, hogy megértetted a prezit és el tudod mondani, ezáltal bármikor hozzá tudsz szólni a témához, ha később az életben szóba esik mondjuk egy beszélgetésben.

És ismered a mondást: magadnak tanulj. Ne másért)

2022. dec. 7. 11:19
 5/10 anonim ***** válasza:
42%
Ha nem mond hozzá plusz-, új dolgot, akkor egyetértek veled, Kérdező: ennek nem igazán van értelme.
2022. dec. 7. 18:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Értem, mi a problémád, de lehet, hogy az illető izgul, és azért nem tudja fejből mondani.
2022. dec. 7. 20:48
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Van aki annyira izgul, ha emberek elôtt kell beszélnie, hogy nem jutnak eszébe a szavak. Nekik könnyebb elôre megírni és felolvasni. Ezt a szorongást pedig nem olyan könnyû legyôzni.

Nyilván természetesebben hat, ha valaki a saját szavaival mondja el az elôadását. Ha neked megy úgy is, nagyon jó, örülj neki.

2022. dec. 8. 01:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Engem az húz fel, amikor monoton hangon el-elakadva olvassák, látszik hogy otthon át se nézték előtte.. de ha valaki normálisan olvassa, azzal nincs bajom
2022. dec. 17. 12:53
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem vagyunk egyformák; vannak, akik élvezik az előadás megtartását, ahogy olyanok is, akik olyan szintű lámpalázzal és/vagy szorongással élnek, vagy egyéb dologgal, ami megkeseríti a mindennapokat, hogy nekik ez egy hatalmas teher. Illetve nem is tudnak jól teljesíteni a fentiek miatt. És a felolvasás a mankó, a biztos támasz.

De az sem kizárt, hogy a koliban/otthon nem volt rendben valami, nem volt ideje rendesen megtanulni és így sikerült. Vagy valamilyen okból nem is érdekelte az egész és ennyi energiát fektetett bele.

Nem látunk rá a másik életére, nem tudjuk mi zajlik pontosan benne, és (ahogy előttem is írták) az ilyesfajta szorongást sem a legkönnyebb leküzdeni.

2022. dec. 20. 21:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem is ki van vele a..... Ha beszélni kell, akkor beszélni kell, nem olvasni. Pont. Most kellett előadást tartanunk (11. osztály), ráadásul szabadon választható témából, tehát mindenkinek adott volt a lehetőség, hogy olyat válasszon, ami érdekli és amúgy is tudna róla beszélni. Ennek ellenére a csoport fele csak felolvasta, és négyest kaptak... A többiek meg gratuláltak nekik, hogy milyen jó volt. Ez olyan, mintha az lenne a feladat, hogy fuss 2000 métert, valaki gyors sétában lezavarná, aztán megdícsérnénk, hogy milyen gyorsan sétál. Nyilván lehet jegyzetekre hagyatkozni, meg egy-egy adatot felolvasni, de az nem ugyanaz, minthogy az egészet csak felolvassa az illető.
2022. dec. 21. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!