Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A munkahelyeden te hetente...

A munkahelyeden te hetente hány órát dolgozol?

Figyelt kérdés
A tanárok a fizetésemelés mellett a munkaidejük heti 22 órára való csökkentésért is tüntetnek.

2022. nov. 12. 19:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%

Van itt tanár, olyan, aki nem pályakezdő?

Tudom én, hogy sok a tanórán kívüli dolog, de konkrétan mennyi? Valahogy nekem olyan elképzelhetetlen, hogy pl. egy matektanárnak, aki már tíz éve tanít, annyira nagyon fel kéne készülnie az órákra.

És mit kell annyit adminisztrálni? Én már rég kinőttem az iskoláskorból, de akkoriban kb. három perc alatt beírták a naplót a tanárok. Mi változott?

A kérdéseket komolyan gondolom, ne vegyétek fikázásnak, inkább kíváncsi vagyok.

2022. nov. 12. 19:29
 12/19 anonim ***** válasza:
23%
Én pályakezdő vagyok, gyakornok. Kéne már egy kis szociális élet, meg ha családot alapíthatnék, az se lenne rossz!
2022. nov. 12. 19:32
 13/19 anonim ***** válasza:
30%

Nos akkor a tanárok - általam belátott - egyéb munkái:

Tanári értekezletek - időszakos elfoglaltság

Szülői értekezlet - ez csak OF-knek, ha minden igaz, fél évente 1-2óra

Felkészülés az órára - ez az első évben okoz komoly befektetést, utána már alig-alig... pl mateknél kb semmit

Dolgozat összeállítás - igényesség függvényében ezt meg lehet oldani 1 óra alatt is, de lehet akár 4-5óra is. Ha különböző évfolyamokat tanít, akkor ez duplázódik. Kb 3-4 hetente merül ez fel

Dolgozatjavítás - a dolgozat típusától függően lehet 0h-tól 10h-ig osztályonként. Ez is kb 3-4 hetente, s minden osztálynál külön merül fel ez

(fél)év végi osztályzatok kikalkulálása - jó esetben ez automatizmus, de egyéni elveket figyelembe véve lehet ez még 1-2h/félév

Jegyek beírása, egyéb órával kapcsolatos admin - ez lehet mondjuk heti 2-3h.

Rendezvényeken részvétel - szalagavató stb. évi pár nap

Egyes diákok munkájának ellenőrzése - alternatív időáldozat...

Biztos van még, de...

2022. nov. 12. 19:43
 14/19 anonim ***** válasza:
87%

Papíron 40-et.

"munkaidejük heti 22 órára való csökkentésért is tüntetnek."

. Ez hazugság.

22 rendes tanóráról van szó. Ebben nincs benne az eseti helyettesítés, adminisztráció, készülés, dolgozatjavítás.

Ezekről ma 32 óráról kell jelenlétit vezetni. Ez 32 óra akkor is, ha 26 órát megtartasz, és felkészülsz rájuk, de akkor is, ha 26 tanórád mellé 6-ot helyettesítesz. Gondolom, nem kell magyarázni, mennyire életszerűtlen.

És ne jöjjünk azzal, hogy lyukasórák, szünetek stb.: informatikus vagyok, itt sem szakadunk meg 8 órán keresztül. És voltam tanár: még a mostani fizetésemért se mennék vissza.

2022. nov. 12. 19:45
 15/19 anonim ***** válasza:
66%

#11: nem, egy adattárház fejlesztési dokumentációja is sokkal gyorsabban megy X év után. Ezért nem is fog az illető vért izzadni 8 órában.

Adminisztráció: az egy dolog, hogy óra elején beírják a hiányzókat. De utána beírod az órát, előre két héttel a témazárót beírod (mert a házirend előírja), de igazából ezernyi hülyeség, ami egyenként kevés idő, de sok van belőle. Néhány példa:

- a tankerület vezető szeretné aznap tudni, hány hátrányos helyzetű diák jár oda összesen

- évvégi beszámoló

- fegyelmi tárgyalás jegyzőkönyve

- tanmenet írása

- pedagógiai vélemény

2022. nov. 12. 20:04
 16/19 anonim ***** válasza:
94%

A 22 óra, az 22 tanóra. A munkaidejük ennél jóval több, nem kellene felülni a hangulatkeltésnek...

Egyébként én 40-et éves átlagban, de rugalmas munkarendben vagyok, szóval mikor hogy. Plusz azért munkaidő után is előfordul egy-egy telefon, e-mail stb

2022. nov. 12. 21:08
 17/19 Noren1989 ***** válasza:

Mostanàban olyan 15öt. Felmondàsi időmet töltöm,2hónapja nem kaptunk fizut,szóval úgy àllok a munkàhoz....

Hogy màs is hozzàférjen.

2022. nov. 12. 21:27
 18/19 anonim ***** válasza:

11-es : Magántanár vagyok, matematika. Leginkább az érettségire készítek, de vállalok 8. osztálytól elsőéves egyetemistákig diákokat, 10 éve csinálom.

Az első években nem volt ritka, hogy 4 órára 6-ot készültem, nyilván ez évről évre csökkent.

Most egy héten ~25 magánórát tartok (ami nem 45, hanem 60 percesek, illetve vannak csoportos óráim is), ami ugye kb naponta 5-re jön ki, de este nem kell álomba ringatni.

Így, hogy 25 diákkal foglalkozom, feladatokat összeszedni, kijavítani (és nem csak egy jegyet ráírni, hanem értelmes tanácsokkal szolgálva átnézni) nagyjából 15 percet vesz igénybe diákonként, hetente. Ezen kívül az online diákoknál a videót feltenni, rendszerezni nekik, 5 perc/hét/diák, hónap végén 1-2 órát eltöltök a számlázással is, de ez már nem számottevő.

Nekem nagyjából ez az adminisztráció, el se tudom képzelni, milyen lehetne hetente 100-200 dolgozatot kijavítani. De még a mai napig is beleszaladok egy olyan helyzetbe, hogy egy témakört kicsit át akarok gondolni, ekkor 1-2 órát szerkesztgetek, feladatokat keresgélek.

Na meg azért a követelmények is változnak, ha nem is sűrűn, hidd el, sokkal rosszabb az, amikor a tanár nem képezi magát. A mostani 10-11.-esekkel gyakorlatilag csak olyan anyagokat veszünk jelenleg, ami nekik nem kéne már középszintű érettségire, de a tanár megszokásból ugyanúgy nyomja, mint eddig...

2022. nov. 12. 22:52
 19/19 anonim ***** válasza:

5*8|a fix.

Nagy ritkán 6*8.

2022. nov. 20. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!