A munkahelyeden te hetente hány órát dolgozol?
Egy tanár nem csak annyit dolgozik, mint amennyi órája van. Egy tanárnak vannak adminisztrációs feladatai, olykor bőven a munkaidőn kívül rendezvényeket kell intézni, szülőkkel kontaktolni, felkészülni az órára és dolgozatot javítani.
Én egyébként hivatalosan 5*8 órát, amúgy meg többet.
Dolgozni nem szoktam, nem is kell, csak be kell járni.
Sajnálom is szegény tanárokat, hogy 22 órát dolgoziuk kellesz :(
39 ora, pentek rovid nap.
Amugy meg jogos a tanarok kerese, rengeteget kell dolgozni maga a tanorakon kivul, amibol sok a total haszontalan es ertelmetlen dolog.
5*8 órát dolgozom, szóval a tipikus 40 órát.
A tanároknak 22 órájuk van, ez nem egyenlő azzal, hogy 22 órát dolgoznak. Van tanári értekezlet, órarendtervezetet kell írni, dolgozatot kidolgozni és javítani, stb.
Egyik munkahelyemen 40-et (ami az ebédszünet miatt 42), a másik munkahelyemen negyedállásban vagyok (heti 10 óra).
A tanárokról: Próbálj csak meg 40 tanórát megtartani hetente, kiváncsi lennék, hogy meddig bírnád. Minden egyes óra esetében legalább ugyanannyi időt visz el a készülés, a dolgozatok értéklése. Minden évfolyam más, muszáj egyénhez, évfolyamhoz igazítani az oktatást, ha jól akarsz tanítani. Ha erre nincs idő, akkor annyit is fog érni a tanítás.
(Félreértések elkerülésére: NEM tanár vagyok, de sokat korrepetáltam egyetemista koromban).
Kedves 4-es!
Azért mert te Szabolcsban tapasztalsz valamit, nem azt jelenti, hogy mindenhol úgy van.
Lehet, pont a nem-dolgozás miatt van lemaradva az a régió. Bárhogy is, a statisztikai adatok Szabolcsban kritikán aluliak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!