Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » 2025-ben 777 ezer forintnál...

2025-ben 777 ezer forintnál magasabb lehet a tanárok bruttó átlagbére. Nem túlzás ez egy picit?

Figyelt kérdés
2022. okt. 13. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
100%

"Ez nem a tanulásról szól, ha a gyereknek olyan lenne a hozzáállása, megnézné a neten, hogy mit kell csinálni,..."

Ez nem csak hozzáállás, hanem képesség is. Van, akinek a memoriter megy, másoknak a zene, stb. A földrajzot, történelmet azért valahogy megtanulja mindenki.

Amíg nem volt net, akkor is volt Obádovics-könyv. És akkor is volt, aki egyszerűen nem tudta, hogy kell egy szakkönyvet használni. És a szülője sem tudta, hiába rugdosták el annak idején az érettségiig.

2022. okt. 23. 22:04
 62/81 anonim ***** válasza:
100%
#57 nekem személy szerint nincs semmi bajom azzal, ha valaki béremelést kap. Nekem azzal van mondjuk bajom, hogy mindig ki van emelve egy kör, hogy ők az Istenek, akik éhbérért, vagy már lassan ingyen dolgoznak (nyilván túlzok) és kb feláldozzák magukat a társadalomért. Ez volt az ápolókkal is. Alig tudsz mondani arányaiban egy normális hozzáállású, empatikus, lelkiismeretes ápolót (még az egészségügyön belül dolgozók is egyetértenek ezzel), akik a bérrendezés előtt lehet még többet kaptak zsebbe (adómentesen), mint most a magasabb bérükkel, mert ha nem adtál nekik, még annyiba sem néztek, mint egyébként. Aztán hirtelen ők lettek a társadalmunk kiemelt tagjai, mert mind becsületes, normális, lelkiismeretes emberek, akik kb 96 óráznak alvás nélkül, bezzeg mi nem becsüljük meg őket. Aztán most ez van a pedagógusokkal. A gyerekek tudásszintje a béka segge alatt (persze ez függ a könyvektől, a rendszertől, a szülőktől stb, tudom), a viselkedésükről ne is beszéljünk, és akkor megint mi van? Hogy ezt a színvonalas eredményt megint nem becsüljük meg. Miközben minden kört ki lehetne emelni, mert a péknek mondjuk semmi élete, mert hajnali 4-kor már süti nekünk a kenyeret ugyanennyi pénzért, vagy a buszsofőr már hajnalban/éjszaka/karácsonykor viszi az embereket munkába ugyanennyiért és még sorolhatnám reggelig azokat a köröket, akik szintén nincsenek megfizetve, de nélkülük is leáll az élet, megborul a rendszer, de mindig csak egy réteget kell isteníteni, kiemelni, nekem ez a bicskainyitogató.
2022. okt. 27. 15:40
 63/81 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyszerre mind jönnének, fejre is állna a világ.

Na, erre azért vigyáznak, hogy ilyen ne legyen, pedig ez lenne hatásos.

2022. okt. 27. 16:01
 64/81 anonim ***** válasza:
100%

"Ha egyszerre mind jönnének, fejre is állna a világ."

Már miért ne jönnének?! Nemrég a kukások zúgolódtak, hogy 200 helyett 450-et akarnak (vagy ilyesmi, pontosan nem emlékszem). Tegyük fel, hogy mindenki megkapná az elvárt összeget - olyan reakciót váltana ki, hogy összeomlana a nemzetgazdaság, bedőlne a Forint!

Mert ha a tanár meg a kukás, meg a postás, stb. nettó 700-at keres, akkor a boltos emeli az árat, és ezer Ft lesz egy doboz kóla, vagy háromezer egy kiló kenyér, MERT MEG TUDJA VENNI! Aztán akinek van készpénz megtakarítása, az (most is kb. a tavalyi felét éri), de így már a negyedére (akarom mondani, nyolcadára) csökkenne. Ebben a pillanatban összeomlana a bankrendszer, bedőlne a Ft... nem lehetetlen, 100 éve a Korona és a Pengő is bedőlt.

2022. okt. 27. 20:37
 65/81 anonim ***** válasza:
100%

62-es:

Ha a pék kevesli a fizetését, más foglalkozást választ, és akkor majd visszacsábítják magasabb fizetéssel. Vagy gépesítenek, és a kenyérsütő gépet kiszolgálja egy pár hónap alatt betanított munkás, akinek ez is előrelépés.

A matektanár meg elmegy logisztikusnak vagy programozónak.

Egyiknek sincs komoly szakszervezete, úgyhogy a "lábukkal szavaznak".

2022. okt. 31. 19:44
 66/81 anonim ***** válasza:
100%
#65 példát mondtam, mondhattam volna bármi más foglalkozást, de hirtelen ez jutott eszembe, úgyhogy kár ezen vekengni, aki akarja, az érti a mondandóm. Mondhatom magamat, én sem keresek többet egy pedagógusnál egy felsőfokú szakképzéssel, egy diplomával és egy nyelvvizsgával, ahogy a 200 másik munkatársam sem, pedig mi is közszférában dolgozunk és a bérünk teljesen átlagosnak számít és van rajtunk bőven felelősség is.
2022. nov. 1. 17:43
 67/81 anonim ***** válasza:
74%

Előrebocsátom, nem tanár vagyok. Tanítottam, de csak felnőtteket, akik valóban akartak tanulni, nem kellett fegyelmezni őket. De a mai világban nincs az a pénz, amiért tanár lennék és fiatalokat tanítanék. Kivették a kezükből a tanítás eszközeinek egyik legfontosabb részét. Azt a részt, hogy rendet tudjanak tartani. Nincs joguk szinte semmihez, a gyerek az órán azt csinál, amit akar. Amikor iskolába jártam, meg se mertünk pisszenni az órán. Ha beírt az ellenőrzőnkbe a tanár, otthon megkaptuk a magunkét, nem rohant be a szülőnk, hogy a tanárt vonja kérdőre. Túlságosan nagy szabadságot kaptak a gyerekek, ez meg is látszik a tudásukon és az intelligencia szintjükön. Az okostelefon, a közösségi oldalak meg még bele is nyomják a békát a sárba, aminek a feneke alatt van a mai színvonal. Sajnos a mai pályakezdő tanárok is már ezen a szemléleten nőttek fel, így vak vezet világtalant. Amitől még inkább lejjebb kerül az a béka!

Első pont: a gyereknek mindig igaza van! Második pont: ha mégsem, automatikusan az első pont lép érvénybe! Ez a mai oktatás csődjének az oka, tök mindegy, mennyi fizetést kapnak a tanárok.

2022. nov. 2. 22:38
 68/81 anonim ***** válasza:
100%

"Túlságosan nagy szabadságot kaptak a gyerekek"

A tanárok talán nem?! Nálunk az igazgatóhelyettes a diákjával járt (17-30valahány évesen, suli után született gyerekük), és még 3 tanár a diákjával járt, vagy szexelt... Konkrétan az egyik tanár behívott minket az irodájába, hogy ha érettségizni akarunk, akkor ebbe nem szóljunk bele! EZ SZERINTED ÍGY RENDBEN VAN?! (Az osztálytársamat ezért rúgták ki vizsgáról.)

2022. nov. 3. 20:52
 69/81 anonim ***** válasza:
77%

66-os:

Szóval közszféra. Ugye tudod, hogy rólatok is ugyanolyan rossz vélemény van a társadalomban, mint a pedagógusokról? Nem fanyalognotok kellene, hanem egymást támogatva összefogni. Természetes szövetségesek vagytok. Persze ehhez olyan érdekképviseletek is kellenének, nem a mostaniak.

2022. nov. 3. 21:22
 70/81 anonim ***** válasza:
73%

#58:

"Középsuli utolsó két évben két matektanárunk volt, de egyik se tudott tanítani, 30 gyerekből vagy 20 megbukott félévkor! Szóval otthon szépen a neten meg kellett nézni, hogy van a logaritmus, meg a többi, ÉS MŰKÖDÖTT!"

Az online oktatás idején egy ismerősöm heti két este matekozott a középiskolás gyerekével. Se előtte, se utána nem volt erre szükség, a gyerek színötös volt. Szóval valami haszna mégis volt a tanárnak.

2022. nov. 3. 21:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!