Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » 2025-ben 777 ezer forintnál...

2025-ben 777 ezer forintnál magasabb lehet a tanárok bruttó átlagbére. Nem túlzás ez egy picit?

Figyelt kérdés
2022. okt. 13. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
87%

"azon kívül mit használsz még a"

Az iskola alapvetően két hasznos dolgot csinálhat veled:

- Megtanulsz GONDOLKODNI és TANULNI,

- Megszerzel egy olyan alaptudást, ami a későbbi tanulmányaidban vagy az életben hasznos lesz.

Ezen kívül még segíthet beépülni a társadalomba is.

Aki ezeket nem tudja, és nem látja, az eleve buta. Ugyanúgy, aki úgy gondolja, hogy egy tanárt nem kell megfizetni, az is.

Persze létezik olyan társadalom, amelyiknek RÖVID TÁVON ez jól jön, de akkor már az amerikaiak ezt jobban csinálják, nálunk ezt is elrontjuk. Valahogy Amerikában működik az a szemlélet, hogy a világ alapvetően jól van elrendezve, csak néhol vannak problémák, amit lehet és kell is javítani. Ott már kicsi kortól erre nevelik a gyereket, meg is van a hatása!

Míg nálunk a legtöbb ember úgy gondolja, hogy a világ alapvetően rossz, amit kínkeservesen sem lehet javítani, ezért aztán nem is érdemes elkezdeni. Ennek is megvan a hatása, lásd: miért pont én kezdjem/csináljam?

Majd, ha valaki más megcsinálta, ami úgysem lesz soha, na akkor majd én is jól beleülök a jóba.

De az összes politikus arról beszél, hogy majd ő megcsinálja, ezért szavaznak itt rájuk.

2022. okt. 16. 15:28
 32/81 anonim ***** válasza:
96%

ORBÁN VIKTOR BLÖFFÖL!

[link]

2022. okt. 16. 19:00
 33/81 anonim ***** válasza:
94%
Nem olvastam végig a válaszokat. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy a tanárság elvileg felelősségteljes munka LENNE, a kérdezővel meg egyetértek abban, hogy a mai pedagógusok nagy százaléka pont nem az a szint, aki megfelelő színvonalon neveli és oktatja a gyerekeket. Bár nem jártam kiemelkedő, neves iskolákba, tisztán emlékszem, hogy már az érettségi után is visszagondoltam, hogy odáig egyetlen egy olyan pedagógus volt az életemben, akire szívesen gondoltam vissza, aki segítőkész, emberi, rendes volt, aki mindenkinek szívvel-lélekkel elmagyarázott mindent és érdekelte esetleg a lelkünk is. Pedig ez 15 éve volt és a régebbi, "jobb" generáció tanított.
2022. okt. 19. 06:13
 34/81 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ez a személy a középiskolai angoltanárom volt. Utolsó voltam.
2022. okt. 19. 06:15
 35/81 anonim ***** válasza:
Csak a tánctanároké
2022. okt. 20. 05:33
 36/81 anonim ***** válasza:
93%
Középvezető lehetsz, de fingod sincs mit csinál egy tanár. "Nyári szünet".... Te nagyon vicces ember vagy. Amúgy te is haza viszed a munkáda, és munkaidő után északákat töltessz a munkádra való felkészüléssel? Nem hinném. Középvezető ...😂😂😂😂 ...az.
2022. okt. 20. 08:51
 37/81 anonim válasza:
89%
Az ilyen bunkó Közép vezetőknek sok a 770000 is.A tanaroknak meg járna az 1,1 Millió.
2022. okt. 20. 11:20
 38/81 anonim ***** válasza:
93%
Hiába pontozzátok le a 30ast, az iskola nagyrészben tényleg életszerűtlen f.szság lexikai tudást ad át, ebben a tanárok is egyetértenek, csak ugye nem ők találják ki, hogy mit kell kötelezően leadni nekik.
2022. okt. 20. 11:22
 39/81 tambi3 ***** válasza:
96%

Ifjúkoromban minden szakmai versenyt megnyertem, így tizenkilencévesen az a megtiszteltetés ért, hogy külön engedéllyel szakmai tanárnak neveztek ki saját középiskolámba. Nem lettem pedagógus, egyetlen évig bírtam...

Annyit viszont tudok a tanári pályáról, hogy aki valóban hivatás szerűen műveli, és igazi "fáklya", az az említett összegek többszörösét is megérdemli.

Egy olyan "tanár", mint Öveges professzor, vagy Dr. Sas Elemér, kapjon annyit, hogy ne legyen gond a BMW-t megvenni. Aki irigyli, próbálja meg (van üres állás elég) milyen 20-30 neveletlen, rossz "kölökkel" kínlódni, fegyelmezni, mindegyikért (büntetőjogi!!!)felelősséget vállalni és még oktatni is őket nap mint nap. Mi, a kedves szülők, még az egykéthárom gyerekünkkel sem bírunk, pedig büntethetünk is...

Nekem szerencsém volt; általános-, közép- és felsőfokú tanulmányaim során tanáraim túlnyomó többsége elhivatott, nagy tudású szakember volt, és emberileg is fel lehetett rájuk nézni. Mire háromévtized múltán fiam is beiratkozott "egykori iskolámba", addigra a helyzet jelentősen megváltozott, nevezetesen annyi felkészületlen, gyereknyúzó, utálkozó tanár lett, amennyi kiváló az én tanulmányaim alatt volt...

Mindettől eltekintve, ha a tanároknak, vagy bármely más, számottevő közalkalmazotti rétegnek (a TEK és ORFK nem számít bele...) a következő háromévben meg tudják emelni a (reál!!!)jövedelmét 1,5-2-szeresére, akkor megemelem a kalapom!!!

2022. okt. 20. 13:25
 40/81 anonim ***** válasza:

"munkaidő után északákat töltessz a munkádra való felkészüléssel?" - Miért, lassú a net, és nem tudod fél perc alatt letölteni a holnapi tananyagot? :D

Viccen kívül a középsulis töri-magyar tanárom a másfél oldalas fogalmazást fél perc alatt javította ki, mert csak kb. minden 10. sort olvasta el... Már poénból kis betűkkel írtuk a neveket, meg beírtuk, hogy a "48-as szabadságharcban csúzlival harcoltak, észre se vette... Így lett a 3-as év végi jegyem mellé egy hibátlan 5-ös érettségim...

2022. okt. 20. 18:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!