Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » 2025-ben 777 ezer forintnál...

2025-ben 777 ezer forintnál magasabb lehet a tanárok bruttó átlagbére. Nem túlzás ez egy picit?

Figyelt kérdés
2022. okt. 13. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
88%

Max a kezdő tanárok csinálják a görcsös készülést, és a dolgozatok hazavitelét... pont valamelyik nap néztem egy ilyen interjút.

Aki már rutinos, órán, szünetben megoldja a dolgozatok javítását (szerintem ezt mindenki tapasztalta már :D )

Az meg nettó hül.yeség hogy "készülnie kell az órákra" egyetemen, meg x éve azt tanulta/oktatja, hova kéne készülnie ?

Manapság már a táblára se kell sokat írniuk, mert ott a pdf és a kivetítő.

Azért nem kell elájulni a tanároktól...

Szerintem 300 ezres nettó kezdő fizetés teljesen reális lenne nekik, de szerintem még ennyit se fognak megkapni, nem hogy 700ezret...

2022. okt. 20. 18:45
 42/81 tambi3 ***** válasza:
85%

Kedves Fórumtárasim!

Ahogy fentebb írtam, hamar kiderült rólam, hogy nem vagyok pedagógus alkat; tizenkilencévesen kezdtem, és húszévesen fejeztem be oktatói pályámat. Tehát nem vagyok tanár, csak sejtem, hogy mit is jelent valójában.

A "TANÁR" a tanulónak anyja-apja-pszichológusa-orvosa-mókamestere-magánéleti- és divat tanácsadója-ruhatárosa-biztonságiőre-fegyelmezője-jutalmazója-stb., stb.,... és ismeri minden gyerek allergiáját, élelmiszerérzékenységét, betegségeinek okát, és még ki tudja, mi mindent... Ápoltságával, ruházatával, magatartásával követendő példát mutat a diákjainak... és így tovább. Legalábbis így kellene, hogy legyen.

És természetesen készül az óráira, hiszen ezért fizetik, a fentebb írtakért nem kap sem támogatást, sem ruhapénzt, sem elismerést, mert ezek vele szemben az alapkövetelmények.

Hogy milyen egy órát megtartani? Próbáld ki!!! Beszélj csupán tíz percig folyamatosan, nem "őőő..."-zve, megakadás nélkül, közérthetően, színesen és megjegyezhetően kedvenc tárgyadról, például a mikrosütődről, mosógépedről, vagy akár az autódról. Meg fogod tapasztalni, hogy milyen hosszú 600 másodperc! És egy 45-50 perces óra nem tízperc... Közben az egyik eszik, a másik beszélget, a harmadik mobilozik, a negyedik rajzol, vagy verekszenek a padban...

És minden szülő gyerekének a lelke és magatartása angyali, esze Einstein-i, és egyebekben pedig született olimpikon és őstenor, vagy szoprán... A tiéd is, pontosan úgy, mint az enyéim... És ha nem kap ötöst mindenre, akkor bemész balhézni, mert ez a tanár hibája, és az intő is igazságtalan volt, és a tanár fizesse ki az elveszett tornazsákot, ha már nem figyelt oda a gyerekre...

Kérnék tőletek valamit:

NE HALLGASSATOK RÁM!

Menjetek, próbáljátok meg, van hely bőven!

2022. okt. 20. 22:02
 43/81 anonim ***** válasza:
39%
Mondjuk amelyik tanár végigpofázik 45 percet ő-zés meg szünet nélkül, ott persze, hogy zabál a gyerek meg telefonozik, akarná a fszom sem hallgatni ezt a hót unalmas "tanítási" módszert. Tipikus lexikus tudást ledaráló száz éves gizike nénik szokták ezt tolni, aztán csodálkoznak, hogy 3 nap múlva azt se tudja a gyerek, melyik évszázadról szólt a "nagyon érdekes és felkeszült tanár" előadása.
2022. okt. 20. 22:08
 44/81 tozser ***** válasza:

10/43

Gondolod hogy AKKOR még lesz forint, egyáltalán?

2022. okt. 20. 23:54
 45/81 anonim ***** válasza:
26%
De, eléggé túlzás.
2022. okt. 21. 10:51
 46/81 anonim ***** válasza:
94%

A legtöbb gondolatomat már leírták, de a középvezető úrnak még annyit tennék hozzá, hogy remélem érti az átlag fogalmát és azt, hogyan lehet kicsit mélyebben mögé is nézni egy helyzetmértéknek.

Jelenleg kb. annyitól függ a tanári fizetés, hogy mióta van a pályán (igen, van minősítés, ilyen-olyan pótlék, de a gerincét ez adja ). Egy elöregedő tanári társadalomban ez egy hangzatos összeg, de a pályakezdő ugyanúgy lófüttyöt nem fog kapni.

Ha októberben két hétig fosol, meg két hétig szorulásod van, akkor átlagban jó volt az emésztésed.

2022. okt. 21. 11:44
 47/81 anonim ***** válasza:
100%
#41 egyetértek. Persze kivételek mindenhol vannak, de valahogy a tanárok is "tanári felsőbbrendűségben élnek", azt hiszik hogy tőlük forog a Föld és hogy az életüket adják kábé a társadalomért. Közben tényleg az elején kitapasztal mindent, hogy mikor miből mennyit, hogy javítok, hogy kérdezem vissza és utána már álmában is tudja, hogy melyik órán mit fog csinálni. A tananyag sem változik, az is fejből megy (főleg mondjuk egy alsós matek vagy énektanárnál). Arról nem is beszélve, hogy akárhány "tanár-gyereket" ismerek (itt is tisztelet a kivételnek), szinte mind defektes valahogy, kevésbé jól nevelt, hogy így mondjam. Itt megint felmerül a kérdés a pedagógusi hozzáértésről, amit oly annyira meg kell fizetni.
2022. okt. 21. 13:19
 48/81 anonim ***** válasza:
100%
#43 Anno a matektanárunk 10-ből 9 órát végig filozofált valami olyan témáról, ami szerinte olyan intelligens, tanult körökben -ahol ő él- nagyon fontos. (Pl.: a Cropp papucs kényelmessége, vagy hogy hova fészkelt idén a gólya) A szünetet persze mindig lefogta utána, mert kicsengetéskor darálta el, hogy a semmi tudásból milyen házit csináljunk, amit persze senki nem értett. Aztán tavasszal valahogy mindig elment pár hét táppénzre, ez főleg érettségi előtt volt némileg kellemetlen. A maradék időben pedig előadta, hogy jobb helyen, nem ilyen lepusztult fos iskolákban, ahova mi is járunk, hanem mondjuk egy nívós helyen, mint ahova az ŐŐŐŐ fia jár, elő sem fordulhat hogy valaki nem ötös mondjuk matekból, dehát hiába csoda pedagógus ő, szarból nem lehet várat építeni.
2022. okt. 21. 13:25
 49/81 anonim ***** válasza:
66%

Nem magas.

A lelkiismeretlen orvos 1,5 millió minimumot rak már most zsebre és lelkiismeretlen, nagyképű - tisztelet a kevés kivételnek.

A tanár felelőssége is óriási, hiszen a jövő nemzedékét neveli!!!!

Megérdemli, hogy ne jelentéktelen anyagiakkal, hanem továbbképzéssel, olvasással foglalkozhasson!

2022. okt. 21. 20:00
 50/81 anonim ***** válasza:
68%

"TANÁR" a tanulónak anyja-apja-pszichológusa-orvosa" - Ja, általános másodikosként 3-an röhögtünk valamin, odajött az 50 körüli tanárnőnk, elkezdett ordítani velünk, mire az osztálytársam asztmarohamot kapott (8 évesen nem tudtuk hogy baj van), a tanárunk meg egy favonalzóval csapkodta a padot, és azt ordította folyamatosan: "Fejezd már be a cirkuszt!" Amikor lilult a gyerek feje, egyikünk elment iskolaorvosért, az mentőt hívott, majd a gyereket másik iskolába íratták... Emlékszem, a nagymamája bejött a cuccaiért, és akkor az a tanárunk ránk mutatott: "Az a kettő volt az, miattuk majdnem meghalt!" Sose fogom elfelejteni, hogy nézett ránk a nagymama... persze az osztályból kiközösítettek minket...

Középsuliban meg a 35-40 körüli tanárunk a 15 éves osztálytársunkkal járt, ehhez igazította az ülésrendet (melyik fiú nem ülhet a lány mellé, melyik okosabb lány üljön mellé, hogy súgjon neki), a következő években meg már behívott néhányunkat az irodába, és közölte: "Ha te itt érettségizni szeretnél, jobb ha kerülöd a Laurát."

És még vagy 10 tanárommal volt igazságtalanul konfliktusom!

Szóval ez a tanár-diák dolog nem egy tündérmese, ne állítsd be annak!

2022. okt. 21. 20:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!